söndag, juli 29

Väder, färger och rum

Idag började dagen med regn och mörka moln. Just störtregnar det samtidigt som solen skiner. Snacka om ostadigt. Känns ganska bra att ha fullt upp här hemma och att vi lyckades grilla med grannarna igår när solen faktiskt sken över oss.

Igår målade färdigt den där väggen, det blev en mild grön färg, lite åt olivgönt, inte allt för ljust och det gjorde stor skillnad, både för rummet och för mig. Innan jag flyttade in så målade vi om nästan överallt i ganska ljusa färger, vitt, ljusgrått och ljust beige, jättefint men ganska opraktiskt för mig, visade det sig senare. Nu har vi målat den här väggen och dessutom beställt tapeter till en annan fondvägg som också ligger strategiskt placerad för att hoppa på mig med jämna mellanrum. Det kommer säkert att bli snyggt när väl tapeterna kommer om några veckor.

Det som händer när man målar om är att hela rummet förändras och plötsligt inser man att man behöver nya gardiner, kuddar, filtar, prydnadssaker, kanske en hylla med mera… Så efter vi målat färdigt var vi iväg på en shoppingtur som inte gav så mycket mer än nya kuddar till soffan. Idag funderar vi faktiskt på en ny tur till IKEA. Fast vi har en del kvar att pyssla med här så vi kanske blir hemma. Dessutom kan vi (läs jag) behöva en lugn dag inför nästa vecka då vi båda börjar arbeta igen.


Förresten detta med väggar och färg och opraktiskt för mig… jag är lite snopen, förvånad eller kanske besviken. Hela mitt liv har jag tagit för givet att människor som är blinda efter ett tag lär sig att hitta i sina egna hem och kan känna sig ganska säkra, utan att gå in i väggar eller mörda kaffebryggare. Jag börjar inse att det inte exakt fungerar så… inte hela tiden i alla fall för så fort jag inte är uppmärksam så verkar saker och ting helt enkelt flytta på sig. Jag vet inte om det beror på att jag släpper koncentrationen här hemma och litar mer till vad jag ser än det jag vet eller vad det beror på. Eller om det helt enkelt finns människor som inte har någon rumslig begåvning. Fast jag tyckte faktiskt det var lättare i min egen lägenhet, där var jag ju dessutom helt blind en period och jag kan inte minnas så värst många missöden… Jag tycker liksom att det dessutom blivit värre senaste veckorna, men det kan ju vara inbillning, eller helt enkelt ouppmärksamhet.

Kanske är det så att jag omedvetet slappnar av mer och mer ju mer säker jag känner mig och det blir att jag slappnar av för mycket helt enkelt… Eller så tar jag för givet att det jag ser är verkligheten och tillåter mig själv att bli lurad... gång efter gång... Tyder inte det på att man är aningens ointelligent eller?

Ops… nu blev det en massa knepiga tankar igen som säkert inte intresserar någon.

BloggRegistret.se

11 kommentarer:

KvinnaFruMamma sa...

Jag tror det kan vara en kombination av att du slappna av och att du inte bor själv länge.
Låter jättesnyggt med den gröna nyansen. Kuddar och gardiner gör verkligen underverk i ett rum.
Ha en bra dag!
kramis

maria sa...

Jag tror att det dels är att man inte riktigt förstår själv man är fortfarande till viss del kvar i hur man kunnat göra och sen tror jag att det kan vara så som du säger med förändringarna!!!

Ha en riktigt bra dag!!!

Annelie sa...

Vackert med olivgrönt.Det kan nog vara fler anledningar att det blir som det blir. Du kanske inte har bott in dig ordentligt ännu=)
Kram och ha det fint regnet

chaos sa...

Ville bara tala om att jag ofta är här och läser. Du skriver intressant och tankeväckande. Har precis läst andra delen av din novell och känner tyvärr, får jag väl säga, igen en del av fördomarna, inte personligen, men genom synskadade bekanta. Hoppas du inte har något emot att jag lägger en länk hit från min blogg

Önskar dig en fin fortsättning på söndagen.

(http://chaos.sprayblog.se)

Monika sa...

Jag säger som jag skrev till dig. Jag ÄLSKAR din novell. Hoppas vi får läsa nästa avsnitt snart!

Jag måste också vara motvalls kärring, jag tycker inte alls att du ska ädra något.

Olivgönt är säkert jättefint, finare än limegrönt som vi just målat.

Jag hoppas att de fina nya väggerna hjälper dit att inte bli lurad av avstånd. Blått är inte så snyggt om det sitter på ens kropp :)

Ingela sa...

Vaddå knepiga tankar?
Visst är väl våra bloggar "våra" och jag tror att just knepiga tankar är väl så läsvärda som alla "vanliga". *ler*

En liten sak bara. Kan du läsa min blogg, eller är den också svår.
Min hemsida är nog jobbig för dig.
Undrade bara.
Kram från Ingela

annika sa...

Knepiga tankarna - vem bestämmer vad som är knepigt? Fast jag förstår hur du menar. Ibland tror jag att det är för man inte riktigt vill tänka dem klart som de känns knepiga.

Hm, avslappnad - då borde det fungera eller hur? Kanske är du just nu så fokuserad på att registrera varje liten,liten förändring att det är därför du går in i allt?
För mig är det oftast så att när jag funderar för mycket på annat så "bryr" jag mig liksom inte om vad jag gör just här och nu.Det är då inte hinner dra undan handen innan jag stänger skåpdörren, jag glömmer att stänga av spisplattan, missar diskbänken när jag ska ställa i från mig koppen etc.

Åh nej, det är nog inte bara du som behöver en lugn dag inför nästa veckas jobb - det kan väl vara skönt för maken också? Eller har han "myror" i ändan, kan inte sitta still och formligen ääääääääälskaaaaaaaar att fara till Ikea? :)

Olivgrönt blir säkert bra och står sig bra mot den snygga solbruna hy du lagt dig till med under semestern?!

Ha det gott!

**XENA** sa...

Hej vännen...
Sitter här nu och önskar jag hade en plånbok med ett *frikort* till kassan på IKEA. Så mkt jag hade velat byta ut. Men även om IKEA anses billigt så är det för mkt för min fattiga plånbok just nu.
MEN en vacker dag ska det hända saker här med.
Först på önskelistan står nya tapeter till sovrummet.
Ha det gott tjejen o vila allt du vill och kan
Kram
XENA

Filifjonkan flåsar in sa...

HEJ ELLA. FILIFJONKAN FLÅSAR IN. BLEV EN BRA FIKA I TRÄDGÅRDEN . KLARADE PRECIS REGNET. MEN DET VAR EN KORT OCH INTENSIV SKUR BARA SEN VART DET ANDRA GREJOR BILDERNA HOS MIG VISAR JUST NU ETT DIKE KNALLBLÅTT MED DE SMÅ BLÅKLOCKORNA. SEN ETT HELT GÄRDE LIKA BLÅTT HAR ALDRIG NÅGONSIN SETT NÅT SÅ VACKERT SÅ MAN NÄSTAN GRÄT VAR DET. HM FUNDERAR PÅ DIN BESKRIVNING JAG TROR VERKLIGEN INTE PÅ OBEGÅVNING KÄRA DU,,,DET ÄR NOG SNARARE SÅ ATT MAN KANSKE TROR SIG VETA OCH GÅR PÅ DET OCH SÅ GÅR MAN I VÄGGEN ELLER DÖRREN.HÄR ÄR EN SOM ALLTID HADE BLÅA TÅR PGA ATT JAG VISSTE VAR TRÖSKLARNA VAR...HAHAH REN LÖGN GJORDE JAG INTE ALLS.... MEN KOM PÅ ATT MAN KUNDE TA BORT DEM OCH LÄGGA TUNN BLANK METALLLIST I STÄLLET. NU ÄR MINA TÅR MER NORMALA..ÅTMINSTONE FÄRGMÄSSIGT,,SNETT OCH VINT JADÅ MEN VAD GÖR DET! INGET.TROR PÅ FOKUSERING IGEN ETT TAG HOS DIG.
KÄMPA PÅ ..PÅ DET GÅR ETT STEG FRAM O ETT TILLBAKS IBLAND SAMMA HOS MIG SOM FÅR HÅLLA SIG I SÄNGEN I MORGON DET ÄR SÄKERT..TIDIGT GODNATT NÄR JAG ÄNDÅ ÄR HÄR...

Ella sa...

kvinnafrumamma
Ja, det är säkert en kombination av allt.
Jag gillar grönt i inredning men har inte ett enda grönt plagg ,)

Önskar dig också en bra dag (det som är kvar nu)Maria
Hoppas du också fick en bra dag? Ska titta in till dig om en liten stund.Annelie
Ja jag tror det blev riktigt lyckat.
Nej, det förstås, jag har ju inte borr 6 år här än ,)Chaos
Välkommen hit. Jag blir så glad när folk som läser lämnar ett litet meddelande. Tack snälla!

Ja, tyvärr har nog vi alla fördomar om sådant vi inte vet så mycket om. Tråkigt att andra har samma erfarenheter.Monika
Tack min vän! Lite ska jag ändra, bara för att jag själv tycker det blir bättre men inte för mycket.

LImegrönt? Det gränsar väl till neongrönt? Men vet du, jag gillar tanken på din röda fondvägg så vi köpte faktiskt tapeter i rött. Eller beställde...Ingela
Det är väl som du säger, eller framför allt så är kanske de knepiga tankarna viktigast att skriva ner. För mig själv alltså.

Din blogg funkar perfekt. Det är inte läsandet som blir besvärligt utan alla spamskydd, de som inte har ordentlig kontrast och ser ut som normala bokstäver kan jag inte tyda.Annika
Det är nog som du säger, man slappnar av och tänker på annat. Tar för givet. Är ouppmärksam.

Jo då, det blev en ganska så lugn dag.Xena
Nej i längden är inget billigt men visst är det kul att drömma?Filifjonkan
Vad skönt att det inte kom något regn.
Och så glad jag är att du tagit bort trösklarna, sådana kan vara ganska lömska de med. Varesig man ser dem eller ej.

Filifjonkan behöver inte skriva med versaler för min skull, min Nisse (talsyntes) läser allt lika bra.

Anonym sa...

Det är lite jobbigt att leta när det bor folk i huset. T.ex dom hjälper med disken *s* Sen med dörrar som inte står där som dom brukar göra. Jag har fortfarande lite ont i näsan, då jag gick på dörren TVÅ veckor sen.