söndag, maj 27

Bloggrunda istället för krogrunda

Igår kväll var jag ute på en ordentlig bloggrunda. Undrar om det är ett tecken på lathet eller ålderdom att lördagskvällens krogrunda ersatts av en bloggrunda?

Jag besökte alla mina bloggvänner och försökte lämna en kommentar eller två. Fast till min irritation upptäckte jag att alla som har sin blogg på blogg.se har fått spamfilter helt plötsligt. Jag kanske inte är tillräckligt begåvad men jag hittar varken talfunktion eller alt-text till smapfiltret så ibland tar det mig ett antal försök innan jag kan skicka iväg kommentaren. Ibland har jag till och med givit upp i ren irritation (ifall någon känner sig bortglömd).

Alt-text förresten, det är en beskrivande text man kan lägga in som alternativ till de bilder man använder i sin blog. Magalös och Isabelle är väldigt duktiga på sådana texter. Det är bra för sådana som mig som inte alltid kan urskilja alla vackra bilder på alla bloggar. Ibland händer det att en för mig suddig och kontrastlös bild som bara flyter ihop plötsligt blir nästan klar när jag läst texten, nästan som de där 3d-bilderna som var så populära ett tag i alla tidningar och som jag aldrig lyckades uttyda förrän någon talade om vad jag skulle titta efter.

Jag råkade faktiskt hitta en ny blogg jag kan rekommendera: Bloggtips – Alla kan blogga. Där hittade jag just ett inlägg om hur man kan göra sin blogg och sina websidor mer tillgängliga för människor som har någon typ av funktionshinder. Det mindre lustiga var att när jag skulle kommentera inlägget så dök givetvis ett helt omöjligt spamskydd upp och jag fick ropa på min egen talfunktion… Inte alls kul faktiskt. Jag hatar när jag måste be om hjälp med sådant.

Innan jag slocknade för natten tittade jag på min statistik också. Jag upptäckte att jag kan se var folk som besöker min blogg kommer ifrån. Gissa om jag blev förvånad att upptäcka att alla världsdelar är representerade? Man kunde även få en lista på alla städer, ingen dålig lista det… Det är inte utan att jag undrar om alla utländska besökare hamnar här av misstag eller om de faktiskt kommit hit med mening. Kanske någon känner sig manad att besvara den frågan?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ganska trevligt ändå. Med en Bloggrunda istället för en krogrunda. I alla fall dagen efter. du har förhoppningsvis gjort någon glad, du har inte ont i huvudet om du inte satt för länge, du kommer ihåg allt, det blev billigare och kanske vaknade du upp med en laptop brevid dig i sängen och inte en Mr Big eller någon annan sliskig typ... Kanske.
Http://vakare.wordpress.com

Vi höres!

annika sa...

Hm,det är mycket här som jag inte kan förstå - alt.text - kan jag ha det? Å det där med att kolla statistiken - i min är det bara ett diagram.
F ö så kanske man kan kombinera krog-och bloggrunda? Om man slår upp ett glas vin/öl och ställer fram en lite skål med chilinötter (eller vad man föredrar) och klickar runt i bloggvärlden samtidigt som man sörplar och tuggar?! Fast f-n ta en om man dräller i tangentbordet!
Ha det gott!

Ella sa...

Anonym
Absolut, dagen efter är det perfekt. OCh även igår kväll faktiskt. Kanske ålder som sagt.

O nej, den jag vaknade upp med är inte ett dugg sliskig... Absolut inte *ler stort och stolt*

Annika
JAg vet inte hur det funkar på blogger, här kan man lägga in det men jag vet faktiskt inte hur.

Kombinerad krog o bloggrunda? Det låter som något som måste provas... fast som sagt, jag vill inte ha en massa chilinötter i tangentbordet...