onsdag, maj 23

Livet gick visst vidare medan jag var i limboland

Tänk, ibland när man är borta några dagar så känns det som om man varit borta en hel livstid. Jag har verkligen varit avskärmad från verkligheten de senaste dagarna och bara tänkt på mig själv och min egen mörka lilla värld. Till exempel har jag missat att allas vår… ähum… stadsminister har fått lite vatten i ansiktet och att han känner sig djupt kränkt? Över vad? Och skulle det vara något skämt? Mitt skämtsinne har nog försvunnit för jag ser inte alls det roliga i det hela… inte heller det hemska som alla tidningar skriver om.

Nå ja, jag är inte superledsen över att jag missat hela cirkusen med vattnet, däremot är jag aningen förvånad över att min favoritskådis kommit med ny film och jag inte ens har hört talas om den… Är det någon mer än jag som älskar Johnny Depp?

Nu till den kluriga frågan, är det någon som kan hjälpa mig tro?

I vilken film spelade han en revolverman som i slutet fick sina ögon utskurna? Jag vill minnas en scen på någon dammig vilda västern gata men det kan ha varit Mexico också. Ingen av oss kommer ihåg filmen, bara brottstycken av den och förmodligen är de inte ens ur samma film. Högst irriterande.

Något som däremot känns lite ledsamt, eller kanske vemodigt, är att jag idag, när jag klev ur bilen, insåg att den där stora busken som står på framsidan av huset är en syrenbuske. Vemodigt för att jag liksom missat att min favoritväxt finns rakt framför ögonen på mig. Å andra sidan var det samtidigt en väldigt trevlig upptäckt för det finns inget mer underbart än doften av syrener. Kanske liljekonvaljer då…

Jag är i alla fall otroligt, fantastiskt glad över att jag inte kommer att missa resten av våren… Eller åtminstone hoppas jag det, ska väl kanske tilläggas. För man vet ju aldrig, det är min bittra lärdom, återigen, efter de här senaste dagarna. Jag kan inte riktigt smälta det hela än om jag ska vara ärlig. Ibland känner jag för att nypa mig själv så jag inte drömmer, eller fråga om jag drömt de senaste dagarna. Nu hoppas jag bara att jag slipper fler liknande dagar… Om jag aldrig behöver åka till Stockholm är det för snart…. Jag höll på att skriva ”om jag aldrig behöver se…” men så insåg jag att den önskan kan bli sann allt för snabbt.

5 kommentarer:

NN sa...

"Once upon a time in Mexico" heter filmen.

Annelie sa...

Once Upon a Time in Mexico tror jag att det är. I denna film är i såfall även den bildsköna Enrique Iglesias med på ett hörn =)Två vackra män i ett bräde...inte illa.
Jag är glad att du fått se att det står en vacker syrenbuske utanför.Jag tycker också om just den busken och lilkekonvaljer, för min mamma älskade dom högt.Tyvärr kunde hon inte med dom på grund av lukten på slutet av hennes levnadsår.
Ha det så fint, återigen jag är så glad för din skull.
(((kramar)))

Ella sa...

nn
Ja visst ja!
Fast jag kommer ju inte ihåg vad den handlade om ,(

Annelie
Men du! Var det inte någon mer som var med? Jag vill ha det till George Cloony eller han den där andra latino-skådisen som är sådär underbart fulsnygg...
Äh, jag är väl ute o cyklar igen...

Syrenbusken är underbar, det var doften som fick tioöringen att ramla ner. Den hade inte börjat blomma i lördags men nu så... Hoppas de utanför mitt kontor också börjar blomma nu, lagom till på måndag när jag börjar jobb igen. Om inget annat inträffar.

Kramar tillbaka.

Annelie sa...

Han minns jag inte i den filmen,men Mickey Rourke och Antonio Banderas somjag också tycker är charmig var med. Liksom Willem Dafoe som jag tycker om som skådespelare:)Kvinnan som var med var Salma Hayek eller hur hon stavas. Kan det vara den filmen?
Jag kopplar bara till den.
Ha en strålande dag med syrendofter tillsammans med nyblivna mannen :)
Kram till dig

Ella sa...

Annelie
Antonio var det jag tänkte på. Han är underbar. Jag förstår inte varför jag inte kom ihåg att Salma Hayek är med, hon hör också till favoriterna.
Hoppas du också haft en underbar dag?