torsdag, maj 17

Barn, planer och bekymmer

Vi hämtade barnen i förmiddags. Det kanske låter dumt, men jag gillar verkligen när det är här. Inte för att jag inte gillar att vara ensam med C men ändå. Det blir definitivt mycket mindre tid att ägna sig åt självmedlidande och det är bra, speciellt nu när den här operationen inte verkar ha funkat.

Barnen har alltid något kul att säga, något som liksom kommer från hjärtat och är så enkelt och rakt som bara barn har förmågan att säga. Det är rätt fantastiska barn C har. Jag vet, jag har sagt det förr men nu säger jag det igen. Ursäkta tjatet. Å andra sidan är det ju som sagt inte konstigt att de är fantastiska, med en sådan far så…

Jag måste erkänna att humöret inte är på topp. Jag gör som vanligt och försöker att inte visa det men det märks nog. Vi är väl lite oroliga båda två. Jag hoppas bara att inte barnen ska märka det för de är här så lite och jag vill inte att mina problem ska gå ut över den korta tid de har med sin far.

Vi har inte planerat något för den här helgen. Ikväll blir det lite extra god mat och chips och kanske en hyrfilm. Någon av dagarna ska vi åka till mina föräldrar och någon dag till C:s föräldrar. Eventuellt en sväng till äventyrsbadet också. Vi får se… sedan kanske helgen är över. På måndag ska jag på kontroll igen och sedan kommer doktorn att ringa mig med något besked. Om inget inträffar förstås för just nu känns det lite som att vänta på någon slags blixt från ovan som ska slå ner och slå sönder allt… vilken sekund som helst.

Näää… usch, var jag pessimistisk nu?
Jag är bara såååå trött på allt det här. Hur mycket mer strul ska jag, och alla andra runt mig, behöva stå ut med?

7 kommentarer:

Lady Stalker sa...

Ja, det är härligt med barns kommentarer! Hur gamla är barnen?

Om du vill berätta undrar jag en sak till (som du kanske skrivit men jag har missat) - vad exakt skulle de göra på operationen? Och vad skulle effekten bli om det räknades som en "lyckad" operation?

Kram och ha en skön helg med chips och film!

Ella sa...

Lady Stalker
Barnen är 10 0ch 13

Jo, jag har för högt tryck i ögonen vilket gör att synnerverna skadas. Den här skulle sänka trycket, det är en relativt enkel och vanlig operation men än så länge verkar den inte ha givit någon effekt. Men det KAN ta tid innan det stabiliserar sig säger läkarna så jag hoppas att det bättrar sig. Snart... för annars så kommer min syn att fortsätta att försämras i ännu raskare takt.

Annelie sa...

Jag tror att den funkat, det tar bara lite tid. Skönt att du kan fokusera på annat nu när barnen är där.Även om det är jobigt så förstår barn mycket och även om du tycker det är jobigt att du kanske tappar ansiktet så är det nog bra att barnen också förstår vad du går igenom. Du är ju en stor del i deras liv nu.
Kram till dig

Ella sa...

Annelie
Jag antar att det är en balansgång. Du har säkert rätt i att de förstår, kanske även utan att vi säger något. Men det känns bara fel att de ska behöva få en trist helg för att jag är trist .)

Lady Stalker sa...

Tack för att du berättade! Det finns hopp, men att sväva i ovisshet är hemskt ... jag vet av andra erfarenheter själv.

Tio år är en underbar ålder! Jag har själv en tioåring ... och en åttaåring och en sexåring.

Annelie sa...

Hm Ella! det där var tokigt sagt...vadå trist? Om du är ledsen och nere eller har vilken känsla som helst så behöver inte det betyda att DOM inte har roligt ändå, eller hur?
Annars kan du vända på det; skulle dom bara ha kul om ni har det..
Nu var du sådär tokig igen;)
Kram till dig, allt kommer ordna sig ska du se.

Ella sa...

Annelie
Nä... alltså. Så menade jag inte. Jag tror visst att de kan ha roligt utan att jag har det. Jag menade mer att jag inte ville...äsch. Strunt samma. De hade i alla fall kul idag.