söndag, juli 8

Regntunga skyar, tyst blickar ned

Det blev en riktigt lugn dag idag. Kombinationen regn ute och gårdagen gör att jag i alla fall inte direkt längtar ut och de andra verkar ha samma åsikt eller så är det bara omtänksamma. Jag måste erkänna att jag är lite avslagen idag, nästan som om jag hade varit på värsta röjarskiva igår och inte på fyraårskalas.

Lite bittert känns det, att det som ansens som trevligt av de flesta gör mig helt uttröttad och att det tar så lång tid att komma igen. Nog för att stora sällskap varit tröttsamma ett bra tag nu men kombinationen med knäet verkar inte precis underlätta. Fast man borde tycka att det var tvärt om för ingen förväntar sig att man ska skutta runt och jag kan med gott samvete sitta still i ett hörn, vilket jag också gjorde större delen av dagen igår. Sjutton vad jag känner mig värdelös och svag. Som en riktig liten löjlig sydstatsfröken från 1700-talet eller något liknande. Man skulle ju kunna tro att jag har någon allvarlig livshotande sjukdom när det i själva verket bara är fel på en väldigt liten del av mig…

Ibland begriper jag helt enkelt inte varför jag mår så här… efter saker som jag dessutom borde tycka är trevliga. Fast om jag sätter mig ner och analyserar gårdagen så kan jag kanske komma på en eller annan orsak…

Nej, jag ska inte göra det, du ska få slippa läsa, bäst att gå vidare och strunta i bakslagen. Även om jag har lite vårt för det dessa dagar men jag lovar att inte börja gå in på det igen.

Jag gnäller så mycket i den här bloggen, ibland undrar jag om jag skulle skaffa en annan, en som bara är positiv… Eller snarare en ny för allt mitt gnäll, kanske till och med en hemlig… då kunde mina kära läsare välja vilket de har lust att orka med just den dagen.

Regnar det hos dig med idag?
Är detta en vanlig svensk sommar eller är den annorlunda, vad tycker du?

11 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Vädret påverkar mig också... Känner mig mer nere o negativ o anti o full av depp o ont i knäet som nu har givit ont i ryggen o...

Just nu ser det ut som om vår sommar var i början av juni då vi hade +30 i 2 veckor... Nu är det bara regntunga skyar som gäller... Måtte det vända snart...

Kramar

maria sa...

Det har regnat här i stort sett hela dagen... Det tär en aning...

Ella, det är ju sådär... Jag orkar intemer än max ett par timmar... Jag orkar inte försöka höra vad alla säger osv och sen måste jag vila ordentligt...

Och gnälla får man tycker jag för man blir inte van vid detta på ett år eller så... Inte jag i alla fall, det är ju därför jag råkar ut för olyckor oxå för att jag inte tänker mig som jag är idag utan känner att jag är som vanligt vilket jag aldrig mer kommer att bli... Det som är förstört är det bara och kommer så förbli... Man lär sig kanske med tiden eller vad tror du???

Christina sa...

Det enda, Ella, som jag kan störa mig på i din blogg ... det är att du ber om ursäkt för att du tycker dig vara klagande.
Ös på! Vila i att du inte är på topp. Det är okej. Och jag kan välja om jag vill läsa eller inte. Även om du inte byter blogg.
Testa får du se ... klaga när du känner att du vill göra det, när du behöver göra det ... vi kommer att hänga oss fast :)
Stor kram

Lars Anders Johansson sa...

Det regnar här också. Det regnade i Småland när jag var där och tidvis regnade det under Bingsjöstämman. Mest verkar det dock ha regnat i Malmö och Roskilde. Tur att man inte är där.

Isabelle sa...

Same here. Trött, trött och regn, regn. Ska vi bilda klubb? =)

micke sa...

Ja du, denna sommar började ju bra, men nu verkar den ha sprungit sin väg, känns som höst redan!!

bläää!!

Kramis!

Ella sa...

Dubbelörnen
Ja vädret gör ju inte att man blir gladare, helt klart. JAg känner igen det där med ont i ryggen. Jag tycker jag har ont överallt nu, nästan lika mycket som i knäet.


Maria
Jag har förstått att det är så för dig, förmodligen värre än för mig skulle jag tro.

Fast jag har ju hela tiden tänkt att jag vänjer mig snart och då blir jag inte trött eller ledsen eller något alls, eller så vnjer jag mig vid att bli trött men det verkar inte så. Och jag är exakt som du, tror och planerar utifrån att allt är som förut men så kommer det aldrig att bli och det kanske man åtminstone kunde lära sig, för tänk vad irritation och besvikelse det skulle spara.


Christina
*ler* Men du är ju åtminstone ärlig och säger att du stör dig på något *)

Stooor kram tillbaka. Du vet alltid vad du ska säga för att få mig att le... eller lipa...


Lars Anders
Ja det verkar ju som några av städerna snart får samma villkor som Venedig så egentligen ska jag inte klaga, här regnar det åtminstone med måtta.


Isabelle
Jaaa! Positiva klubben eller? ;)


Micke
jag kan bara instämma. BLÄÄÄÄÄÄ!
Ja det känns verkligen som höst, här har vi alla lampor tända för det är så grått ute.

en liten tant sa...

Jepp, det regnar här också.
I övrigt håller jag återigen helt med Christina här ovan.

Magalös sa...

"Regntunga skyar" hörde vi i fredags, från en i stort sett molnfri himmel. (Sämre var det för dom som var där i går kväll, då stämde texten allt för väl. Idag har det regnat större delen av dan, åtminstone när jag varit vaken...
Du, fortsätt skriv precis det du känner för, tänk inte på mig som läser, jag läser det jag vill (d.v.s. allt) och du skriver för att du mår bra/bättre av det. *kramar*

Ella sa...

En liten tant
Vi håller på att regna bort, alla...

Tack...

Ella sa...

Magalös
Vart var ni? tänkte jag fråga men kom på att jag kanske hittar svaret hos dig ,)

Tack för de orden. De värmer. Och visst är det så, i alla fall var det så jag tänkte från början, att skriva för att må bättre... Inte för att bli läst... vilket iof är ett plus ,)