torsdag, juli 5

Dagens små planer

Det blir en mulen dag här. Utanför fönstret är det alldeles grått och disigt. Inga konturer idag heller. Inte precis så att vädret gör mirakel för humöret alltså...

C hämtade barnen igår, de sover fortfarande. Alla. Inklusive C. Märkligt, förr sov jag också till 10-11 på lediga dagar men nu är det som om jag hade en automatisk klocka installerad som väcker mig vid halv sex-sex varje morgon. Det är sällan jag somnar om men idag gjorde jag faktiskt det, i soffan.

Vi har haft en orolig natt, lillasyster väckte mig någon gång när det var som mörkast med snyftningar (C är inte den som vaknar supersnabbt direkt). Hon hade en mardröm stackaren. Efter det vågade hon inte somna om i sitt rum så hon har sovit mellan oss. Hon är ju ingen liten bebis längre så sängen kändes trång och det var dessutom ovanligt att inte kunna krypa intill C så det blev inte så mycket mer sömn efter det för mig. Idag måste jag prata med lillasyster och höra om hon haft mardrömmar förr… Är inte mardrömmar ett tecken på att man mår dåligt? Mina är det…

Idag har vi inga planer, ska vädret fortsätta och vara så här typiskt svensk-somrigt så blir det svårt att hitta på roliga saker. Vi har i alla fall planerat in en dygnskryssning någonstans. Eller möjligen hela vägen till Tallin eller Helsingfors vilket blir flera dygn. Vi ska försöka boka det idag. Och så ska vi försöka hitta en restresa till värmen. De lär ju vara både dyra och få vid det här laget, alla vill väl fly från det här vädret skulle jag tro.

Förresten så har vi faktiskt en plan för dagen. Eller snarare ett måste. Jag har tid hos sjukgymnasten. Tyvärr måste C följa med mig så att jag kommer rätt (trots att jag bara ska till Vårdcentralen) så det blir en riktigt familjeutflykt… Kul va? Näää förmodligen inte. Men jag måste. I min enfald hoppas jag att sjukgymnasten kan ge mig något mirakelprogram som jag kan följa och sedan blir jag helt återställd inom några dagar… eller en vecka på sin höjd... Inte precis den framtid doktorn trodde på, men vad vet han?

För övrigt?
Jag tror inte jag ska gå in på resten, dvs på det jag skrev om igår.

Jag önskar alla en riktigt solig och skön dag.

5 kommentarer:

Isabelle sa...

Jag önskar jag kunde dela med mig lite av den härliga sol vi har här hos oss. Önskar dig lycka till hos sjukgymnasten. Vem vet? Han kanske har ett mirakelprogram. Och det finns säkert en glasskiosk på vägen och då blir det en utflykt, så det så :)
Ha det gott! Kram.

maria sa...

Ella: Mardrömmar hos barn är inte ett tecken på att de mår dåligt. I vissa speciella fall kan det vara så men oftast inte. Beroende på vilken ålder hon har så är det en mängd olika saker det kan handla om, fantasier, prövande av olika utvecklingssaker... Att prata om det är alltid bra ändå men skriv det inte på näsan på henne för hon kanske inte ens kommer ihåg det...

Hoppas att ni får en bra dag med barna!!!!

Magalös sa...

En glass-paus efter vägen låter gott! Romrussin - MMMmmm!
*kram*

Annelie sa...

Ovant för dig att sova tre i sängen..varmt blir det också.Du ska inte ta hennes drömmar som ett orosmoln.Barn drömmer precis som Maria sa.Ibland är dessa ovanligt bra också..så man kan gå vidare.
Hoppas det går bra hos sjukgymnasten.Ha det så fint/kram

Ella sa...

Isabelle
Jaa!!! Glass. Klart vi ska äta glass. Smart idé


Maria
Hon är tio. Men hon kom inte ihåg vad hon hade drömt, bara att hon hade drömt. Tydligen har det hänt någon gång förr, för länge sedan.

Jag ska inte oroa mig alltså... *L*
Hehe... ett tag kände jag nog ungefär som en riktig mamma gör...


Magalös
Men du! Vihar ju samma favoritglass. Älskar också Rum-russin...


Annelie
Ja det var verkligen ovant. Och som du sa, varmt. Det var ganska skönt att somna om i soffan...