tisdag, september 4

En elefant i porslinsbutik

Innan jag lägger mig på kvällen så ska jag bara... Precis som Alfons Åberg. Jag ska bara läsa mailen, kolla om jag fått någon kommentar i bloggen. Är det någon som känner igen sig?

Igår kväll gjorde jag likadant. Öppnade ett mail från en person som jag vet är väldigt klok och vars åsikter jag uppskattar och satte mig för att lyssna på innehållet, utan hörlurar för C stod i badrummet och borstade tänderna. Jag trodde det var ett litet kort mail som skulle gå snabbt att läsa men det visade sig vara att långt mail... Innehållande en hel elefant som for fram bland gammalt porslin och krossade allt som inte längre behövdes. Hm... Det var faktiskt mailets författare som uttryckte det så, inte jag, men det spelar ingen roll egentligen för resultatet blev... Märkligt.

C hann bli klar i badrummet och komma tillbaka till arbetsrummet innan Nisse var färdig med mailet. Jag grät en hel del över porslinet (eller snarare elefanten som varit så duktig på att bara krossa sådant som behövde krossas) och sedan fick vi städa upp hela natten... Det är jobbigt att sopa glas i mörkret, men nu är det i alla fall städat och rent hos oss ett tag, till och med några gamla spöken i ett par garderober fick lov att flytta till annan bostadsort. I alla fall för stunden för jag gissar att vi lär samla på oss gammalt porslin som behöver krossas ganska snart igen... Fast det kanske inte gör något just nu för idag doftar det rent och fräscht hos oss.

Jag hade faktiskt tänkt att gå till jobbet idag, för det var ett möte jag gärna skulle velat vara med på, men det blev inte så. Dels försov jag mig och dels så... Känner jag mig lite skakis liksom. Det är väl träningsvärk efter all städning skulle jag tro. Fast på ett bra sätt ändå. Min stackars älskling är däremot på jobbet idag och han måste vara lika trött som jag...

Idag ska jag istället ta tag ett par saker som jag borde tagit tag i för länge sedan. Sådana saker som tar kraft och styrka trots att de bara innebär att jag ska lyfta luren och slå några nummer. Sedan ska jag ge mig ut på en liten promenad... Gårdagens trevliga möte till trots, skam den som ger sig. Idag är inte vädret lika vackert men jag måste röra mig lite. Kanske kan jag gå till Hotellet och äta lunch med min älskling... Det var länge sedan.

En trevlig dag önskar jag alla... Och speciellt elefanten som jag är evigt tacksam.

BloggRegistret.se

7 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Ella.
Du har en förmåga att se saker från den rätta sidan.
Trots att det blev smärtsamt tog du dig tiden att "göra rent hus" med allt som platsade på soptippen.

Jag har försökt många gånger, och kanske lyckats någon gång, med detta.

Jag beundrar dig.
Tack för allt det du skriver och som vi får läsa.

en liten tant sa...

Bra jobbat! Vi har nog alla alldeles för mycket "porslin i skåpen"! :-)

Annika sa...

Ibland är det bra att elefanterna får dansa runt bland porslinet! ^
Å träffade du Bittra gumman på promenaden så använde du väl käppen ?

Emma sa...

Vilken härlig elefant. Gillar liknelsen - för jag gillar elefanter. Jag hör till dem som tror att elefanter är litet extra själfulla på något sätt. Samlar faktiskt på dem. Din elefant verkar vara väldigt speciell, modig och klok. Vilken gåva!

maria sa...

Det var bra gjort, det ska nog jag oxå ta och göra här snart!!!

Annelie sa...

Jättebra och alldeles välbehövligt för både dig och Chris skulle jag tro...du ser ett steg i taget ;-)
Kram och ha det så gott

Ella sa...

Bollebygdsbo
Man lyckas inte alltid. Och visst gör det ont... Men det kanske är värt det. I längden...En liten tant
Ja det verkar inte bättre...Annika
Ja tur att det finns elefanter ,)
Näpp, gumman höll sig undan idag.
Emma
Elefanter är vackra tycker jag. Ja den här elefanten är verkligen klok... som alla andra bloggvänner jag har.


Maria
Nu får du ta det lugnt med porslinet, detta var bara bildlikt.
Annelie
Jo, du tror rätt, vi behövde detta.