fredag, augusti 3

Regn, regn och annat tråk

När man är tvungen att ta sig till jobbet till fots i hällregn och grådask samtidigt som man dessutom håller tummarna för att Maria ska få sin rörmokare så borde det med automatik utgå någon typ av ob-ersättning från arbetsgivaren. Lägg där till att vi bara är tre på kontoret idag så borde det bli extra ob. Eller har jag fel?

Det här med hällregn och grådask är inte speciellt trevligt, dessutom gillar jag inte att ha båda händerna upptagna (undrar om det finns rosa regnställ för vuxna?). För att inte tala om att man i hällregn bör ha hällregnsanpassade skor om man envisas med att istället för att se vattenpölarna och undvika dem absolut måste känna på varenda en. Så här efter min morgonpromenad kan jag ju upplysa om att det säkert är betydligt trevligare att plaska omkring i vattenpölar med gummistövlar än i sandaler...

Man kan ju förstås undra varför jag absolut skulle gå till jobbet idag av alla dagar när jag faktiskt har en man som åker åt exakt samma håll, ja rent av till samma plats. Alla dagar utom idag naturligtvis. Idag skulle han iväg till grannhålan på möte, en timme före mig. Men nej, jag är faktiskt inte ensam på kontoret idag, vi är hela tre personer sammanlagt så hittills har vi ägnat morgonen åt att fika och prata strunt... när katten är borta du vet...

Jag skulle förstås ha kunnat ta taxi som min kära make föreslog, men av någon konstig anledning så känner jag mig ganska dum när jag åker taxi. Som om jag gjorde mig märkvärdigare än vad jag är. Som om jag försökte lura till mig något jag inte har rätt till. En liten röst som skriker ganska högt inuti säger att jag inte alls behöver åka, jag kan ju gå, och taxi åker ju bara gamla tanter med rollator. Sedan att jag säkerligen hade tagit bussen i hällregnet om det bara funnits en buss eller bilen om jag kunnat köra spelar ju ingen roll. Tur att jag inte har några mil till jobbet ändå... Nå ja, till hösten lär jag ju bli tvungen att resignera och ta taxi varesig jag vill eller inte... eller lära mig att hitta i mörkret för det måste väl ändå finnas en metod för det med?

Och apropå höst och mörker... nästa vecka ska jag börja en kurs som heter "praktisk vardag" eller något liknande. Spännande... eller inte. Risken finns att jag får spykänslor innan jag ens gått dit.

Nu önskar jag dig en riktigt bra dag i regnet, eller solen eller vart du än är.

BloggRegistret.se

9 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Du har en lång väg att gå mentalt sett... Men ingen mening med att ödsla energi på allt som komma skall. Det kommer ändå...
Energin behöver du för att leva här o nu... Men vädret påverkar nog oss alla mer än vi tror!

Ska träffa min vän idag i stora staden. Fortf har hon del av synfältet kvar. Hon jobbar idag 75% m ett jobb hon trivs med, har i vår fått ledarhund och säger att hon trivs med livet. Hunden har förändrat hennes liv helt o hållet. Nu är hon fri o kan göra saker när hon vill utan att vara beroende av andra.

Kramar

malve sa...

Bättre sandaler än gympadojjor, iallafall. Det finns så himla fina gummistövlar nuförtiden. Funderar på att köpa ett par som man blir glad av istället för mina skogsgröna.
Hoppas det blir bättre väder när du ska hem! Ha en bra fredag!

maria sa...

Nu du Ella, nu har du drabbats av din egen utmaning så varsågod, se dig utmanad!!!!!

Filifjonkan sa...

HEJ ELLA DU PROMENERANDE VÅTFOTSDAM.
FNISSAR (LITE GALGHUMOR)
JAHA 3 PÅ KONTORET LÅTER RÄTT SKÖNT ÄNDÅ LÅNGA RASTER TX LITE FLAMS OCH MER SKRATT.
DET LÅTER INTRESSANT MED DEN DÄR KURSEN TROR DEN KAN VARA GIVANDE MED TRICKS .KAN VARA BRA ATT VETA TILL VINTERN.MEN VISST ÄR DET "TYPISKT DÅ ATT DIN ÅKARKOMPIS SKALL PÅ ANNAT STÄLLE JUST NÄR DET REGNAR. DET ÄR DEN DÄR MURFYS FÖRTJÄNST EN LITEN DJÄVUL SOM JÄMT PASSAR PÅ NÄR DET ÄR SOM VÄRST ALLTING MURFYS LAG KÄNNER DU FÖRMODLIGEN TILL OM INTE SÅ BÖRJAR DEN SÅ HÄR.
OM INGENTING KAN GÅ FEL SÅ GÖR DET DET ÄNDÅ." JAG HAR LÅST IN ELÄNDET I GARDEROBEN MEN HAN TAR SIG UT MED JÄMNA MELLANRUM. SKRATTAR,,JAJA HA DET BRA PÅ DITT KONTOR OCH JAG HOPPAS DINA FÖTTER TORKAT ANNARS FINNS EN HANDUK PÅ STENEN VID ÅN HOS GNÄLLSPIKAR OCH LIVSFLANÖRER DU VET.

Isabelle sa...

Rosa gummistövlar finns för vuxna. Med blommor på! :)
Förstår dina känslor inför kursen. Vill inte behöva den. Hör inte dit. Så gick mina tankar inför något liknande. Men sen så var den faktiskt toppen ändå.
En trevlig och torrskodd fredag önskar jag dig!

Elisabeth sa...

Åka taxi.. vad är det för fördomar vi har egentligen?
Att ta taxi från flyget, utekvällen eller åka när arbetsgivaren bjuder flott.. det går bra! Men att utnyttja taxin annars det går inte - nej, då är privilegiet bara förbehållet gamla tanter med rollator... !!

Möter denna inställning lite överallt.. SE har hittills vägrat att åka av just de anledningarna.. än så länge iallafall!!

Hoppas du hittar några rosa stövlar..

Ha det gott..Kram..

Ingela sa...

Rosa regnställ vet jag inte om det finns för vuxna. Men andra härliga färger finns allt.
Härliga gummistövlar också, och en massa färggranna "vattenskor" (som barnbarnen kallar dem). De där plast/gummitofflorna du vet. jag har ett par sådana sandaler - men svarta.
Ösregn här i morse men nu sliner solen.
Jag tror allt att din dag blir bra och att du kommer hem utan att bli blöt.

Annika sa...

Grådask - är inte det en spritsort? Rinner den fram på gatorna i din byhåla?! Vad säger nykterhetsförbunden om det?

Köp ett par chica stövlar!

Kurs brukar vara kul. förstår att du gruvar dig men du kommer säkert igenom den med en del bra tips att ta till när väggarna anfaller, kaffebryggare trilskas osv.!

Ha en bra dag Ella!

**XENA** sa...

För några dagar sen önskade jag att jag HADE tagit sandaler.
Det gjorde jag alltså inte utan tog gummistövlar när jag gick ut med hunden.
MEN..
Läckande gummistövlar, kan jag meddela, är ännu mer irriterande än sandaler.
Gummistövlar förväntar man sig ska hålla tätt och så har man kanske ett par goa strumpor på inuti.
När man sen kommer ut i höga gräset i skogskanten med hunden och det börjar kippa mellan tårna och man känner hur vätan smyger sig högre o högre upp på strumpan. DÅ är det inte kul.
Jag SKA köpa nya stövlar. Då kanske sommarvärmen kommer om inte annat.
Ha det gott vännen

**XENA**