fredag, maj 25

Nix för telefonförsäljare

När man är hemma en längre period har man helt klart andra saker att reta sig på än när man arbetar som vanliga människor. Som till exempel telefonförsäljare. Jag trodde jag var ensam om att reta ihjäl mig på dessa ständiga telefonförsäljare som ständigt ringer när man antingen just slumrat till eller när man just är som mest upptagen med annat och bara inte kan släppa det man håller på med men samtidigt känner något slags tvång att svara i telefonen ändå ifall om att det är någon viktig person som man faktiskt vill prata med. Förr i världen kunde jag kolla numret och ringa upp igen men när det nu inte går längre så är jag för nyfiken för att låta det ringa. Jag kan inte alls begripa varför vi inte är med i nix… å andra sidan verkar det inte funka särdeles bra det heller.

Så varför skriver jag nu detta… Jo, för idag har varit en alldeles toppendag hittills när det gäller det mesta och jag känner ett behov av att klaga och avreagera mig. Och kanske få lite medhåll... Jag har till exempel lagt mig för att vila lite och slumrat till tre gånger, och blivit väckt av telefonen lika många gånger. Den första gången hann jag precis fram till telefonen och lyfta i den när personen på andra sidan lade på. Den andra gången lika så och den tredje gången var det givetvis en telefonförsäljare som ville sälja på mig en prenumeration av något slag. Jag tackade snällt nej men hon var envis och ville absolut förklara för mig vilka stora fördelar denna tidning skulle ge mig… till slut flög den lille fan i mig och jag talade om för henne exakt varför jag inte läser tidningar. Inte särskilt snällt eller hur? Jag skäms lite faktiskt och det är nog därför jag skriver detta kanske. Å andra sidan så var jag förmodligen snällare än min väninna som bara lägger på luren i örat på dem. Helst så tyst att de inte hör henne lägga på. Det kan inte vara lätt att vara telefonförsäljare.

Vad gör du med telefonförsäljare? Eller är du sådär klok som vi borde vara och är registrerad i nix?

15 kommentarer:

Anki sa...

Hej Ella!
Jag har gått med i Nix, men de företag som man redan har någon kontakt med kommer man inte undan. När de ringer blir jag precis odräglig. Fem olika personer kan ju ringa och fråga efter min man. Nu har jag förstått att den som ska ringa får upp en lista med "ärenden". Om försäljaren inte fått tag i personen så är ärendet inte klart och dyker följdaktligen upp på nästa säljares lista. Men jag blir så otrevlig. Det känns verkligen som ett intrång, när de ringer på kvällar och helger. Innan vi gick med i Nix, var det förstås ännu fler som ringde. Sonen tyckte det var synd att jag anslöt mig till Nix; han tyckte det var roligt att höra mig så otrevlig:)
Krmar!

Ella sa...

Anki
Jaha, är det så det funkar? JAg hade en försäljare av försäkringar som jag aldrig höllpå att bli av med... Väldigt plikttrogen.
Jag förstår din son, men samtidigt är det ju synd om de där stackarna som ringer, de skulle säkert vilja göra annat...

annika sa...

Jag har "nixat" min telefon och funderar om man kan göra det på mobilen också! Det fungerar rätt bra hittills.
Marknadsundersökningar är ett annat gissel - min kompis brukar fråga vad hon får för att hon ställer upp.De flesta brukar bli rätt tysta inför hennes tirad om att hon ger dem av sin tid och därför vill ha ersättning.
Telefonförsäljare är säkert ett rätt tufft yrke - snart i klass med lapplisans. Men det hindrar inte att jag tycker det hör till god ton att de ska kunna ta när jag säger att jag inte har tid/lust/råd med deras erbjudande. Alldeles för få klarar av att ta ett nej tack, är det konstigt om man till slut låter lite snorkig?!

Micke sa...

Har varit på g med det där nix,
men av nån anledning så sprack det.

Brukar numera svara att jag bara är telefonvakt o de som bor här har typ emigrerat till ett land där det inte finns telefoner!!

hehe

Ha det bäst Ella!

Magalös sa...

Vi är med i NIX och det fungerar bra. Som tidigare sagts så får ju vissa ringa ändå. Men NIX i all ära, vad gör man när man har en mamma som alltid lyckas ringa när jag är i pannrummet, precis somnat (än en gång) eller satt mig på toa (som händer väldigt ofta). Svårt att sätta NIX på henne! ;-) Ta en extra fundering på att gå med i NIX.
Trevlig helg!

Dubbelörnen sa...

Jag är med i nix o de övriga som man är listad hos o som man inte kommer undan... Artigt nej tack o luren på.... om jag är utvilad o på gott humör... som jag nog väldigt sällan är, när jag tänker efter *fniss*. Annars så NEEEEJ o luren rakt på!! *skrattar* Frågar de efter min man så säger jag han är på bortrest på ett halvår *gapskrattar*.
När jag tar min tupplur då stänger jag av telefon!
Kramar

Anne-Maj sa...

Offtopic!! Ska ta med dagen snart, måste bara tipsa dig om den dära snyggningen http://www.kulturbloggen.com/2007/05/clooney_slde_ky.html
Kramis

Anonym sa...

Vad finns det för skäl att INTE gå med i Nix??? Det blir verkligen stor skillnad när "bara" de bolag man redan är kund hos ringer. //Mvh. Monica

Ella sa...

Annika
Ja marknadsundersökningar är inte kul heller. Det kommer nästan lika ofta som försäljarna.

Micke
Ha ha, ja det är ju ett bra svar också.

HA det bra ni med denna soliga helg.

Magalös
Hi hi... men du har ju en sådan mamma som jag har!
Men nix är ju egentligen inget att fundera över verkar det som, det är bara att anmäla sig.

Dubbelörnen
Fler som inte är snälla mot de stackars försäljarna mao. Jag börjar nästan tycka synd om dem.


Anne-Maj
Måste kika...

Monica

Nej inga skäl alls som sagt... mer än att vi inte fått tummen ur. Men nu genast ska det bli av!

Fröken Evans sa...

Jag var med i Nix, men glömde att uppdatera mitt abonnemang, så nu ringer de igen, försäljarna. Jag "råkar" alltid vara oerhört upptagen när de ringer, eller så säger jag direkt att jag inte ska ha något. Det där med att lägga på luren riktigt tyst ska jag testa någon gång, speciellt då de läser direkt ur manus :-)

Ella sa...

Fröken Evans
Det är inte snällt att lägga på så ,)
Fast som sagt så förstår jag.

Måste man uppdatera? Nu måste jag skärpa mig och kolla upp hur detta funkar. *latmask*

Lina sa...

jag är med i nix sedan något år, tyckte det blev för jobbigt med alla försäljare, speciellt eftersom de ringer på så knasiga tiden, kl21 en söndag, middagstid på vardagar osv. men innan dess lurade jag en kille som ville sälja på mig strumpor. jag sa helt enkelt att jag hade varit med om en bilolycka o mist min båda ben. han blev väldigt chockad o så la vi på. rätt åt han

vcad du missat hos mig? kanske om allt går vägen får jag ett nyt jobb imorgon, men det är jag inte ute med än :)

kram

Ella sa...

Lina
Men stackarn, vad grym du är! ,)
Han måste väl känt sig som hon jag pratade med.

Håller tummarna för det nya jobbet. När får du besked?

Lina sa...

undermorgondagen bör det komma ett trevligt telefonsamtal. tiden går bara så otroligt långsamt...

Ella sa...

Lina
Till imorgon kan jag nog hålla tummarna.