måndag, september 3

Ny undersökning

Nu har jag lagt in en ny undersökning till vänster. Jag vet att det är ett orimligt resonemang kanske men rädslor har vi alla. Jag hade många fler alternativ från början men de fick inte plats.

Min största rädsla var, medan jag växte upp, att bli rullstolsbunden. Sedan när jag kom i tonåren försvann den rädslan, förmodligen för att jag medvetet undvek att tänka på den. När jag började att gå ut och dansa så tänkte jag ofta på hur fruktansvärt det vore att inte se, eller inte höra. Båda delarna skulle ju effektivt sätta stopp för mitt uteliv… Det blev mina två största skräcksenarion länge, ända tills någon påpekade att man kan dansa även om man inte hör, för rytmen känns… Kvar blev altså en sak, för hur sminkar man sig när man inte ser, eller flirtar, eller väljer kläder?

BloggRegistret.se

10 kommentarer:

Lallis sa...

Jag förstår att det som du upplever nu och som har blivit din vardag, är din värsta mardröm. Det värsta scenario som du kunde tänka dig.
Ja..hur sminkar man sig. Det kan jag faktiskt inte svara på.För du kan väl inte skicka C på makeup-kurs så du har en personlig "sminkare"? Näe.. kunde bara inte låta bli. Förlåt. *ler*
Det är definitivt ett problem för det klart att man vill vara fin.
Jag har svarat på undersökningen och det är ändå så att det finns flera utav alternativen som känns som om jag skulle kunna ha fyllt i,men jag valde faktiskt att jag skulle ha tappat alla minnen. För hur skulle jag då kunna ha kvar min mamma och pappa som ahr vandrat över till andra sidan. Minnet av dem är det enda som jag har kvar. Därför blev det mitt svar.
Kram Lallis

Ella sa...

Lallis
Jag förstår ditt val. Ingen av alternativen är direkt något man inte skulle bli rädd för om man stod inför. Det var därför jag inte tog flervalsalternativ. Elakt va?

Annelie sa...

Jag svarade faktiskt också att förlora alla minnen.Inga av alternativen är ju festliga precis, men jag tror ändå att det skulle vara värst. Att förlora minnet av mina barn, syskon, föräldrar, roliga saker, gamla pojkvänner, mat/smaker, färger..ja allt det tror jag överväger mest.
Allt och det svider att skriva det går att lära sig att leva med.
Ha det gott/kramar

Annika sa...

Besvärliga Ella! Jag vet ju inte vad jag ska svara - min första tanke är ju också mina minnen. Men om man förlorar dem så vet man kanske inte vad man haft? Eller? Kan man glömma sina minnen men ädnå minnas att man haft dem?! Just här och nu skulle det vara det värsta men om jag stod inför att t ex bli blind, döv eller så kanske det var det värsta - för då skulle jag behöva leva framåt med det. Å ändå minnas hur det var att ha t ex hörsel...Hm,jag röstar nog en annan dag...

Hannele sa...

Jag har aldrig frågat min kompis, hur han bär sej åt, när han väljer kläder, annars pratar vi om allt..

bollebygdsbo sa...

Väldigt svår fråga att svara på.
Men jag ska göra det i alla fall.

Gisan sa...

Det är ingen lätt undersökning du har den här gången. men mycket tänkvärd. Det är nyttigt att tänka till och vara glad för det man har. Det är så lätt att sörja det man inte har, fast man många gånger har allt. "Du har många önskningar när du är frisk, bara en när du är sjuk" Jag hoppas att det kommer ljusare dagar för dig snart, Ella. Då menar jag både i själen och att du kommer få se lite ljus. Styrkekramar...

Emma sa...

Åh, jag tänkte välja att förlora alla minnen. För det verkar så hemskt. Har sett program om personer som gjort det och de är totalt vilsna. Inte nödvändigtvis olyckliga, men de fungerar inte i samhället. (Beroende på vilken typ av minnesförlust det är förstås). Men jag valde ändå att förlora hörseln. Att inte kunna sjunga längre...det skulle vara det värsta för mig, tror jag. Men det där vet man ju aldrig säkert.

Ella sa...

Annelie
Ja du kanske har rätt, fast jag inbillar mig att om man förlorar sina minnen så är det svårare för ens familj och barn som man inte längre kommer ihåg. Själv vet man ju liksom inte om vad man förlorat.Annika
Ja så funderar jag med. Det var inte meningen att det skulle vara lätt ,) du MÅSTE inte rösta...


Hannele
Du får fråga.Bollebygdsbo
Det är frivilligt ,)Gisan
Ja så är det med önskningarna. Livet får ett helt annat perspektiv.
Jag önskar dig också ljusa dagar.Emma
Jo, det är just det, det finns ju flera typer av minnesförlust. Jag misstänkte att du skulle välja hörseln.

Smeden Bengt sa...

Efter att ha svarat dig i efterkommande inlägg har jag gått tillbaka till detta. Men vad nu då, jag har ju kommenterat här! Men jag finns ju inte med?
Nu känns det bara löjligt att ge en kommentar här.
Men på sätt och vis har du ju ändå fått det på andra ställen.Kram min vän!