fredag, mars 16

Vårstädning

Igår gjorde jag faktiskt lite mer än läste mail och lipade. Jag jobbade också! Svårt att föreställa sig va? Hittills i veckan har jag ungefär orkat två timmar på jobbet och sedan varit ganska slut. Igår gick jag hem efter förmiddagens timmar, vilade en stund och på eftermiddagen följde jag med till ett möte ute på en av våra enheter. Bara för att testa om jag skulle orka. Det skulle vara ett kort möte, max två timmar, det skulle bara bli jag och tre andra och jag skulle bli hämtad och lämnad vid dörren. Allt stämde utom det där med tiden. Mötet drog naturligtvis ut på tiden och jag var inte hemma förrän en bra stund efter fem, efter det att C redan kommit hem. Jag var dödstrött. Två timmar hade jag säkert klarat men tre och en halv blev lite för tröttsamt.

Sprängande huvudvärk givetvis och en skitsur C, för han visste inte ens vart jag var, kom som ett brev på posten. Liksom ett storgräl. Han var så förbannad och vädrade en massa känslor som kanske inte egentligen har något med den här dagen att göra. Sa en massa saker som jag förstår att han burit på länge. Det är märkligt att han bär på en massa känslor och låtsas som de inte existerar förrän när det liksom rinner över. Det är som om han tror att han inte får visa negativa känslor för att han måste vara stark… för min skull. För att jag är så svag. Men så är det inte, eller jo, visst är jag svag, men kanske inte så ömtålig som han tror att jag är. Ja, jag behöver hans styrka, hans förmåga att se allt från den ljusa sidan, hans sätt att lugna mig, hans logik, hans framtidstro, men det gör inget om han någon gång visar sina egna känslor, de där andra som han inte tror att jag orkar ta.

Storgrälet var alltså givande. Det var lite som att vädra ut allt som hänt de senaste veckorna och börja om på nytt. Som en vårstädning.

Jag lärde mig flera saker igår, en hel del om min älskling som bara gör att jag älskar honom ännu mer och förundras ännu mer över vilken tur jag hade som fann honom, och så lärde jag mig att jag visst orkar jobba mer, bara jag får vila lite i mellan.

Nu ska jag gå till jobbet. I dag ska jag äta lunch med C på Stadshotellet precis som alla fredagar och sedan ska vi hämta barnen.

Jag önskar er alla en underbar vårdag!

11 kommentarer:

Cornelia sa...

Häe händer det saker minsann. Det är verkligen spännnade att läsa om din dagliga kamp. Du är beundransvärd. Och var inte rädd för sura tanten. Inuti sitter det kanske en liten missförstådd flicka, och en sån kan man ju inte vara rädd för. Så brukar jag tänka när jag möter bullriga aggressiva karlar som försöker köra över en genom att höja rösten. Då ser jag framför mig en lite pojke i sandlådan som står om gastar för att någon har tagit hans spade. Det hjälper faktiskt.

Anne-Maj sa...

Håller med Cornelia, du är underbar. Man får lära sig att kvinnor vill ventilera och karlar tänka genom. Nu knorrar magen och jag måste duscha och i väg till frissan snart.Skvaller tidningar! Ha en underbar fredag.

loppispoppis sa...

Vad bra att det blev ett positivt slut igår på er "vårstädning". Det kan kännas så skönt att få rensa luften ibland. Trevlig helg!

~M~ sa...

Bra att rensa luften lite ibland :)
Jag önskar dig en super bra dag och helg!

Varm kram!

Ella sa...

Cornelia
JAg är nog inte beundransvärd men tack i alla fall.
Ja, vad bra! Jag ska allt tänka på sura tanten sittandes i sandlådan ;)

Anne-Maj,
Hoppas du ger mig en beskrivning av frisyren, eller lägger du ut en bild?

Loppispoppis och M
Ja ibland behöver vi det alla kanske. Vi borde nog ha vårstädning lite oftare käns det som nu.

Annelie sa...

Skönt med en "vårstädning" ibland.Man behöver rensa luften. Det är klart att Chris mått dåligt över allt som varit o.s.v dessutom tror jag att när man lever tillsammans så känner man av varann.När den ena är svag blir den andra stark och blir ett extra stöd,tills det brister.Det sker nog ofta när personen som varit lite/mycket nedstämd är bättre till mods.
Det är skönt ändå att höra att du inser att det blir mycket ibland och anpassar dig efter det.Hoppas ni får en riktigt trvlig och fin helg tillsammans med barnen.Kram till dig;) du kan ge Chris en också,den kan han behöva:)

en liten tant sa...

Ni är bäst du och C!

Emma sa...

Känner igen mig och min karl i beskrivningen av ert förhållande. J är lugn och trygg och stark men så, ibland rinner det över när han har varit lugn och stark länge - och burit på mycket känslor han inte tror att jag "klarar" av. Och det blir så bra när det där får komma ut! Förhållanden växer verkligen av gräl - när grälen kommunicerar något viktigt. Kram!

Micke sa...

Då får vi önska dig en god helg,alltid intresant att läsa din blogg.. kram från Micke o Eva.

cleo sa...

Jag kan förstå att 3 1/2 timme kändes långt och gjorde Dig trött. Hoppas nu Du får en underbar helg. Kram på Dig.

Ella sa...

Annelie
Vi får hoppas att det är så som du säger, i alla fall borde det vara så. Jag ska ge honom många kramar. Det förtjänar han även om han är hiskligt tramsig ibland.

En liten tant
Jag är bara bäst med C. Inte utan ;)

Emma
Hi hi... allra helst växer de efter gräl ;)

Micke
Kram och trevlig helg till er med. Krama Eva.

Cleo
Tack. Hoppas din helg blir underbar med. Jag har gjort reklam för din fantastiska blogg på jobbet idag.