tisdag, maj 29

Apropå spamfilter - Aftonbladet och blogg.se

Jag har ju klagat en del på spamfiltren som du vet men nu har jag tröttnat. Jag tröttnade igår för att vara exakt och tog kontakt med både Blogg.se och med Aftonbladets bloggtjänst. Jag frågade lite försynt om de inte kunde tänka sig att införa lyssnafunktion till sina spamfilter eller åtminstone ”alt”-text.

Gissa vilken av dessa två som svarat?

Så här svarade gulliga Ann-Louise på mitt första mail:


” Vi ska utveckla det här framöver så det ska finnas en ”lyssnafunktion” eller något liknande. Det kommer dock att dröja ett tag till.”

På mitt andra mail där jag påpekade att en ”alt”-text också vore till hjälp skrev hon så här, och det svaret kom inom en timme eller så:


”Tyvärr går det inte med en ”alt-text”. Det är nämligen så att ”alt”-informationen läses av och in kommer spammet i alla fall. Det som vi diskuterat och skulle fungera är en ljudfil. Det går inte heller att göra bilden tydligare. Det ultimata vore om det var stora svarta bokstäver/siffror mot en vit bakgrund. Men systemen är så smarta att de läser av den informationen också.

Kvar blir då att ha en bakgrund som kan tyckas smälta ihop med bokstäverna. Det här för att informationen inte ska gå att läsas av.

Ja nu vet du hur det ligger till och att vi diskuterar alla möjligheter som finns.”


DET kallar jag god service.

Vill ni veta vad Aftonbladet svarade?

Jo detta:

Å… ser du inget där? Näpp, det är för att de inte har svarat.

Finns det något jag stör mig på så är det företag och privatpersoner som inte bryr sig om att svara på sina mail. Det kan göra mig riktigt sur…. Liksom bloggare som slänger ut en fråga och när man ger ett svar så bryr de sig inte ens om att besvara kommentaren. Det kallar jag också för dålig stil, men missförstå mig inte, man behöver inte besvara kommentaren hos sig, många väljer att istället besöka den som skrivit kommentaren, det ett gott nog svar tycker jag, men när man inte svarar alls... då bryr jag mig inte om att skriva fler kommentarer eller besöka den personen igen.

Äh… nu ska jag sluta reta mig på oartiga företag, tjänster, privatpersoner och bloggare. Ska nog ta och gå tillbaka till jobbet och terrorrisera sura tanten i växeln som numera är riktigt trevlig.

11 kommentarer:

Fröken Evans sa...

Tack så jättemycket för att du röstade på mig! Vad snäll du är!

Vad är en alt-funktion? Jag är också sjukt less på blogg.se:s spamfilter. Det tar sån tid!

Ella sa...

Det var så lite så ,)

Alt-text kan man ha till sina bilder. När man drar muspekaren över bilden kommer texten fram och man får då förhoppningsvis en beskrivning av vad bilden föreställer.

Lina sa...

om jag kunde skulle jag ta bort mitt filer. tycker att det är extremt jobbigt speciellt på en blogg som min som inte har så väldigt många läsare. ingen som spamar mig ändå.

jobbet blev mitt idag :)

kram

micke sa...

Aftonbladet.......................................................................SUGER!

micke sa...

ooops... Aftonbladet suger skulle det stå där!!

Ha det fint!

Dubbelörnen sa...

Kanonbra att du är på hugget! Tycker man åstadkommer mer när man är lite småilsk än när man bara är lite småledsen...*skrattar*

Så fortsätt bit!

Kramar

Annelie sa...

Jag upplever blogg.se som väldigt artiga.Tidigare så skickade jag in om någon "obetydlig" fråga och fick svar ganska omgående. Service inriktat ÄR kul;-)
Ha det fint/kram

cleo sa...

Ann Louise är en klippa! Alltid trevlig och svarar snabbt. Kanonbra.

Ella sa...

Lina
GRATTIS!!! Vad kul!

Micke
Jag håller med, och jag håller med!

Dubbelörnen
Jag bad ju snällt... fast vem vet, jag kanske ilsknar till på Aftonbladet snart, som inte ens bevärdigas svara.

Annelie
Ja de är alltid artiga och snabba. Det är kul.

Cleo
Sådant är också viktigt faktiskt.

annika sa...

Hon Ann-Louise svarar så fort och vänligt att jag ibland funderat på om hon är verklig - tänk om hon är någon slags dator?
Håller med dig om det där med de som inte svarar. Åsså finns det dom som ska adoptera droppar...:)
Växeltanten kanske är kär, inte är rädd för dig längre eller helt enkelt mår bättre den här tiden på året?! Eller också hade hon skavsår förut!
Ha det!

Ella sa...

Annika
Jag har mer funderat på om hon kanske inte är ensam?

Jo, droppen blev jag påmind om igår men jag orkade inte... men nu så!