torsdag, maj 24

Depp-ig SAS-olycka

Nu är snart min älskling på väg hem och jag har just lagat färdigt maten. Den här dagen gick faktiskt snabbare och lättare än jag trodde att den skulle gå. Det kan i och för sig bero på att jag lyckades sova bort större delen av förmiddagen och läsa (lyssna, jag följer order nu) ute på altanen större delen av eftermiddagen. Det var rätt kul att läsa ikapp alla mediarubriker, jag har liksom vant mig vid att läsa Svd och Dn på nätet varje dag och när jag missar några dagar känner jag verkligen nästan som abstinens (inte för att jag egentligen vet hur det känns). Precis som när jag inte kan blogga. Det här uppehållet nu måste ha varit det absolut längsta jag någonsin tagit. Det skrämmande är väl att jag inte ens hade lust att skriva ett tag…

Dagens stora nyhet är väl strejken på SAS. Det är lite lustigt för Näringsliv 24 skriver att SAS bara tjänat en miljon under de senaste tio åren. När jag gick min ledarskapsutbildning läste jag Janne Carlzons bok om hans framgångshistoria på SAS och hur han gjorde företaget till något att räkna med. Jag tror boken hette ”Riv Pyramiderna”. Den var inte helt dagsaktuell då heller men jag tyckte om den och blev verkligen imponerad av både ledarskapstilen och av alla visioner han lyckades förverkliga. Idag är det väl nästan så att man undrar om företaget kommer att gå i konkurs. Frågan är om någon kan rädda SAS för det är ju knappast första gången vi läser att ”SAS ställer in flygningar”.

För övrigt tycker jag inte dagens nyhetsrubriker var speciellt inspirerade. Kanske var det därför jag lyckades somna en stund till på eftermiddagen med. På något sätt blir jag inte förvånad av att läsa om 30 döda i Rysk gruvolycka kanske beror det på att själva orden Rysk och gruva har en dålig klang. Det är ju inte ofta vi hör om Svenska gruvolyckor direkt… Jag blir inte heller förvånad över att ”det är större risk att föda barn efter 40” Det är väl ändå ingen nyhet? Men helt ärligt, när ska man hinna föda barn när det tar cirka 30 år att hitta den rätta… i bästa fall. Jag har alltid med viss förundran beundrat människor som gifter sig vid 20 och skaffar barn vid 22. Tänk den som varit så säker vid den tidpunkten i livet… Och tänk så fel det hade blivit...

Förresten så läste jag visst något mer om min favoritskådis och och Pirates of the Carribean. Att den skulle vara ett ” godkänt matinéäventyr och en värdig avslutning för oss som är bekanta med Pirates of the Caribbean-franchisen”. Jag har mina tvivel om filmen för jag var inte speciellt förtjust i tvåan. Helt ärligt blev den aningen för mycket av allt för mig, och även av Johnny. Depp-fan som jag är så kan jag ändå erkänna att jag tyckte att han spelade över en aning.

Förresten, här kommer en liten fråga till.
Vilka är dina favoritskådisar???

Jag är svag för Jack Nicholson, George Cloony, Salma Hayek… och säkert en hel mängd till…

5 kommentarer:

maria sa...

Massor, men Julia Roberts är en klar favorit och Whoopie Goldberg förstås...

Kram på dig

Nu blir jag borta ett tag ( har inget internet under flytt och en tid därefter)

Emma sa...

Sean Connery, Francis Macdormand, Diane Keaton, Jack Nicholson, Johnny Depp, hmmm... Scarlett Johansson...hmm...Amanda Ooms är skitbra också. Nu kommer jag inte på fler. Ha en skön kväll!

Lillasyster sa...

Hej Ella

Jag har aldrig kommenterat här förut, men jag har följt din blog ganska länge nu. Du skriver så bra att jag bara måste återkomma hela tiden.

Favoritskådis är helt klart Johnny Depp - sambon förärade mig med en hel bok om honom idag, men jag fick stränga förhållningsorder om att jag måste rensa klart bland alla mina prylar innan jag får läsa den. Visst är de härliga våra älsklingar.

Kram från Ann-Charlotte

Ella sa...

Maria
Ååå ja! Jag älskar Julia Roberts!

Men du, jag kommer att sakna dig. Lova att ta det lugnt?!

Emma
Hrm... hälften av de där kan jag inte koppla ihop med rätt ansikte. *rodnar o känner mig gammal*

Lillasyster
Hej där
Vad glad jag blir för att du lämnar en kommentar *rodnar lite också*

Va??? Finns det en bok om honom??? *måste ha* Jag skulle nog plocka rätt på allt i en rasande fart om jag vore dig *)

Lina sa...

min rä nicole kidman, hon är bara så bra!