måndag, maj 14

Läkare *suck*

Jag har redan fått skäll. Eller vad man nu ska kalla det för. Jag satt här och läste lite på datorn, lyssnade för att vara mer exakt, när doktorn går förbi och tittar in och säger ”Jag kanske inte förklarade för dig men det är inte speciellt förståndigt att sitta framför skärmen hela dagen när du egentligen borde vila ögonen”.

Jag blev så förvånad att jag inte sa något, hon brukar ju inte direkt dyka upp här särskilt ofta. Men nu efteråt blir jag lite sur faktiskt. Det kanske är barnsligt men ändå…
För det första så satt jag och lyssnade och ansträngde mig inte det minsta och det borde hon ju begripa själv eftersom hon vet utmärkt väl hur jag ser.
För det andra har hon aldrig nämnt att jag ska vila, det har det aldrig varit något snack om förut så varför just nu?

Undrar om hon tycker att jag ska ligga och blunda resten av dagen?

Jag kanske ÄR barnslig nu?

Men vad sjutton ska jag göra hela dagen? Jag är trött på att lyssna på talböcker och radio och tv. Jag tror jag tröttnar på det så snabbt för att jag just bara lyssnar och gör inget aktivt själv. Med datorn kan jag åtminstone bestämma själv vad jag ska göra, lyssna, eller skriva. Jag kan göra något vettigt själv och inte bara ta emot och bli underhållen. Förstår du hur jag menar?

3 kommentarer:

Isabelle sa...

Jag förstår precis hur du menar. Även om jag kanske inte förstår exakt hur du känner så förstår jag mycket väl din reaktion.
Just det att vara helt inaktiv själv är otroligt tröttande mentalt. Kram.

Annelie sa...

Ja visst förstår jag vad du menar. Det är klart att du vill kunna göra någonting konkret när du har möjlighet till det. Var lite barnslig du,det kan du unna dig ;-)
Kram

Ella sa...

Isabelle
Visst är det tröttsamt att inte göra något? Det går mig på nerverna.

Annelie
Tack... jag kände mig rätt barnslig ett tag, speciellt när jag insåg att hon kanske har rätt... *viskar* Jag blev liksom lite trött efter ett tag.