torsdag, juni 7

Nationaldag med sol och bad

Var det någon som saknade mig här igår?

Skulle inte tro det för ni var väl alla ute och njöt av den fantastiska nationaldagen?

Kan det bli bättre? Blågula flaggor mot en klarblå himmel. Är det inte vackert? Finns det något mer somrigt än det?

Vi hade som sagt gäster hela dagen igår nästan. De kom lagom till lunch, då vi serverade en supergod och väldigt lättlagad laxgryta, och de stannade till kvällen då vi grillade. Vi var ute i trädgården hela dagen, solade och badade och hade allmänt mysigt. Enda avbrottet vi gjorde var för att gå till byhålans centrum och titta på nationaldagsfirandet där på eftermiddagen.

Eftersom gästerna bestod av två av mina bästa väninnor med sambo och C:s syster och hennes familj så var det dessutom ganska avslappnad stämning med en massa skratt och drivande med varandra. C:s syster är expert på att retas med folk har jag insett. På ett roligt sätt alltså. Hon har dessutom inga hämningar för att driva ens med människor hon inte känner vilket gjorde att det tog ca 10 minuter bara innan alla kände sig ungefär som om de känt varandra hela livet, och det helt utan spritens inverkan (även om vi inte är nykterister precis). Det där är faktiskt en förmåga som jag verkligen beundrar, att kunna skämta med folk på ett så avslappnat sätt. Lite av det skulle jag vilja ha när det gäller mig själv, att kunna skämta med mig själv så att inte vissa situationer blir så pinsamma…

Gårdagen blev riktigt med andra ord, även om jag inte riktigt kommer överens med solskenet men det är en annan femma… Som jag inte ska gå in på här just nu.

Fram för fler nationaldagar av denna sort!

Vad gjorde du igår?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät som en underbar dag.
Vi firade inte så särskilt.
Lagade lite god mat och i övrigt plockade vi sten.
Jo du läste rätt. Vi plockade sten.
Håller på att göra fint runt min mini damm vid altanen.
Blir en fin liten oas för mig att sitta o drömma vid.
Allt gott till dig vännen
Kram
Cinapina

Filifjonkan sa...

Hej Ella. Roligt att du hade en så skön dag igår med sådant trevligt besök. Jag får tacka för rara kommentarer igen hos mig eftersom man är lite frusen i sitt hjärta just nu.
Lillebror lämnar ett stort gapande hål efter sig i min själ.Det går inte att fylla igen just nu fasen också man får ha händerna fulla med saker så man inte blir sittandes bara. Men det går en dag i taget och det är bara den där tiden du vet som kan hjälpa en att hantera sakerna. Men tycker i alla fall att jag har fått näsan över vattenytan just nu men jag ligger lite lågt med bloggeriet ett tag till.Ha det så bra du kan Ella så ses och hörs vi framöver. Håller med dig om ditt inlägg om aftonbladets tummar gillar inte heller det där...

annika sa...

Jodu, jag var in i går! Jag fixar inte jättevärme och ska inte vara i solen alltför mycket. Men det var en skön dag! Jag ar i min stuga, dvs jag äger halva och konstaterade att jag inte behövde klippa gräset i värmen. Å på kvällen tog jag en lång och skön promenad.
Vad härligt ni verkar ha haft det! Å du vet väl att recept på lättlagade saker kan man lägga ut i sin blogg!??

Anki sa...

Jag rensade ogräs nästan hela dagen. Men jag hade i alla fall flaggan uppe.
Kram!

Ella sa...

Cinapina
Ja du har ju pratat om att plocka stenar så det förvånar mig inte. Hoppas att du inte tog ut dig för mycket bara.

Filifjonkan
Jag förstår att det måste vara fruktansvärt hemskt. Hoppas att tiden hjälper. Stora varma kramar till dig.

Annika
Nä, sol i för stora doser är inte så bra för någon tror jag.

Anki
Rensa ogräs är inte kul men jag börjar förstå att det är ett måste.