fredag, september 14

Små eller stora hål

Idag skiner solen hos oss och jag har just haft en trevlig morgonpromenad hit, fast den här gången helt ensam. Idag lyckades vi inte tima in varandra och det är ganska bra det med för på det viset blir det inget tvång för någon av oss. Hur trevligt det än är med sällskap är det också rätt skönt med lite lugn för tankarna. Och för koncentrationen också förstås… och den behövdes idag för av någon anledning så korsade jag en gata där jag inte brukar och gick på andra sidan än där jag brukar går. Gissa om jag blev förvånad när jag upptäckte att halva trottoaren var avspärrad och uppgrävd? Det gick ju bra, jag blev mest överraskad men tanken på hur det kunde ha gått om jag inte hade sett något alls var inte speciellt lockande. Dessutom tycker jag inte att det var någon vettig avspärrning heller och det var ett stooort hål att ramla ned i… I alla fall kändes det så när jag tittade ner (men å andra sidan är jag inte så bra på att bedöma avstånd längre).

Sådana här saker skrämmer mig riktigt ordentligt. Det blir liksom en närkontakt med framtiden och alla utmaningar som den kanske kommer att bjuda på. När jag hamnar i de tankebanorna är det svårt att komma ihåg att jag inte är där än och kanske , kanske inte kommer så långt heller…

Idag ska jag försöka sluta tidigt. Det känns i hela kroppen att jag varit igång extra mycket den här veckan, det har ju blivit ett antal långa dagar och mängder med möten, inget av det är bra för mig numera och efter ett tag så är det inte bara psykiskt tröttsamt utan även fysiskt för att jag är på helspänn hela tiden. Det ska alltså bli skönt med helg. Fast det är jag nog inte ensam om att tycka misstänker jag.

Nu önskar jag alla en riktigt bra dag.
BloggRegistret.se

17 kommentarer:

Isabelle sa...

Usch för stora hål i vägen. Hoppas vägarbetarna kan förstå hur viktigt det är med ordetliga avspärrningar.
Önskar dig en skön och solig helg som förhoppningsvis kan ladda dina batterier lite.

Anonym sa...

Usch med avspärrningar. Så fort jag hör något om sådant, associerar jag till min skräckkväll i Gävle!

maria sa...

Hm, skadestånd kanske:))) Ramla ner lite lagom med flit så börjar alla avspärrningar med intalade band som säger att här ar det avspärrat, stort hål OBS!!! :)) Nej skämt åtsido, jag skämtar bara för att jag snart ska bege mig ut i ösregnet och baxa hem minstingen... Fast det är klart om jag struntar i kläderna på honom och låter honom hoppas i alla vattenpölar så sringhoppar han nog så gladeligen hemåt:))

Ha en skön fredag, vännen!!!

Pethra sa...

Ja, usch för sådana där stora hål som bara dyker upp! Sedan jag börjat läsa DIn blogg ser jag på stadsmiljön osv ur nya ögon. Tänker oftare på hur den är utformad och vad som gör den svår om man ser dåligt osv. Viktigt att sådant fungerar. Ha en riktigt fin helg!

Smeden Bengt sa...

För det första vill jag tala om att genom din blogg har jag fått en vän till och kanske ytterligare en.Men den sista har en sån avvanserad blogg så min är kanske inget för henne.Sen till vad du skriver.
Jag var själv ute och gick en runda i lite småregn och vist är det skönt att få gå i tankar, Angående trottoarhålet så är det ju olagligt och ansvarslöst att inte se till att någon kan göra sig illa! Ha det underbart resten av dagen!
Saknade dig i smedjan speciellt i dag! Kram min vän!

Gisan sa...

Kramar...

Elisabeth sa...

En ruskig upptäckt... att vara beroende av det oförändrade, och ständigt vara på sin vakt, alltid vara redo för det som helt plötsligt har blivit förändrat!
Måste vara en stor omställning bara det..!

Antagligen har du kanske gett 110 knyck den här veckan - och nu är "orken på torken"... så jag hoppas att du får ha en lugn och mysig helg, och ladda batterierna tillsammans med dina nära..!

Ha det gott..Ella!

Varma kramar..

Monica sa...

uff da! läskigt med hål i vägen!

Tänkte på dig i går , kunde ha varit du,men jag har forstått du inte bor i sthlm!
Jag var på väg upp med hissen på jobbet!
Hissarna är värdelösa 2 fungerar ej o dom är precis vid huved entrén! Är så arg på hissarna på jobbet dom står jämt,men nu blev jag ännu argare, pga hur ska hon eller nån annan med synskad se det :(

Men iallefall när jag rundar hörnet ser jag en tjej med kjepp, som forsöker ta sig till hissen! som inte går !

Men hon kan ju inte´se att den inte fungerar :(
Jag vill inte rusa bort heller ,men jag gick forsiktigt brevid henne, hon såg mig o fråga efter hissarna
dom är sönder sa jag men om du följer med mig så ska jag hjälpa dig:) vill du ta min arm´frågade jag! Det ville hon gärna , men hun skulle en våning länger upp en va jag skulle så jag frågade snällt om jag skulle hjälpa henne till receptionen ditt hon skulle!
Ettersom jag hadde tagit med henne till hissarna på andra sidan huset!
Så skulle hon ju få en mycket krångligare väg dit hon skulle!

Hon blev jätteglad,:)

Kramis o ha en trevlig helg:)

Lallis sa...

Ja det är sanslöst att de inte tänker längre tycker jag. Man måste ju markera BRA så att ALLA ser. RÄtt som det är så gör någon sig riktigt illa.
Skönt att du slutar tidigare idag, sötnos.
Kram Lallis

Smeden sa...

Skulle vara en kommentar här, men hamnade i förra inslaget!
Vännen Bengt!

Gisan sa...

Lördagskramar till dig...

micke sa...

Hål i gatan är ju ingen bra grej..!! Tittar in emellanåt även om jag inte alltid komenterar Ella.

Önskar dig en fin helg!!

Kram från Micke

Smeden Bengt sa...

Nu blir du väl snart trött på mig som jag håller på att komma in här gång på gång. Men det jag nu vill säga är: Hur har jag kunnat missa"anonymt" lörd. den 8:de. Brukar inte missa vad du har att säga. Men det var ett väldigt bra inlägg och jättebra svar till den anonyme! Vännen Bengt!

maria sa...

Seså, nu vännen! Nu tror jag att jag har smittat dig... Du brukar inte vara borta så här... Hoppas i så fall att du har klackarna i taket och dansar Salsa med C:))

Ha en skön söndag, vännen! Kram

Gisan sa...

Hej Gumman! Hur har du det? För bra för att blogga hoppas jag. För jag vill inte att du ska ha hamnat i något hål varken verkligt eller själsligt. Kramar...

Monica sa...

*kikar rundt* nää ingen Ella,här ännu:.)
hoppas allt är bra !!
Kram

Annelie sa...

Det var ju en mindre trevlig överraskning med ett hål i marken.