måndag, juli 23

Måndagssvammel

Igår strejkade jag. Märktes det? Var det någon som saknade mina svamliga inlägg här?
Nepp… tänkte väl det.

Dels var jag sur i största allmänhet över allt strul med teknik och tillgänglighet och annat och dels så hade vi underbart väder och passade på att lapa lite sol innan barnen åkte hem. Inte för att sollapandet leder till någon resultat, jag tror jag har nått min maxnivå av brunhet nu. Fast det är skönt att ligga i solen… om jag bortser från rinnande ögon och annat smått o gott som jag inte ska plåga någon med nu.

Det känns lite tomt nu efter barnen måste jag erkänna. Undrar om det var därför som jag vaknade i gökottan och inte kunde somna om… eller om det möjligen har med den där lilla olustkänslan som gjorde entré i lördags när jag upptäckte det där med spamfiltren. Det är ju inte så att det kommer oväntat men… eller det borde inte göra det men… det gör det. Det känns inte så kul och det väcker så klart en massa tankar och funderingar som jag hade trott att jag skulle få slippa till åtminstone nästa besök i slutet av augusti.

På ett sätt önskar jag att jag kunde ringa doktorn idag och höra vad hon säger om det hela redan idag. Samtidigt vet jag att det är fullständigt onödigt för hon kan ändå inte säga något telefonledes och även om hon kan det så blir det ju inte bättre av det… dessutom har hon med största sannolikhet semester…

Det slog mig idag, vid femtiden när jag vaknade, att nästa gång jag besöker henne så är det nästan på årsdagen av mitt livs första besök hos en ögonläkare någonsin. Jag slogs av alla minnen och känslor som jag så väl kommer ihåg från den dagen. Och så doktorn som nästan lite raljerande sa att jag absolut inte behövde oroa mig, att jag garanterat aldrig kommer att behöva en vit käpp… När jag tänker på det så blir jag så… arg, så frustrerad, så… fylld av ordet varför… Varför blev det som det blev och inte som han trodde att det skulle bli? Varför jag? Varför nu? Varför DETTA av allt?

Jag måste sluta tänka på detta, sluta gå tillbaka för då drunknar jag i alla minnen…
Jag brukar kunna låta bli att tänka på ordet varför för det leder ingenstans, det är en fråga som inte har några svar, hur jag än granskar mig själv. Frågor utan svar bidrar inte till något…

Förresten…
Jag insåg nu när jag läste kommentarer och mail att jag kanske var lite kryptisk med mitt förra inlägg, jag skrev något om att det kanske kan bli bättre detta med att jag inte kan läsa spamfiltren och att det i så fall hänger samman med det där lilla orosmolnet… som i och försig inte är så litet för mig… Hur som helst har det att göra med att när man genomgår sådana operationer som jag har gjort så är risken ganska stor, eller om det till och med händer alltid, att man utvecklar grå starr. Jag har redan fått det på det ena ögat som jag ändå inte ser med och doktorn sa att det förmodligen även är på väg på det andra. Det är däremot något som kan botas relativt lätt...

9 kommentarer:

annika sa...

JAG har saknat dina inlägg, du ingår i mina vanor - jag går alltid in till dig när jag är vid datorn! Känn ingen press - men jag är beroende av din blogg!;)
F ö så har solen skinit här också men jag gillar inte att ligga och trycka i den.

Ella sa...

Annika
Jag läser alltid hos dig med!
Nej då... ingen press... beroende???
,)

Här regnar det hela dagen *suck*

maria sa...

Jag säger som annika, du ingår i mina vanor...

Så det är stressande och pressande när du helt plötsligt tar semester så där...*fniss*

Det regnar här med...

Kram på dig

FILIFJONKAN SÄGER sa...

Blogga gratis skrev:
> Hej
>
> Vi har fått samma önskemål från personer som är helt blind och som använder sig av program på datorn som läser upp texten.
> I det fallet så hjälper det inte ens med större spambokstäver, eftersom programmet inte kan läsa bilder.
> Vi kommer därför att bygga till så att man även kan svara på en fråga i stil med "Vad är 7+ 4?" istället för att skriva in spambokstäverna.
> Jag kan dock inte säga när den funktionen är klar, men vi är som sagt medvetna om problemet.
SÅ LÖD SVARET FRÅN BLOGGA GRATIS TROR DET ÄR LÄTTARE FÖR DIG ATT KOMMENTERA HÅLLER TUMMARNA DET ÄR BRA FÖR MÅNGA AV OSS SOM; ÄR LITE SKUMÖGDA FILIFJONKAN TX SÄGER GODNATT NÄR JAG ÄNDÅ ÄR IN IGEN

Ella sa...

Maria
Äsch, men jag var ju inne hos dig både igår och idag?



Filifjonkan
Nej det är ju som de skriver. Mitt program läser upp texten men då måste det vara en text och inte bild, vilket spamfiltret är enligt mitt program (jag ska för säkerhets skull fråga någon som är duktig på det på syncentralen). Så jag förstår att de fått samma önskemål av andra. Eftersom jag tydligen inte är ensam om problemet så tycker jag kanske lite stillsamt att det borde kanske gå att prioritera de önskemålen... när vi är flera menar jag...

Mitt program kan förstora text och bild och än så länge kan jag läsa det som står på bloggagratis, för det är svart text på vit bakgrund men den dagen jag inte ser alls eller det blir så suddigt att det inte hjälper att förstora max... ja då är det kört.

Tack snälla för att du skrev i alla fall!

Filifjonkan säger morskt sa...

FILIFJONKAN IGEN TACK FÖR DIN KOMMENTAR HOS MIG OCH HÄR.
DET ÄR INTE KÖRT NÄR DET SLOCKNAR TOTALT FÖR DÅ FÅR VI LISTA UT NÅGOT ANNAT
VI ÄR MÅNGA HJÄRN0R HÄR SOM SÄKERT KAN VETA NÅT ELLER SJÄLVA HAR NÅT BRA SÅ TEKNIKEN GÅR FRAMÅT HELA TIDEN MED SÅ JAG TROR DET LÖSER SIG PÅ NÅGOT VIS SKALL DU TRO PÅ!DU ÄR INTE DÄR ÄN KANSKE INTE ALLS KOMMER ÄNDA DIT VILL JAG TRO PÅ.
KRAMIS OCH NY NATTI NATTI

Isabelle sa...

Det enda svar som finns på Varför? är Därför!
Det ingår i processen att älta varför. Det är både naturligt och mänskligt. Men sen får man acceptera att det inte finns något svar. Hur gärna man än skulle vilja ha ett. Fast frågan är om man verkligen vill veta varför? Skulle man må bättre då? Jag vet inte.

Ella sa...

Filifjonkan har helt rätt ;)



Isabelle
JA så är det, man får acceptera att det inte finns svar och kanske är det lika bra det för som du säger, mår man bättre av att få ett svar? Jag tror inte det. Det är väl inte lättare att dö av lugncancer bara för att man vet att det beror på att man rökt 20 cigg om dagen... antar jag... Jag vet inte.

Bäst kanske att sluta tänka alls. Hur bra vore inte det? Att bara stänga av alla tankar?

Annelie sa...

Tänk inte på vad som sades vid ditt besök för ett år sedan.Det gör dig verkligen inte lyckligare.Arg..givetvis och ledsen likaså. Det har du all rätt till.
Men...
Nu tycker jag att vi sak se det positiva att du inte blivit sämre i ögonen och att du förhoppningsvis ska slippa starr.Livet är verkligen inte lätt alla gånger.Men man får ta det som det är, man har ju bara ett liv.
Man måste se det positiva i det som är..fast det är otroligt svårt ibland..
Usch hur jag svamlar..
Kram till dig!