onsdag, mars 28

Veckans skratt

Idag när jag skulle gå hem för lunch skulle en av mina jobbarkompisar ut och shoppa. Hon hade fått lön (vissa får det har jag upptäckt, själv får jag ett tomt kuvert). Hon frågade om jag hade lust att följa med och vara smakråd.

Ha ha… jag - Smakråd - Kul (det är detta som rubriken syftar på ifall du undrar när poängen kommer).

Men snäll som jag är så följde jag med, mest för att jag var lite sällskapssjuk och fortfarande stressad efter min träningsföreläsning som alla ville höra på (himmel vad jobbigt, nästan jobbigare när man känner dem som lyssnar än när man inte gör det). Det borde jag inte gjort kan jag meddela. Följt med att shoppa alltså.

Det hela slutade med att jag blev närmare 1000 kr fattigare, om det nu är möjligt att bli det när man redan är ruinerad (försäkringskassan är ingen vidare välbetalande inrättning). Nå ja, jag blev en kappa rikare. Nu har jag en tillgång, undrar om den kan räknas som anläggningstillgång i bokföringen?

10 kommentarer:

lina sa...

en kappa är en kappa är en kappa att ha under lång tid ;) hoppas verkligen att det går toppen imorgon!

Ella sa...

Å tack. Jag behöver lite moralisk stöd för kappköpet. Men du har rätt, visst är det en investering? Utslaget på flera månader så blir det väl inget? :)

Tack, det hoppas jag med

Dubbelörnen sa...

Avskrivningen på denna kappa blir ju inte många kronor per månad... ;) Så var glad... för det är jag, köpte en "vårjacka" själv igår... o utslaget per månad så är den inte dyr alls :)

Ella sa...

Dubbelörnen
Exakt vad jag tänkte.*L*

C sa...

Kappan är jättesnygg på dig. Väl värd sitt pris.

Anne-Maj sa...

*skrattar* Jag tänkte skriva och fråga vad C tyckte om kappan!

Ella sa...

Anne-Maj
Han gillade den som sagt :)
Tur det... Med tanke på hur fattig jag blev. Är.

Magalös sa...

Med delad ekonomi efter samboskapet så får du mycket pengar över...

annika sa...

Hur lång är avskrivningstiden på en kappa? Kanske jag får köpa en ny -min somrigare kappa är 15 år...å vinterditon 9...Jag kan inte vara speciellt dyr i drift va?
Fast jag har tittat och jag blir så praktisk - jag använder kappa så lite, den duger säkert ett år till, nästa år kanske det är "mina" färger etc. Trist va? Detta måste åtgärdas. Nästa år.
Håller tummen för dig i morgon.

Ella sa...

Magalös
Delad ekonomi? Ja det skulle vara att vi delar på hans lön då :) Annars lär jag behöva löneförhandla.

Annika
Man måste ha en kappa. Jag använder nästan bara det så fördelat per dag blir det inte så blodigt :)
Alla tummar är välkomna.