måndag, mars 12

Arbetsplatsanpassning

Så var den Stora dagen avklarad. Dagen då SC gjorde besök på jobbet.

Märkligt vad jag fasat och sett fram emot något som egentligen inte blev en så värst stor affär. Samma kvinna som jag tyckte så bra om kom från SC och hade till och med med sig en del saker som hon visste att jag skulle behöva, som tex mitt lilla program som jag börjar tycka mer och mer om. Hon blev nog däremot ganska konfunderad när hon såg C komma insläntrande i mötesrummet där vi skulle sitta och prata. Hon har ju träffat C någon gång när han följt med eller följt mig till SC. Det var faktiskt lite lustigt om man nu ska vara elak och skratta åt andras förvirring.

Vi började med att prata regler, pengar, papper och dylikt. ”men allt det där lär väl inte bli något problem i det här fallet” sa hon när det gick upp för henne att C inte bara är min chef. Sedan tittade hon på mitt kontorsrum och på hela kontoret, faktiskt så envisades hon med att gå runt i hela huset med mig och C i släptåg, eller i alla fall till de kontoren som jag ofta besöker. Slutligen så kom hon med en kravlista som hette duga. Jag hade nog varit beredd på att få hjälpmedel till mitt kontor som datorprogrammet och den där förstoringsmanicken men mer än så hade jag inte räknat med att hon skulle ens titta på. Vilket hon som sagt gjorde.

På kravlistan bland annat:
Bättre belysning i mitt rum, i konferensrummet, i fikarummet, i korridoren, vid kopiatorn mm, mm. Trappor och andra platser som hon anser vara lämpligt ska markeras med kontrastmarkeringar, du vet sådana gula linjer som markerar slutet och början på en trappa. Glasdörrar ska också markeras med kontrastmarkeringar.

Ja himmel. Och det sistnämnda är ju inte ens inne på vårat område utan i huset. Vi bor i ett gammalt hus där kommunen haft sina kontor i urminnes tider, på sin höjd har det målats om i lokalerna men inget annat har blivit gjort och därför har väl ”tillgängligheten” fallit i glömska. Men som hon sa, detta är inte bara för mig utan för alla andra besökare, offentliga lokaler ska inte se ut som de gör i vårt kommunalhus. Jag gissar att somliga kommer att bli lite sura… eller kanske får det upp ögonen på någon så att det görs något även för människor som har andra behov än jag. Och i de övriga kommunala byggnaderna…

Det var som sagt en bra förmiddag. Jag är nöjd. Jag ska börja jobba imorgon!

Det var också en jobbig förmiddag. Det var fruktansvärt jobbigt och pinsamt att gå runt i huset med henne och förklara för alla som undrade. Jag höll på att dö. Skämmas ihjäl… Å andra sidan kanske det är bra, så folk vet att jag inte skojar när jag säger att jag ser lite dåligt. Detta blir ju liksom lite mer handgripligt än vad det varit förut.

14 kommentarer:

Evelina sa...

BRA! att hon var så noggrann tycker jag! Det är väl klart att du ska ha så mycket hjälp du kan få. Det kan kommunen gott hosta upp pengar till ;-) De får väl dra in lite på representationskontot istället ;-)

Anki på Gården sa...

Tjoho fröken, undrar hur länge du ska var det...fröken alltså?!" Har ni bestämt datum för bröllop kanske. Nyfiken i en strut...haha.

Kul att börja jobba igen, de blir säkert kanonbra, men räkna med utmattning när du kommer hem, man blir fort lat när man går hemma...((de var ett skämt)) Du förstår nog vad jag menar. Ta´t lungt så du inte tar ut dig.

Kramiz Anki

annika sa...

Det var en härlig läsning.
Vilken jackpot för alla andra som kommer till Kommunens lokaler att du finns där, nu blir det lättar för alla med ljus,trappremsor etc! Å alla som jobbar i närheten av dig får kanske t o m de en släng av sleven i form av bättre arbetsbelysning?!
Graturlerar till att du ska börja jobba i morgon, det går säkert bra bara du har vett att gå hem i tid.;) Du ska väl inte jobba heltid?!?!
Kram på dig!

Ella sa...

Evelina
Ha ha... Vi får väl se vad som händer... OCh hur snabbt.

Anki på gården.
Japp, lat det är jag det. Du har helt rätt.
Och jo, det har vi men det behåller vi för oss själva ett tag till.

Ella sa...

Annika
Nej det blir inte heltid, det får nog bli lite inskolning först. Men målet är heltid, helt klart.

Magalös sa...

Kan tänka mig att det var ungefär som när jag hade sond i näsan. Då syntes det ju att jag var sjuk.
Ha en härlig dag på jobbet i morgon, men ta inte i för mycket!

Anonym sa...

Nämen vad konstigt?! Jag skrev ett inlägg, men det kom inte med?!
Härlig läsning! Och du, SKÄMS INTE! Du har inte valt ditt öde, sträck på dig istället Ella!!!
Ha en bra dag på jobbet imorgon!
Kram Tina

Annelie sa...

Det var inte illa,är jätteglad för din skull att det flöt på.Skämmas??Herregud är det någon som ska skämmas är det dom som står brevid i såfall och inte fattar hur det är,så det så:)
(om det nu är så,jag tror det mest beror på dig:)
Förstår att hon reagerade över Chris. Hahahah hon är minsann med chefen;)Skulle själv ha velat se minen.
Ha en god sömn,den lär du behöva för morgondagens program.Du kommer väl stupa i säng av ren utmattning.
Ska tänka på dig under dagen/Kram

~M~ sa...

Tycker liksom Evelina att det är toppen att hon var så nogrann.
Hellre det än tvärt om.
Eller vad säger du?

Ja just det...och Anki påminde mig om bröllpet :D
Hur går det med det? ;)

Varm kram/~M~

Annelie sa...

Ha det bra på jobbet/kram

Micke sa...

Gott att läsa... lycka till..Kram från Micke

Anonym sa...

De va jag som sa grattis../Micke

Ella sa...

Magalös
Ja, säkert. Visst var det jobbigt?

Tina
Det händer ibland. Det är bra att kopiera det man skrivit innan man skickar det.

Annelie
C sa att hon var lite lång i synen. Synd att man missar alla roliga miner.

M
Hm... bröllop? Ska man inte vara förlovad i sex månader först?

Annelie och Micke
Tack vad gulliga ni är.

~M~ sa...

Hehe ingen aning faktiskt?
Det kanske man ska? :P

Man kanske bör läsa på om det skulle inträffa någongång att man vart förlovad... :)