onsdag, juni 27

En liten tanke

Idag råkade jag faktiskt lyssna på radioreklamen. Normalt sett verkar det nästan som min hjärna stänger av när den börjar men idag var det ett inslag som fångade mitt intresse.

Nu finns det tydligen ett trestegspreparat mot bakfylla!

Wow, det måste ju verkligen vara vad hela mänskligheten har drömt om att få tillgång till. De säger något om forskning och forskare i reklamen, jag kommer inte ihåg den exakta ordalydelsen nu men… Det är inte utan att jag blir lite smått irriterad. Nog för att det är jobbigt att vara bakfull och förmodligen är det ganska lukrativt att forska i något som man kan sälja för dyra pengar men… Allvarligt allså. Finns det inget viktigare att hitta botemedel mot? Typ cancer, aids, diabetes… äsch jag kan till och med tänka mig ett botemedel mot glaukom för att vara riktigt småttig. Vore inte det att investera tid och resurser bättre? Eller är jag bara för gammal för att uppskatta detta mirakulösa forskarframsteg till fullo?

Okej, jag ska i ärlighetens namn ge reklamen en liten eloge, de säger i slutet att man ska låta bilen stå hela dagen efter. Det är bra fast… om du känner dig nykter och pigg är det förmodligen svårt att förstå nyttan med att ta bussen istället för att köra själv. Eller?

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ja, du reagerar lite mildare än jag då... "smått irriterad". Jag blir... "skitarg", när jag läser ditt inlägg!!
Precis som du skriver, finns det väl annat som är viktigare...! Gud, har utvecklingen verkligen gått dithän?? Är mammon så stark, att piller mot bakfylla ges forskningsanslag? Va?
Nej, nu får vi nog ställa oss på barrikaderna... !

Ha det gott..

Kram.. (från en arg en..!)

Annelie sa...

Jag ställer alltid bilen dagen efter, sedan jag för flera år sedan trodde mig vara körklar och kollade mig med en inandingsaparat.Jag var inte körduglig.
Nej dricka mindre är väl bättre och sedan forska i andra ämnen

Ella sa...

Elisabeth
Ja jag blev ganska sur faktiskt, det känns så fel tycker jag... Vad sägs om att jobba för att folk ska supa mindre istället? Hela tanken är så idiotisk!


Annelie
Det är bra att du inte kör dagen efter. Tänk om alla resonerade så?

maria sa...

Jag har redan löst den forskningen så då måste de ha snott den av mig... 1. man intar alkohol med viss måttlighet...
2. man intar den måttliga alkoholen under en längre tidsperiod...

Tada!!! Ingen baksmälla!!!!

Gud, min sjukdom forskar de inte ens på i Sverige, man lämnar det till asien istället....

Man kan bli som Elisabeth säger arg och ledsen för mindre..

Kram på dig

Tierra sa...

Hej Ella !

Tack för besök och kommentar ! Jag har varit här på besök hos dig tidigare och hittade hit då via Cinapina... det var i samband med att du låg inne på sjukhuset för operation.

Lägger upp en länk till din blogg om det är OK... säg till annars.

Sköt om dig och ha en bra dag !

Varma hälsningar, Tierra

Ella sa...

Maria
Men du, detta var faktiskt en trestegsmetod! Din innehåller bara två steg... Min bara en. Drick mindre, blanda inte.

Men är det inte för jävligt? Att de inte ens forskar här???? Å andra sidan är det kanske lika bra, tror nämligen inte forskningen blir bättre av att den sker i Sverige.


Tierra
Välkommen hit.
,) Jag ligger ofta på sjukhus numera.
Jag ska lägga till dig bland mina bloggar på bloglines också.