tisdag, juli 10

Ännu en lista

Här kommer ytterligare en liten lista som jag hittade hos Elisabeth.

Nämn tre saker i ditt hem som betyder mycket för dig.Det får inte vara levandevarelser.

Nu tycker jag det är svårt att välja tre saker. Jag vore nog inte jag om jag inte gjorde en lång utläggning innan jag svarade för jag menar, det finns saker som är viktiga för att jag behöver dem och så finns det saker som är viktiga för att det helt enkelt känns bra att ha dem. Som den där sköna soffan vi har i allrummet eller den där fina fondväggen eller gardinerna i köket. Jag gillar alla de sakerna för att jag tycker de är vackra…

Sedan finns det saker som betyder mycket, känslomässigt, som de där krukorna jag fick när jag och C förlovade oss, eller halsbandet jag fick på nyårsafton, eller min systemkamera som jag inte använder men som är förknippad med så många minnen från ett annat liv, eller fotoalbumen eller… Fast det blir ju många fler än tre saker.

Sedan finns det tre saker som jag bara inte klarar mig utan, min dator, min talande klocka och förstoringskameran och fickminnet och… även här finns många fler saker…

Så hur väljer man? En från varje kategori? Svår lista det där. Men här är ändå mina svar, efter mycket eftertanke:

1. Mina fotoalbum - kanske knepigt val av just mig men de är ändå en slags dubbel symbol för ett liv som inte längre finns, livet före.
2. Min förlovningsring - okej, den kanske inte bara finns i mitt hem men ofta nog. Den väljer jag för att den är en symbol för allt det vackra i mitt nya liv.
3. Min dator – som jag är fullständigt beroende av och som dessutom lite grann står för möjligheterna i den del av livet efter som jag helst skulle vilja slippa.


Nu skickar jag denna utmaning vidare till Maria, Christina, Isabelle, Rospinglan och Magalös. Och alla andra som orkar och vill och inte redan gjort den.

10 kommentarer:

maria livsflanör sa...

Hahaha, du är ju för gullig Ella!!! Denna utmaning gjorde ju jag igår... Menar du att jag får fuska nu och ta tre nya saker....*skrattar* Eller så kanske jag hoppar över just denna...

Annelie sa...

Hm..va tråkigt.Du är den tredje att utmana mig på detta.Jag gjorde den igår och blir nog lite putt.För hur kunda jag glömma fotoalbumen=)
Ha en fin dag/kram

Ella sa...

Nu får jag ju skämmas. Läste jag så dåigt hos er??? Fy på mig...

Magalös sa...

Jag antar utmaningen! Som du skrev är det sällan, men den här var OK! Återkommer till kvällen.

Mirja sa...

Hej Ella. Ville bara skriva ett litet avtryck här hos dig då jag insett att jag efter att råkat hitta hit via tjejblogg (om jag inte minns helt fel) bara fortsatt att komma tillbaka och läst många av äldre inlägg också. Du skriver så äkta och ärligt så man inte kan annat än påverkas och beröras. Jag blir nyfiken på att följa dig vidare. Kika gärna tillbaka i min blogg om du vill ha något nytt att följa eller bara för nyfikenhets skull för att få reda på vem jag är lite mer än ett namn.. :) skriver om det mesta i mitt liv, jobb, vardag, vänner, ny kärlek :)

Mirja sa...

tänkte även sno lite listor från din blogg att fylla i. barnsligt förtjust i alla såna här onödiga-fakta-listor. :)

Isabelle sa...

Det var tre bra saker du valde. Men jag håller med, det blir ursvårt att välja bara tre. Jag ska fundera....

Ella sa...

Magalös
Vad kul. Ska läsa vad du skriver.


Mirja
Välkommen hit. Vad glad jag blir att du lämanat en kommentar.

Sno på bara, jag älskar ju listor. Bara de inte blir för långa.

Jag ska lägga till dig bland mina länkar så jag inte glömmer bort att hälsa på.


Isabelle
Ja fundera på! Vill gärna läsa vad du kommer fram till.

Elisabeth sa...

Du tänker till lite mer än vad jag gör när det gäller sådana här listor! Mina tankar och funderingar kretsar väl ungefär som i dina banor - men här startar också ångesten över hur jag ska svara.. o så blir det lite panikartat! Inte bra.. jag vet! Jag är nog en liten fegis!

Ha det gott min vän...

Magalös sa...

Utfört! Som vanligt med mig, hellre bilder än ord.