söndag, juni 17

Tacos och drinkar

Min mamma är expert på att fjäska för C:s barn. Idag hade hon gjort tacos med alla upptänkliga tillbehör och när vi väl var proppmätta säger hon att hon bakat jordgubbstårta. Hennes marängtårta är helt underbar.

Efteråt satt barnen i soffan och höll på att somna för så mätta blev de. Och vi med så klart. Tur det för idag har det regnat nästan hela dagen och termometern står på tio grader! Känns som i oktober ungefär. Mörkt är det också. Och mamma och pappa var inte precis uppmuntrande kan jag berätta. Jag hade bara nämnt i förbigående att jag råkat ramla men inget sagt om hur knasigt det blev med knäet. Givetvis tyckte de att det var fruktansvärt och det ena med det andra. De sa en massa saker som faktiskt gjorde mig ledsen även om de bara menade väl. När vi väl åkte därifrån var jag inte direkt på humör och det märktes nog tyvärr. Jag skyllde på att jag hade ont i knäet (bra med en ursäkt), fast jag misstänker att C förstod den verkliga orsaken även om han var snäll nog att inte kommentera. Det där är väldigt fint med honom, han har en förmåga att vänta med att kommentera tills jag liksom orkar med att ta kommentaren. Kan inte för mitt liv begripa hur han kan läsa av mig så väl, jag måste verkligen visa alla känslor som en öppen bok.

Jag fick inte följa med och lämna barnen. Eller rättare sagt, en bilresa på närmare fyra timmar tur och retur är nog inget mitt knä pallar med idag för även om den är bättre så är det liksom svårt att hitta någon riktigt vettig ställning som jag kan behålla en längre tid utan att det börjar göra ont. Men det går väl över snart nu hoppas jag…Börjar bli tröttsamt. Jag vill åka inlines… fast kanske inte när det är tio grader ute och regn förstås.

C åkte för en halvtimme sedan, han lär inte vara hemma på ett bra tag som sagt. Jag kände mig lite ensam så jag ringde till en gammal vän som jag inte träffat på ett bra tag. Han lovade genast att komma och hämta mig så jag kunde följa med honom och ta en drink på hotellet. I ett anfall av sinnesförvirring sa jag faktiskt ja fast just nu känns det inte alls lika kul. Å andra sidan vill jag ju gärna träffa K. Fast jag vet inte riktigt om det känns helt rätt. Inte för att K någonsin skulle kunna bli annat än en väldigt god vän i mina ögon men han är faktiskt en karl, visserligen äldre än C, om nu ålder är relevant, men… Jag menar, jag skulle ju inte gilla läget om det vore tvärt om. Absolut inte. Även om jag nu inte är sotis på hans fredagsluncher med min vikarie så vore det en helt annan sak om han hade någon annan typ av träff med henne utanför arbetstid.

Nå ja, en halvtimme eller så… sedan åker jag hem igen. Och berättar för C vad jag gjorde innan han läser det här.

Nu när jag tänker efter så vet jag faktiskt inte om han är den svartsjuka typen, ska bli lite intressant att ta reda på det.

8 kommentarer:

Christina sa...

*L*
Överdriv inte ;) Du ska ta ett glas tillsammans med en kompis? Det måste man nog tillåta sin kära ... du med alltså - om det vore tvärtom ;) Även om det svider. Må gott!

maria sa...

Lek inte med elden... Klart att man kan ta ett glas med en kompis, oavsett kön,...

Däremot Ella så ska vi nog tala lite klarspråk här... Jag har följt dig ett tag nu och du mig och jag har lärt mig att lyssna på din skrift...

Du är inte alls bekväm med fredagslunchen!!!! Förneka det inte ens!!!! Du tycker inte alls om den idén längre... Sen om det är att du är sotis eller ej, hm...

Det här kanske du får ett mail om sen...

Stora kramar på dig och hoppas att du fick en god drink med trevligt sällskap!!!

Annelie sa...

Jag får nog lov att hålla med Maria här. Du tar upp det lite väl ofta för att det ska kännas som du accepterar det helt. Vad det gäller umgänge med det motsatta könet, så är jag av den sorten att jag tycker ...om man kör med öppna kort från början och berättar läget så är det helt OK, men skulle du komma om nåt år och säga att du ska ta en drink med en killkompis, som ej varit på tapeten, så är det helt tabu.
Skulle det vara så att Chris nu är den svartsjuka typen så är det tragiskt, men jag tycker han får ta det ändå, men skulle det visa sig att han mår dåligt av ett sådant umgänge, så får du lov att välja.Kompisen eller Chris.Man ska aldrig måla fan på väggen och jag hoppas verkligen att han är den förnuftiga typen.hm det lät väl det...typen:)
Ha det fint/kram

Isabelle sa...

Det är jobbigt när föräldrar sårar. Jag är med om det ofta med min mamma. Fast jag vet att hon inte menar något illa. Men det ont ändå.

Om jag ska gissa så tror jag att din C tycker det var helt okej med drinken. Hur gick det?

**XENA** sa...

Hej vännen

Kan meddela att jag har en mor som gärna säger både det ena o det andra som kan såra..
Det verkar inte helt som att mammor alltid förstår.
Hmmm det där med drinkar och lunchet osv.. Det hade orsakat rabalder i mitt liv kan jag lova..
Huaaa vågar inte ens tänka tanken om jag gått ut för en drink med en MAN.
Hoppas din karl är mindre misstänksam och mindre sotis än min..
Ha det gott o var rädd om knät
Kram
*XENA*

Annelie sa...

Ha en fin dag/kram

Elisabeth sa...

Men... jag tror banne mig jag har ALZ light.. (jo, man måste kunna skämta om det ibland..).. kommer hit nu och.. ser att jag inte alls har lämnat någon kommentar..! Men jag tyckte precis att jag hade gjort det..!
Gud, vad fånigt! Jag hade ju en kommentar..!

Men nu är det försent - och du har säkert gjort vad du bestämde dig för.. så hoppas det blev bra!

Kram på dig..

Ella sa...

Christina
Näää, jag överdrev väl inte?

Maria
Nej, helt bekväm är jag nog inte men det finns det flera orsaker till.

Isabelle
Nej, mina föräldrar menar det inte heller, det är bara deras sätt som... tja, är lite tanklöst.

Xena
Märkligt att just mammor inte förstår.

Fast jag tycker nog att det vore lite väl häftigt om en drink med en god vän skulle orsaka rabalder. Men jag vet att det finns de som är sjukligt svartsjuka. C är inte det ,)

Annelie
Se svaret till Maria ,)
Tvivlar på att det kommer bli några nya killkompisar nu.

Hoppas du haft en skön dag?

Elisabeth
Ha ha... så det kan bli, men det kanske var blogger som snodde din kommentar?
Kram till dig!