tisdag, juli 10

Nyshoppad

Nu har jag shoppat... utan att göra slut på en endaste krona eller ens flytta mig från soffan...

Nå ja, det är inte riktigt sant. Jag har, med hjälp av C som faktiskt har ganska sunda åsikter och vet nästan lika bra som jag själv vad jag behöver, skrivit en önskelista på saker jag kanske inte egentligen behöver men som vore ganska praktiska att ha.
Som till exempel de här:Tror vi. Kan du gissa vad de är? (fuska inte genom att titta på Iris)


Men allra helst det här:

Jag har dessutom sett en ny sorts Nisse, en som får plats på ett USB-minne, hur praktiskt vore inte det när man åker bort? Då kan man blogga (hyfsat i alla fall) från en helt främmande dator... Wow säger jag bara.... (wow för något som var självklart för bara ett halvår sedan...)
Det är en lustig butik det där egentligen, av beskrivningen på sakerna så framgår det inte precis om de är bra eller inte och bilderna är inte speciellt bra om man ser dåligt men det är där Syncentralen kommer in. Jag ska ta upp mina önskemål med dem…

Jag kan inte fatta att allt ska behöva kosta så mycket, det är himla tur att man inte behöver stå för alla kostnader själv.
Uppdatering
Okej, jag ska berätta vad det är för saker.

Plastgrejerna överst är precis som Monica gissade, till strumpor. Man kanske kan använda dem att baka med också, som Angel föreslog, men det vore kanske synd… Jag har alltid varit en hopplös slarvmaja när det gäller strumpor så de där har jag faktiskt redan beställt. Egentligen tycker jag nog att de borde ingå i grundutrustningen för ett helt normalt hem, för jag behövde inte se speciellt dåligt för att gå i omaka sockar nästan jämnt… Vad tycker du?

Den lilla runda saken är precis vad den ser ut att vara, en ficklampa som ska kunna hängas på en nyckelknippa. Jag tänker att det kan vara behändigt att ha till vintern när jag ska hitta nyckelhålet.

Trean uppifrån är en smart liten grej som ska kunna skilja äggulan från äggvitan är det tänkt. Också en sådan sak som alla borde ha. Inte för att man så ofta ägnar sig åt att skilja gulor från vitor men när man gör det så, eller jag gör det... Jag kan inte påstå att jag någonsin varit duktig på det, jag vet att jag alltid gjort av med fler ägg än nödvändigt när jag ska dela upp dem sådär så det är väl också en smart sak för alla?

Nederst är min favorit. Kan inte fatta att jag inte hört talas om den förr. En scanner, precis som Scottlandsresenären Anki förslog, som ska kunna läsa upp texten med bara en knapptryckning. Väldigt smart. Hittills har jag scannat, laddat in i datorn och omvandlat med ett annat program. Inte alls speciellt smidigt även om det givetvis också funkar. Jag har nämligen blivit mer och mer lat på sista tiden, det är sällan jag lägger energi på att läsa själv, istället låter jag Nisse göra det. Jag har upptäckt att det ger mig betydligt mindre huvudvärk. Men det var en omställning och det är högst motvilligt jag erkänner att det är så…

9 kommentarer:

maria sa...

Visst är det dyrt!!! Jag kan faktiskt inte gissa vad det är, de där plastbrickorna vad är de till för??? Ja, allt!!

Ella sa...

Maria
Du får grunna lite. Ska skriva svaret i inlägget sedan.

angel sa...

Hej Ella!
Det där första små stjärnor i olika färger är väl något bakverktyg, har säkert superfel nu.
Det är kul o göra listor, ännu roligare o köpa dm =)

Ha en go fortsatt sommar // angel

Anonym sa...

dom plast sakerna med färger tror jag är till strumpor :)

hihi
sticker inn senare för att läsa mer jag har haft norge besök :)
kram Monica

Anki sa...

Jag kan faktiskt inte gissa. Den fjärde måste väl i alla fall scanna in text och förhoppningsvis läsa den för dig.
Kramar!

Ella sa...

Angel
Välkommen hit ,)

hmm du har superfel. Fast vem vet, kanske kan bli snygga kakor...


Monica
Vad kul att du är tillbaka.
Bra gissning!


Anki
Helt rätt har du på det sista.

Isabelle sa...

Nu kom jag ju försent för att gissa. Men vad bra ändå att det finns så mycket praktiska grejer. Och som du skriver, den där strumpgrejen behöver man inte se dåligt för att behöva!
Jag förstår mycket väl hur det tar emot att börja använda hjälpmedel, men så tillslut inser man att det är nog ganska bra ändå.

http://amatankar.blogg.se sa...

Hm, hur fungerar det där strumpmojarna? Ficklampa (fast från Claes Ohlsson) att hänga på nyckelringen det har jag, jättebra! T ex när man ska säa i motorvärmarsladden och har svårt att hitta uttaget på bilen( mitt sitter på utsidan). En äggseparator har jag, precis samma modell, den är rätt bra. Om inte ägget är för litet för då skvimpar gulan ur också! Häftigt med scannern, tänk va bra grejor det finns!

Elisabeth sa...

Omaka sockar... för min dotter är det högsta mode! Hon går alltid omkring i omaka sockar - och hennes mamma blir galen när de ska tvättas, för hon har ju den gammalmodiga inställningen att sockar efter tvätt ska sorteras i par! I julklapp ett år fick hon ett par likadana sockar där hennes kompisar skrivit med färg: HÖGER, VÄNSTER.. bara för att de visste att hon villa ha sockar som INTE såg likadana ut!
Visst är hon lite..knäpp,eller?

Kram..