måndag, augusti 27

Läsbarhet igen

Jag måste bara förtydliga en sak.

Det förra inlägget skrev jag absolut inte för att jag tycker att någon ska ändra sin blogg! Gör inte det för min skull är ni snälla, det vill jag inte, hur en blogg ser ut speglar ju lite av personligheten och det är viktigt.

Dessutom har jag faktiskt inte behov av att ni ändrar på något, för jag läser ju inte själv numera, det gör "Nisse" och just nu är han helt och hållet svart-vit. Däremot ville jag gärna skriva det dels för att Tierra tog upp det och jag har tänkt på det sedan dess, dels för att det var lite kul. Det är ju inte bara mina erfarenheter utifrån mina behov utan faktiskt från den tiden då jag designade hemsidor. Då gick jag en kurs där jag fick lära mig mycket av det där med läsbarhet och hur man tex läser på olika sätt beroende på om det är på skärm eller på papper. Det var en trevlig stund att skriva om något som jag kan från livet före så att säga.

Men snälla ni, ändra inget för min skull, det var inte så jag menade!

BloggRegistret.se

5 kommentarer:

Borthy sa...

Hej igen!
Jättebra tips om läsbarheten. Jav vet själv att jag har en tendens att bara skriva på, inte göra några mellanrum och att det då blir tungt att läsa!
Jag tar tacksamt emot tips hur man gör sin blogg finare och trevligare, jag är en glad nybörjar amatör! Även som seende är jag svag för kontraster, det tilltalar mig och speciellt i svartvita kort. Om du undrar vad jag lagt ut för bilder i mitt senaste inlägg så var det bilder "på begäran" på min katt Zigge...fast jag var kanske inte så tydlig med det i texten runt bilderna! Ha en fin kväll, för mig bär det iväg till nattarbete! kram

Monica sa...

Tycker det var bra tips:)
varför inte följa dom :)
kramar

Annelie sa...

Ja det var bara bra att du tog upp det. Jag känner en del av det där. Men har inte haft en tanke själv, hur det är att läsa det jag skriver. Ha det gott/kram

Annika sa...

Om min bekant behöver sitta på ett speciellt ställe för att höra bättre - då ser jag till att hon får sitta där.
Om min kompis behöver något att hålla sig i för att kunna gå upp i min trappa - då ser jag till att jag eller någon annan stöttar henne.
Om min vän behöver någon som lyssnar på hennes innersta nattsvarta tankar -då får hon ringa mig mitt i natten om hon behöver.
Om något kan underlätta för någon som är min bloggbekantkompisvän - då gör jag ju det. (Fast nu har du ju Nisse och då blev det helt plötsligt inte just någonting som behever ändras, bara små detaljer.)Svårare än så är det inte!

Ella sa...

Borthy
Svartvita kort är helt underbara. Knepigt egentligen hur det där har ändrat sig!

Tack för förklaringen ,) Jag älskar katter.Monica
Du är så snäll du ,)Annelie
Nej man gör väl inte det, tänker på hur det är att läsa, så länge man trivs med layouten.


Annika
När jag läser sådant som du skriver nu så blir jag alldeles tårögd för jag tror aldrig att det finns människor som du.

kramar till dig!