torsdag, juni 28

Förundersökning och fylleslag

Idag har jag faktiskt lyckats med att ta mig hela vägen till mitt kontor utan att några ilskna möbler eller illvilliga glasdörrar har ställt sig i min väg eller muckat gräl. Men jag har faktiskt fått ge mig. Högst motvilligt men jag hade inget val. Det verkar som att delar av min kropp har en märkig förmåga att styra mina handlingar, ungefär som när män tänker med en viss del av sin kropp fast i det här fallet är det en helt annan del... Män tänker ju ibland med det de har mellan benen, jag har fått tänka med det jag har i benet...

Igår var det inte så kul, varken med glasväggen eller bordet men allt blir ju roligare dagen efter. Idag hade vi riktigt kul åt mig på fikat. Inget är som sann skadeglädje. Det roligaste av allt är att jag just fått höra att vaktis står och stripar glasdörrarna med gul/svartrandig tape. Kommunen kommer att se ut som om den vore avspärrad av polisen för någon typ av brottsutredning. Undrar om man kan inleda förundersökning mot en illvillig glasvägg?

Tänk ändå så mycket besvär man kan ställa till med för sin arbetsgivare utan att egentligen ens anstränga sig särskilt hårt.

Vi var på skadeglatt humör idag, det vill jag lova. 17 000 i skatt för sprit man köpt utomlands var nog bland de roligare inslagen på fikat. Ingen billig bakfylla det där… speciellt inte om man dessutom behöver använda de där tabletterna de gjorde reklam för i radion. Jag menar, det blir förmodligen en hel del bakfyllor om man köpt så mycket sprit att det kan beskattas med 17 000 kronor! Himmel, det måste blivit en ordentlig fyllefest! Fast jag tror faktiskt att det fanns de som blev aningens oroade hos oss, ifall om att deras namn skulle finnas bland de 60 000 som i dagarna krävs på spritskatt.

Tänk så uppfinningsrikt vårt svenska skatteverk är ändå! Undrar vad nästa sak blir som man kan kräva skatt på… toalettbesök gjorda i utlandet? Skitsnack på semestern? Då ligger väl jag risigt till…

12 kommentarer:

Anonym sa...

haha idag var du rolig ,
med all dn skatten ligger jag också risigt till kanske hahah

kram Monica på jobb

**XENA** sa...

skickar en liten hälsning. Lite stressad idag återkommer.
XENA

Ella sa...

Monica
Jobbar du aldrig? ;)

Man måste försöka se livet från den ljusa sidan ibland...


Xena
Stressa inte för min skull.

maria sa...

Hahaha, hihihihi... Många saker blir det som kan beskattas!!!

Annelie sa...

Ja vad säger man...Dyrt=)
Skönt att dom fixar dörren.Ha en fortsatt fin dag/Kram

Monica sa...

joda jobbar jämt men har det så lungt ( just nu)
,så mens jag gör beställningar så ligger bloggarna lite brevid* skäms*

Ella sa...

Maria
JAg funderar ¨på att utlysa en slags idétävling som Skatteverket sedan skullek unna ta del av.

Monica
Ja usch, skäms... för jag bloggar Aaaaldrig från jobbet!


Annelie
Ja dörren har de ju lovat att göra något åt för länge sedan men det har blivit bortglömt. Jag vet inte hur det kom sig att de gjorde något just idag. Kanske blev de oroliga för att jag ska slå sönder glaset nästa gång.

Magalös sa...

Jag som tänkte föreslå såna där rovfåglar som bokhandeln säljer. Småfåglarna är livrädda för dom och flyger inte in i fönstret!
Hoppas för mitt liv att det aldrig blir skatt på toabesök i hemmet! Jag skulle bli ruinerad flera gånger om ;-)

**XENA** sa...

Fredags kram från lilla mig
**XENA**

Ella sa...

Magalös
Rovfåglar? Från bokhandeln? Jag har aldrig sett sådana men du menar att de skulle funka på mig med? ;)

Nä, fast vet du, det är ju redan skatt på toabesök, för du använder vatten att spola med, och offentliga toaletter är ju avgiftsbelagda en del av dem och då är det moms...


Xena
Fredagskram till dig med.

Magalös sa...

Tänkte att det kanske såg bättre ut med fåglar än gul/svart tejp, samtidigt som du kan säga att du vill skydda dom stackars småfåglarna från att flyga in i fönstren ;-)

Jag får se till att gå på offentliga betaltoaletter under arbetstid och kräva ett kvitto med moms så jag kan dra av den ;-)

Att leva är kul!

Ella sa...

Magalös
Ja jag kan skicka mina kvitton också till dig ,)

*Skrattar åt fåglarna*