måndag, juni 18

Jag blir så in i vassen förbannad!!!

Kommer du ihåg mitt inlägg om regeringens tankar på fler karensdagar?

Jag har just läst ett av de sista kommentarerna till det inlägget som jag vill dela med mig av:

Freddegredde sa...
Sluta gnäll på nya regeringen och deras framsynta bidragspolitik. Det ska inte löna sig att vara arbetsoförmögen, eller arbetsovillig. Har du idag inte råd att vara sjuk ett par dagar en månad, så är det kanske dags att se över levnadssituationen och göra omprioriteringar.
Jag kan bidra med ett skräckexempel från förra regeringens politik: Jag har en anställd som tjänar 15.000 nettor i månaden. Lika mycket får hon i bidrag varje månad från staten.
Äckligt.Jag skrev ett svar i ren ilska men jag är säker på att någon kan hjälpa mig med ett bättre svar till den här dessinformerade stackaren.
Mitt svar:

Det låter på dig som om människor som inte kan arbeta har valt sin situation själv. Jag blir så förbannad att jag inte finner ord. Du är välkommen hit till mig och ta del av min vardag, sedan kan du frivilligt välja att byta med mig eftersom du tycks tro att man är arbetsoförmögen med vett och vilja. Jag tycker du ska spara dina åsikter tills den dag du själv provat att vara sjuk. Jag tvivlar också på att din anstälde får 15 000 netto i bidrag från staten. Då är du förmodligen grymt felinformerad. Gå gärna in på f-kassans hemsida och kolla in vilka regler som gäller för sjukskrivning!

5 kommentarer:

maria sa...

Freddegredde är äcklig!!!

Som om vi valt, som om vi kan välja annat....

Ella sa...

Ja just det, han är äcklig. Fy sjutton att det finns människor som han... Utöver regeringen alltså.

Annelie sa...

Så jävla skit vidrigt. Hoppas han vågade stå för den han var också...finner inga ord, äckel är för lindrigt.

Elisabeth sa...

Vi står nog alla bakom ditt svar till denne "freddegredde"! Bra skrivet... till någon som förmodligen inte är riktigt torr bakom öronen än..! Framförallt kan han inte hålla en saklig nivå i frågan utan ägnar sig åt någon slags bitter avundsjuka...!

Kram på dig..

Ps. Ilska är bra - om den kan användas på ett konstruktivt sätt..

Emma sa...

Jaha....vad ska man säga? Jag blir bara alldeles trött när jag hör sådant där. Såå totalt okunnigt skrivet. Brist på kunskap om sjukdom och vad det kan göra med en människa. Det är vid sådana tillfällen jag önskar att personen ifråga skall få känna på livets hårda skola från insidan och inte bara sitta och "veta" allting utan att ha någon som helst erfarenhet. En liten knäck vore på sin plats.