fredag, mars 30

Dagens oseriösa lunch

Alltså… den mannen är en gåta för mig (KD:n). Just som jag börjar undra om han inte är ganska normal ändå så dyker han upp och bjuder in sig själv till vår arbetslunch bara för att leka 20 frågor… eller snarare korsförhör. Jag lovar, hela lunchen, oavbrutet, satt han och frågade ut mig om allt! Eller rättare sagt om allt som hänt sedan sist vi åt lunch tillsammans. Han ställde så närgångna frågor som ingen någonsin gjort. Snacka om elefant, nej bulldozer, i porslinsbutiken. C gjorde tappra försök att rädda mig… oss men det gick inte. Han bara fortsatte. Jag är helt matt. Uttröttad. Skakis. Precis vad jag behövde efter igår - not!

Fast… ska jag vara helt ärligt så gick detta nästan bra i jämförelse med igår. Alltså känslomässigt. Det var inte så svårt att svara på hans frågor. På något sätt var det nästan lättare än andra gånger just för att han frågade och ställde följdfrågor som andra inte gör. Märkligt…

Uhu… nu måste denna oseriösa bloggare lägga sig och vila en lång stund, jag är nästan lika slut som igår...

Varför jag är oseriös? Jo... Jag läste nämligen ett inlägg här som menar att man är seriös om man bloggar om tidningsrubriker men inte om man bloggar om annat. Jag är inte helt säker på att jag håller med men visst är jag lite oseriös, jag har ju inget vidare samhällsengagemang i min blogg… Engagerar mig nog mest i mitt eget lilla samhälle. Nå ja, det är det så många som är bättre än jag på, att engagera sig i världen alltså.

Observera – jag har full förståelse för att jag är oseriös, och skriver detta med ett leende. Jag gillar nämligen den där bloggen.

16 kommentarer:

MICKE sa...

Den där kd?
Förmodar att det var jobbsnack, huh? är inte lunchen ett break från allt jobbtänk???

Ge han en tjuga till en rqaggarballe med svängdörr nästa gång (korv med bröd), o skicka iväg honom... Ha det fint..

Emma sa...

Knepig kille KD:n. Kan vara riktigt klurigt att manövrera sådana bulldozers, om de frågar sådant som man inte har lust att svara på. Du har min fulla sympati :-) Jag lyckas tydligen inte komma igång med pluggandet idag - sitter bara vid datorn och är allmänt oseriös :-D (Fånig klassificering det där måste jag säga, apropå att man bara är seriös om man bloggar om aktuella händelser. Vad är seriöst liksom? )

Anki sa...

Jag blir så nyfiken på den där människan, KD:n alltså.
Tycker det är mycket roligare att läsa "oseriösa" bloggar. Det s k seriösa får vi väl tillräckligt av genom tidningar och TV:s nyheter
m m.

Magalös sa...

Ja jag gillar också "oseriösa" bloggar bäst. Det är ju dom som är personliga.
KD´n fortsätter som tidigare hör jag...
Hoppas ni har lika fint väder som vi och att ni får njuta av en (flyttfri) helg!

lina sa...

haha, så våra oseriösa liv skulle inte räkas. tråk ;) jag gillar bloggar om vardag o livet bäst. tror faktiskt att de flesta gör det. debattartiklar finns det got om iaf. trevlig helg!

Dubbelörnen sa...

Nä fram för oseriösa vardagliga bloggar *fniss*-

Denna Herr KD verkar ju tillhöra den speciella okänsliga människoarten. Den art som har total avsaknad av känslospröt, avläsande ögon o en hörsel som är totalt okänslig för nyanser! Av denna människoart finns inte stora grupperingar utan enstaka exemplar kan synas lokalt i landet. Trots att denna art avviker så från den gängse, så hamnar de oftast på positioner där de kan fritt uttrycka sin avsaknad av dessa normala gängse egenskaper.

Du Ella tillhör de som lyckats få närkontakt med denna art!! Jag har också en gång haft förmånen att komma i kontakt just denna art.
*gapskrattar*

Du är en supertjej! Ta hand om er i helg o njut!
Kramar

Ella sa...

Micke
På fredagar är det iof jobblunch men ändå... Ha ha, det har jag aldrig hört. Nu har jag lärt mig något nytt.

Ella sa...

Emma
Ja man kan ju också undra om alla aktuella händelser är seriösa ;)

Anki
Ha ha, nyfiken? nää... var glad för att du slipper träffa honom.

Magalös
Ja han är som han är tydligen, fast han har ju haft några goda sidor också. Även om de kommer glest.
I helgen ska vi inte flytta. Bara njuta av våren... om det nu blir vår här.
Hoppas solen skiner på dig hela helgen.

Lina
Äh, det beror ju på om man vill bli räknad :)

Dubbelörnen
Ha ha! Ja visst är det en förmån?
Hoppas du också får en skön helg.

mezzie sa...

oohh oseriös?!
hahha då finns det en del som gör de..bloggar oseriöst allså ;-)
hehe
men men även det sk afinnas!
Önskar dig en trevlig helg ialf...

Junitjej sa...

Hoppas du får en mysig helg!!

Ella sa...

Mezzie
Det är ju tur att man får skriva som man vill :)
Trevlig helg till dig med!

Junitjej
Önskar dig också en trevlig helg.

Annelie sa...

Hm jag undrar om han var drygt frågvis,eller om han frågade av välmening?
Hur som helst kan man ju ta lite hänsyn:)
Jag föredrar bloggar som är lite blandat skrot och korn. Som någon sa här nere. Debatter finns det nog av ändå.
Ha det riktigt fint i helgen/kram

Christina W sa...

Glad att du tittade in hos mig så att jag kunde hitta hit.

Och det där med seriösa bloggare....alla bloggare är väl seriösa tycker jag. För vi är här på lika villkor och väljer själva vad vi skriver om...och din blogg är i allra högsta grad seriös tycker jag.
Kram på dig!

Ella sa...

Annelie
Jag vet inte om han bara har ett stort behöv av att veta allt som händer eller om han har någon baktanke som han hade sist. Äsch, han är som han är.
Jag gillar också blandade bloggar, tycker om att lära känna människorna bakom och det gör man ju inte om de bara skriver debatt.

Christina W
Välkommen hit. Vad kul att du tittade in.
:) Jag är nog inte seriös på rätt sätt :)

Alter Ego sa...

Jag tror Du missuppfattat mitt inlägg och ordet 'seriös'
Vad jag menade var helt enkelt att många använder sin blogg som ett chattforum, utan någon egentlig substans i inläggen.
De kanske skriver en två rader, typ "nu är jag hungrig undra vad jag ska äta"
och det hör ju knappast hemma bland media länkning och DET var just medias/bloggares länkning till varandra inlägget handlade om

Ella sa...

Alter ego
Jo då, jag förstod att det var det som inlägget handlade om. Men jag tog fasta på en mining där du skrev "Det finns ju olika sorters bloggare, de som håller sig till olika portaler, som mer är utformade som vänskapscommunitys och så har vi de mer ’seriösa’ bloggarna."

Jag jag tolkade det som att en seriös bloggare är man bara om man länkar till media och tyckte det var en liten generalisering. Det finns seriösa ämnen utan koppling till media enligt min mening...

Men annars gillar jag det du skrev.