måndag, september 24

Trevligt och otrevligt

Den här dagen har bjudit på både trevliga och mindre trevliga händelser.

Det mindre trevliga var att jag gav efter för C:s tjat och gick till doktorn. Det var iof svårt att inte lyda när han hade bokat tid… Jag har ju haft lite problem med magen ett tag och C hade tröttnat på mitt tjat vilket inte alls förvånar mig. Inte heller blev jag förvånad av att jag haft rätt hela tiden angående orsaken till problemet. Det är inget fel på min mage, det är i huvudet alla mina problem sitter.

Det tråkiga var bara att doktorn nödvändigtvis var tvungen att ställa en massa obehagliga frågor som jag helst ville slippa svara på, sa saker jag helst inte ville höra och föreslog åtgärder jag inte vill vara med om men… med C där som en vakande hök så… var de i majoritet på något sätt så jag finner mig i behandlingen vilket bland annat innebär lite mer sjuskrivning och besök hos en hjärnskrynklare… Kul!

Nu känner jag mig verkligen som en fuskare, jag menar det är ju inget fysiskt fel på mig… eller… okej, lite då kanske, och å andra sidan så… har jag försökt på alla sätt att komma ur den här svackan och det verkar inte som om jag klarar det med min metod. Alltså är det kanske bäst att ge doktorns behandlig en chans.

Vi får väl se… För jag VILL jobba och om man verkligen vill något så kan det väl inte vara skadligt?

Men, jag skrev inledningsvis att jag har varit med om trevliga händelser också idag. Eller snarare en händelse, som snart ska leda till en hel veckas trevlighet förhoppningsvis. Vi har nämligen bokat en restresa till solen i nästa vecka! Det känns verkligen otroligt lyxigt och jag är bara såååå glad över att ha detta att se fram emot! Det känns som det kan behövas.

Jag vet att somliga kanske kan tycka att jag minsann får mer än min beskärda del av ”komma bort ifrån vardagen” men jag tänker inte urskulda mig alls. Tvärt om. Däremot kan jag ju berätta att jag inte åker på min sjukskrivning utan på semesterdagar jag har sparade.

BloggRegistret.se

15 kommentarer:

maria sa...

Vännen åk med gott samvete!!! Såna som jag till exempel, jag får skylla mig själv, skaffa fyra barn sådär, nej, då får man ta det som går:))

Klart att du ska till "hjärnskrynklaren" om nu läkaren vill det... Min mamma är faktiskt psykolog och psykoterapeut och det är bra att använda sig av när det inte fungerar på annat sätt...

Jag tror oxå att det kan vara bra med lite mer sjukskrivning... Man behöver den tiden till sig själv och för att komma framåt, tänk så här i stället: Om du är effektiv nu, hur effektiv och bra medarbetare ska du inte bli när du kommit över din "svacka"...

kram på dig, vännen
pst. Nu får du gärna komma o hjälpa till med braskaminen, jag bjuderpå något gott efteråt!!!:))

P I F F L A N sa...

Underbart med en resa till solen! :)

Ella sa...

Maria
Tack vännen. Jag tycker i och för sig att även du skulle få komma iväg. Utan barn ,)

Jag har faktiskt provat en gång men då funkade det inte alls med den personer. Jag ger det en chans till. Vem vet... Fast jag har svårt att tro att det skulle hjälpa.

Sjukskrivning... hm... Nä, den köper jag sist. Jag har ju inte ont av att arbeta, det är annat som gör att jag mår dåligt. Men ok, jag stannar hemma resten av veckan och nästa åker vi. Sedan får vi se...


Har ni inte burit in den än???

Pifflan
Ja det ska bli härligt! Jag längtar!

Gisan sa...

Viljan och kroppen har inte alltid samma ork. Åk på er resa med gott samvete. det låter alldeles toppen tycker jag. Kramar...

Annika sa...

Å så härligt med en solresa! Njut!
Å det är bra att du ger "hjärnskrynklaren" en chans, han/hon kan säkert både fråga och påstå tuffa saker men det kan faktiskt vara bra ibland.
Det är faktiskt inte fel att vara sjukskriven när det gör ont i själen, den behöver också läktid ibland.
Var ska ni åka förresten?!?!

Anne-Maj sa...

Å en restresa förgyller livet. Släpp inte C! Det är en guldklimp du har att göra med. Åk i väg du och koppla av, ta hand om dig hela du. *lite avis* Men vet du vad jag gör nästa vecka. Sitter på en kurs och tränar på punktskrift, då kan jag förhoppningsvis drömma mig bort till varmare länder.. *s*

Elisabeth sa...

Det är nu tiden ska levas... inte sen eller en annan dag! Att ni ska åka iväg - så himla roligt!! Be då aldrig om ursäkt för att du har möjlighet just nu att göra sådant som du/ni mår bra av... det är erat liv, och det är ni som ska leva det!
Jag gläds då verkligen med dig.. av hela hela mitt hjärta nu!

Ha det gott..Kram..

Ps. Tack Ella, för att du finns..!

**XENA** sa...

Hej vännen...
Förstår så innerligt väl din känsla.. Hjärn skrynklare JAG?
Inte behöver väl jag? och så vidare.
Kan meddela att hur illa det än känns och hur obekväm man än känner sig i situationen när man är där första gången så kan det ge fina resultat.
Jag vet inte med dig men för mig så låser jag mig gärna i mina egna tankebanor. Och det kan bli rent destruktivt. Man KAN inte klara allt själv. Ibland behöver man hjälp att se..
JIsses va jag försöker låta förnuftig nu du...
Summa kardemumma är att jag FÖRSTÅR både hur du känner inför att gå dit och för det kommer innebära..
Njut nu av värmen när du kommer iväg. När du är hemma igen kan du ta tag i detta men laddade friska batterier..
Kram
XENA

Anonym sa...

njut semestern :) det är du värd!
ha så skönt med C !
Ps jag såg ett program på UR igår där de filmade några ung tjejer 10-13 år som är födda blinda! Den ena sa nått som jag tänkte på dig! hon va jättepigg o glad osv,men hon sa så här :några gånger i månaden deppar,jag bara ihop för jag är blind ! Men när hon va deppig så fick hon vara det! Hon var så vettig svårt att förklara diekt så här, + att jag är på jobb, *springer vidare*

Caroline sa...

Hjärnskrynklare har jag varit hos när jag och hörselskadan inte vill gå ihop, dvs jag var förbannad på hörseln, och det hjälpte faktiskt att prata med en utomstående som kunde lyssna på min klagan.

Ska oxo på solresa nästa vecka, skönt!

Ha en skön resa!

Kram Caroline

Ella sa...

Gisan
Tack vännen. Visst är det så, viljan och orken hänger inte ihop.


Annika
Hm... hoppas att min själ läker snabbt för jag börjar bli trött på den nu.

Vi åker till Gran Canaria.Anne-Maj
Japp, han är min drömprins. en bättre man får man nog leta länge efter.

Men du, varför skriver du så??? Ger mig åligt samvete? Jag borde också gå på kurs, eller träna mer engagerat. ,(Elisabeth
Nej du har rätt! Man måste leva nu, allt annat är utom räckhåll.

Tack för att DU finns!Xena
Jag har provat en gång men då funkade det inte alls. Får hoppas att det ger något den här gången.Anonym
Tack.
Det låter som något jag borde sett...


Caroline
Tyckte du att det hjälpte? Nu är jag mest orolig och rädd för det men det kanske kan hjälpa... Hoppas det.

Vart ska du åka?

Anki sa...

Skönt att få komma iväg på resa för er.
Att gå till en "hjärnskrynklare" kan vara riktigt bra. Det blir ett bollplank, man kanske bättre kan se sina tankar och bilden av sig själv.
Kramar!

Monica sa...

pst anonymen va jag , Monica!

Kanske Ur att det går i repris jag ska kolla upp :)
Kram

bollebygdsbo sa...

Verkligen något att se fram emot. Så härligt för er båda!

Enda "tråkiga" är ju att vi inte får läsa nya saker här hos dig den veckan. *ler*

Jag kan vänta tills du kommer hem och berättar om allt trevligt.

Caroline sa...

Jag ska till Mallorca, det var många år sedan jag var där... :)

Kram Caroline

Ps: Jo, det hjälpte med hjärnskrynklaren, en urgullig psykolog som jobbar med just hörselskadade, så han hade förståelse för min situation.