onsdag, juni 13

Två tidningar, en flicka, två olika nyheter

Idag är jag faktiskt lite förvånad. Dn skriver att en tidning fått tips om var den försvunna flickan Madeleines kropp kan hittas, medan Svd skriver att föräldrarna nu tar time out och låter polisen fortsätta sökandet.

Undrar vilket som är sant?

Dessvärre, hur mycket jag än hoppas på motsatsen, så är jag böjd att tro på DN i det här fallet för ju längre tiden går dess mindre är väl chanserna att flickan återfinns i livet. Jag tycker verkligen synd om föräldrarna. Det måste vara fruktansvärt. Att inte veta, att oroa sig, att befara det värsta och framför allt att kanske klandra sig själva för de lämnade ju faktiskt två små barn ensamma på ett hotellrum i ett främmande land. Jag vet visserligen inte så mycket om barn i den åldern men… bör man verkligen lämna dem sådär?

I vilket fall som helst så hoppas jag på det bästa, det finns ju trots allt barn och vuxna med som hållits fångna mycket länge, till och med flera år.

Stackars lilla flicka. Så rädd hon måste vara om hon lever.

9 kommentarer:

Annelie sa...

Ja det är fruktansvärt. Men det övergår mitt förstånd hur man kan lämna två stycken 2åringar ensamma överhuvudtaget.Jag hoppas och ber att barnen ska återfås levande, men som du säger. Chanserna minskar ju minut för minut...Usch vilket öde:-(

Ella sa...

Ja vi satt just o funderade på samma sak. Att de lämnade barnen själva...

annika sa...

Ja, hur kan man lämna två så små själv och dessutom utomlands! Jag har inte orkat ta till mig mer än rubriker och ingresser - huvudet orkar liksominte ta in det hela.
Å ibland har tanken farit genom huvudet på mig - tänk om det är dom själva som på någotvis är inblandade?! Minns bara den stackars Bobby här i Sverige för nåt år sedan.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad ditt problem är. Nyheterna motsäger inte varandra. En holländsk tidning har förmedlat ett tips till polisen om vart den förvunna flickans kropp kan hittas. Samtidigt har föräldrarna dragit sig undan offentlighetens ljus.

Anonym sa...

så bra att du förklarar för oss som inte vet bättre. är säkert uppskattat.

Ella sa...

Anonym. Jag tror inte jag sagt att jag har ett problem. I alla fall inte i det här inlägget.

Anonym sa...

Ella: vissa saker behöver inte sägas...
Oavsett så går tankarna i denna stund till Madeleine och hennes familj.

Mike N sa...

Det här är ett klassiskt fall då föräldrarna själva har gjort något brottsligt men går till Polisen för att får bort alla misstankar på dem själva.

Guldkorn och ädla stenar sa...

OT: Det var tre barn som lämnats ensamma.
Den fyra-åriga flickan och familjens två-åriga tvillingar.