lördag, september 8

En flicka

Läser idag i Svd och i DN om den försvunna flickan Madeleine som jag skrivit om tidigare. Nu anklagas båda föräldrarna för hennes försvinnande.

På något vis så är jag inte förvånad. Det har ju funnits sådana tankar och rykten hos många ända sedan början. Själv undrar jag om det är så att polisen lassar över sin egen oförmåga att hitta barnet och för att rädda ansiktet gör detta utspel eller om det ligger någon sanning bakom. För hur gärna jag än vill tro att ingen förälder skulle göra något så fruktansvärt som dessa har gjort om de är skyldiga till flickans död så kvarstår ju faktum att de lämnade tre mycket små barn ensamma på ett hotellrum i ett främmande land. För mig förefaller bara det extremt märkligt. Jag är inte förälder men jag tvivlar på att jag skulle lämna mina barn på det där viset.

Å andra sidan har alla rätt till ett misstag och var det bara ren obetänklighet så har dessa människor betalat ett högt pris och de har säkerligen haft ett riktigt helvete de senaste månaderna…

Är de däremot skyldiga så… På något sätt är de inte bara skyldiga till ett mord i mina ögon då utan till så mycket mer. Brottet blir så mycket vidrigare efter den här karusellen i media där de spelat på människors medlidande och framställt sig som oskyldiga istället för att ta sitt straff. Fast det är klart… straffade har de säkert blivit ändå för mentalt kan det inte varit lätt, hur sanningen än förhåller sig.

BloggRegistret.se

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt att portugisiska polisen utgår från att flickan är död trots att de inte funnit kroppen än.. Hoppas nästan att föräldrarna är skyldiga för är de oskyldiga är det ju dubbelt så hemskt för dom..först förlora flickan sen bli anklagade för mord...

Monika sa...

Jag skulle ALDRIG någonsin lämna min treåring ensam någonstans!!! Jag förstår helt ärligt inte hur man är funtad som förälder som gör något sådant men jag kanske är extrem? Speciellt som detta "var ett efterlängtat barn"....

Anonym sa...

Det där var en virrig utläggning om de nya uppgifterna i Madeleine-fallet. Man kan alltid hävda att man tycker att en förövare fått sitt straff "ändå" men även föräldrar måste straffas av samhället om de bringat död åt sina barn. Sedan beror det på omständigheterna. Jag har som utomstående bedömare misstänkt föräldrarna sedan början. Hysterin från deras sida att få allas blickar mot någon obestämd gärningsman var inte normal. Till den anonyma kommentaren kl. 11.09: Det är inte så konstigt att utgå från att flickan är död - likhundar skall ha fått vittring på mammans kläder och en bil som de hyrt. Såvida det inte finns andra "lik i garderoben" kan man, tyvärr, räkna ut från vem spåren kommer. En tragisk men ganska banal historia som föräldrarna själva fört upp till enorma proportioner. Jag gissar på ett erkännande och uppklarande inom en vecka.

Ella sa...

Det är anmärkningsvärt att så få människor med starka åsikter vågar stå för dem utan måste vara anonyma.

Anonym no 2
Om du tycker jag är virrig så kan jag upplysa dig om att jag inte bett dig att läsa det jag skrivit.

För övrigt anser jag också att även föräldrar ska straffas för mord.Monika
Ja, jag håller nog med dig.

Anonym sa...

Suck...
Du, Ella, är länkad till dagstidningen DN, från vilken jag hittade hit, i och med att du kommenterat ett dagsfärskt ämne.
du "ber" således om att man skall läsa din blogg. Du inbjuder folk att lämna kommentarer men klarar uppenbarligen inte saklig kritik. Att klaga på anonymiten hos någon som uttrycker sig balanserat är underligt, dessutom skriver du själv i din presentation:
"Det är i skyddet av anonymiteten som mina tankar får välbehövlig frihet så jag ber dig - respektera det."
Gäller anonymiteten bara dig?
Tål du kritik?

Ella sa...

Normal enkel folkhyfs är allt jag begär och det uppvisar man inte genom att inleda med att kritisera. Du har missuppfattat. Jag skriver en blogg inte en tidning. Fö är jag inte anonym för mina läsare

Anonym sa...

Du verkar inte klara av det här riktigt... Du blandar ihop begreppen och kan inte göra skillnad på kritik av en text och person: Du anklagar: "om du tycker jag är virrig". Jag skrev: "virrig utläggning". Tyvärr syns inte vem som gjort en bloggkommentar till tidningsartiklarna. Om jag råkar hamna här igen så vänder jag utan att läsa ty du verkar inte vilja ha ett ubyte i sakfrågan. Det hade varit vanlig "enkel folkhyfs" att diskutera ämnet istället för att attackera mig.

Anonym sa...

Håller med dig! Jag skulle ALDRIG lämna min dotter ensam hemma/hotell inte nånstans !

Kramar
( leser mest andras bloggar)
monica :) är barn vakt i helgen,( derfor jag är anonym)

Hela historien verkar mest konstigt,

/ Monica

bollebygdsbo sa...

Jag har också funderat i de där banorna om hur föräldrar kan lämna 3 så små barn ensamma för att gå på restaurang några hundra meter från hotellet.
Enligt vissa uppgifyter tackade de nej till den servicen som fanns, med barnpassning.

Hoppas för allas skull att fallet blir uppklarat nu.