fredag, maj 25

Å dessa män

Ämnet filmer och filmskådisar fortsätter. Jag vet inte riktigt varför jag kommit in på det ämnet just, jag som inte ens kommer ihåg när jag var på bio senast eller ännu värre när jag lyckades ta mig igenom en hel film utan att somna genast… Ytterligare en märklig sak det där, i livet före gick jag på bio ganska ofta, två tre gånger i månaden, och nu… Noll i halvåret och det beror inte på att jag inte skulle ha behållning av filmen för det skulle jag förmodligen… Undrar om det är ett ålderstecken? Bekvämlighet kanske? Eller så är jag bara rädd för att upptäcka skillnaderna…

Hur som helst. Nämnde jag att en annan favorit är George Cloony?

Men hallå, HUR snygg är inte han???

Lägg därtill Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia och Al Pacino, förlägg hela storyn i Las Vegas (ett stopp på vägen i min drömresa) och vad har vi då? Jo, Oceans thirteen… Riktigt god liten karamell att suga på skulle jag tro. För visst var de två första filmerna bra??? Jag är seriös när jag frågar för jag kommer faktiskt inte ihåg mer än brottstycken av dem heller. Undrar egentligen vad det beror på, att jag har så dåligt minne för filmer. Är det någon mer än jag som är så senil?

George Clooney är förresten inte bara dödligt snygg, han är dessutom samhällsengagerad… i en insamling för bland annat folkmordsoffren i Darfur. Hm… det är många filmskådisar som säger sig vara engagerade för än det ena än det andra. Undrar om det är för att vara politiskt korrekt och vinna än fler pluspoäng hos fansen eller om det faktiskt är något de hinner med att vara äkta engagerade i.

Al Pacino är en annan av mina favoriter. Han däremot har spelat med I en film som jag definitivt kommer ihåg. Det kan ju i och för sig bero på att jag sett den ett antal gånger.

”En kvinnas doft”

Ända till den filmen kom har jag alltid förknippat Al Pacino med gangsterroller och aldrig egentligen sett någon charm i varesig hans skådespeleri eller utseende men jag ändrade mening snabbt efter den filmen. Den rolltolkningen minns jag att jag var helimponerad av redan första gången jag såg filmen. Kanhända jag skulle reagera annorlunda om jag såg filmen nu, men det är högst tveksamt om jag skulle komma längre än till de första fem minuterna utan att börja gråta eller känna mig allt för obehaglig till mods.

4 kommentarer:

Anne-Maj sa...

Jag undrar också när jag gick på bio sist? Då den hade jag heller inte gått på nån bio på några år också.

George är snygg och har rätta egenskaper och kvaliter som jag efterlyser:-) Samhällsengagemanget ett plus också.

Andra, för många att hålla reda på:-)

Annelie sa...

Du har bra smak Ella;) män i min smak om man nu ska gå till utseende.
Men det finns så många fler....
som kanske inte är bildsköna men som är så vackra för att man byggt upp en fasad runt om dom, och som jag alltid säger..
skönhet sitter i betraktarens ögon=) Kram och ha en fin helg

Annelie sa...

Du har bra smak Ella;) män i min smak om man nu ska gå till utseende.
Men det finns så många fler....
som kanske inte är bildsköna men som är så vackra för att man byggt upp en fasad runt om dom, och som jag alltid säger..
skönhet sitter i betraktarens ögon=) Kram och ha en fin helg

Ella sa...

Annelie
Ja visst handlare det om betraktaren! Och den där fasaden man bygger upp... gäller väl vanliga män också ,)