tisdag, augusti 21

Arbetserbjudandet

Jobberbjudandet är helt fantastiskt, jag kan fortfarande inte riktigt fatta det. De vill ha mig. Trots att de vet allt. Det är en helt otrolig kick för mitt självförtroende.

Jag har nog egentligen aldrig haft dåligt självförtroende förrän nu, i livet efter, men nu är det så dåligt så att det kompenserar allt självförtroende jag någonsin haft så att säga. Det är inte så att jag tror att jag gör ett dåligt jobb, det är bara det att jag… det känns som jag ständigt liksom måste bevisa att jag gör ett bra jobb, att det alltid ifrågasätts… Och så vet jag ju mina begränsningar. Allt tar längre tid, jag är beroende av andra i vissa fall och så vidare, jag är... inte hel och inte normal och alltid speciell med speciella behov och hänsyn som måste visas.

Det sista jag förväntat mig att någonsin få är ett jobberbjudande av ett privat företag. Som dessutom vet om mina begränsningar och köper det rätt av…

Tyvärr är det inget realistiskt jobberbjudande. Företaget i fråga har ett litet lokalkontor i Byhålan men arbetet skulle kräva att jag oftast jobbade på deras huvudkontor som ligger gissa var? Jo då, i Stockholm. Var annars.

Det är mängder med hinder för det. För det allra första skulle det innebära att jag skulle vara ifrån C för mycket och det klarar jag inte. Låt gå för att det är en begränsad tid men ändå… För det andra är det långa resor, nya miljöer, människor som inte vet och förstår… Jag vet, allt det där är sådant jag måste lära mig att hantera och det skulle jag säkert kunna med viss träning men det känns lite för snart och lite för mycket, som att hoppa helt utan skyddsnät. För det tredje så handlar det också om att det skulle innebära mer än heltid och när jag inte ens klarar av heltid här hemma där alla känner mig och där jag känner mig trygg så är det tveksamt om jag skulle klara det på en annan plats.

Dessutom, sist men inte minst. Jag har egentligen inte behov av att byta jobb, det jobb jag har är ju ganska nytt och tillräckligt omväxlande för att jag ska tycka att det är en utmaning. Jag har ingen önskan att sluta eller ens ta en paus från kommunen och jag vill absolut avsluta mitt projekt och bevisa att jag klarar av det så egentligen är ju det erbjudna jobbet inget alternativ.

MEN… det känns obeskrivligt häftigt att ha fått erbjudandet. Bara erbjudandet räcker gott, jag behöver inte, vill inte ta jobbet också om du förstår?
BloggRegistret.se

17 kommentarer:

Isabelle sa...

Bara du vet vad som är bäst för dig. Och ett erbjudande blir inte mindre värt bara för att man tackar nej. Tvärt om. Det är fortfarande en kick för självkänslan. Ungefär som när nån flirtar med en ;) Oavsett hur lycklig man är i sitt förhållande så ger det allt lite energi att få bekräftelse *fniss*

en liten tant sa...

Nämen! Ett helt företag som i likhet med C inte ser dig som en vandrande Ögonsjukdom utan som en människa med kompetens, kraft, intellekt, humor, kapacitet m.m.!
:-)

Underbart roligt att du blev erbjuden jobb! Sånt mår man kanonbra av.

P I F F L A N sa...

Skrev 50 grejer som gör livet värt att leva på min blogg.
Mitt recept till dig:
Läs de 50 sakerna.
Luta dig tillbaka,
ta ett djupt andetag,
tänk hur jävla bra du är som fått ett sånt erbjudande,
njut igen,
och ge dig själv en stor kram! :)

Ella sa...

Isabelle
*L* ja exakt. Ibland behöver man den där kicken.En liten tant
Hm... konstigt va? ,)

Ja det gjorde mig garanterat glad.Pifflan
*L* Din lista är perfekt.

Lallis sa...

Men det låter ju härligt ändå. Bara vetskapen om att du har fått detta erbjudande. Det är DIG de vill ha:)
Grattis! Även om du inte tar det:)
Kram Lallis

micke sa...

Stockholm är ju ingen hit kan jag tänka mig!
Har inte hört nåt ännu, men de hör väl av sig vad det lider!!

kramis

Malin sa...

Coolt att få ett jobberbjudande, bara det känns väl bra för självförtroendet. Du måste vara en sjuhelsikes kvinna! Heja! Du gör nog rätt hur du än gör.

Gisan sa...

Ja oavsett om du väljer att anta erbjudandet eller ej så har det gett dig en otrolig skjuts framåt. Den karamellen suger du ordentligt på och det med all rätt. Jag är så otroligt glad för din skull =) Kramar...

Ella sa...

Lallis
Ja exakt, jag behövde inte precis tänka efter för att veta att jag inte kan ta det men känslan! Wow...


Micke
Men vet inte du? Trodde du bodde i den trakten ,)

Då får jag hålla tummar o tår för dig nu.


Malin
Ja visst är det?! *rodnar* Ha, det tror jag int att jag är ,)


Gisan
Ja visst, så är det. Jag tror faktiskt aldrig jag fått ett jobberbjudande utan att jag sökt jobb i hela mitt liv. Bara det.

Kram

annika sa...

Häftigt Ella!
Å vilket drömläge - när det är dags för löneförhandling med chefen - då vet ju både du och han att "därute" finns det dom som vill åt din kompetens! På honom bara!:)

maria sa...

KLart att det gör... Man behöver ju inte ta de erbjudanden man får men man kan få vara stolt över dem...

Monica sa...

bara du är nöjd ! :) är huvedsaken,
O jag räknar med att du vet va du gör!
:)

Dubbelörnen sa...

Underbart ett stort grattis till självkänslan!!! *ler*

Det är precis så det är hos "riktiga" arbgivare de ser kompentensen o inte s k handikapp el annat som alla andra kanske sätter främt... precis som du själv... *skrattar*

Kramar i mängder

Anne-Maj sa...

Oj, jag känner precis med dig. Resorna och sånt.. Tar mer tid att organisera och genomföra. Hoppas att du sover på saken ordentligt och inte ångrar efteråt:-)

Monas Universum sa...

Alltså, vad är problemet lilla frun?
Bostad och assistent finns ju! Och jag hittar dessutom till Birger Jarlsgatan...

Ella sa...

Annika
Ha ha... ja jag tror nog jag ska göra en liten löneförhandling nu...Maria
Exakt.


Monica
Absolut, det tror jag... eller... ja allt är ju relativt ,)


Dubbelörnen
Tihi... *L* du är rolig du...

Kramar i mängder tillbaka.Anne-maj
Ja snart ska du ut o resa stup i kvarten... Jo då, jag har sovit och jag har inte ångrat mig.Mona
Skulle du vara assistent? Hm...

Monas Universum sa...

Skitpåre!