fredag, juli 6

Jag har röstat

Ja, morgonen blir lång när man vaknar först av alla. Något måste man roa sig med, vilket jag gjorde genom att rösta på de sju nya underverk som världen ska få den sjunde i sjunde tjugohundrasju. Fast jag måste erkänna, jag hittade betydligt fler underverk än sju och jag kan inte riktigt förstå att några av dem inte räknas som underverk redan.

En kul grej tycker jag att detta är men... när arrangörerna av omröstningen fick frågan om dessa platser verkligen kommer att räknas som de nya sju underverken svarar de:

"- Ja, för jordens invånare har sagt sitt. Ingen kan tala med större auktoritet än världens människor, säger Tia Viering."

Frågan är väl bara om alla världens människor verkligen sagt sitt eller ens haft möjlighet att göra det för det är väl tveksamt om alla har tillgång till internet och telfoner...För egen del kan jag inte låta bli att känna lite vemod när jag läser platsernas namn. Lite sorgligt är det att jag bara besökt två av dem - Alhambra och Collosseum.

Jag har, ända sedan jag var barn, alltid drömt om att få se Taj Mahal i verkligheten. Fråga mig inte varför. På något sätt är det så romantiskt, fascinerande... Sätter alltid igång tankar och fantasier hos mig.

Inte för att jag skulle ha något emot att se resten med men de, liksom Taj Mahal kommer förbli drömmar nu...

Här kan du också rösta, och här kan du läsa mer om omröstningen.

Vilka av platserna har du besökt? Vilka skulle du vilja besöka?

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Lite trist... men jag har faktiskt inte besökt någon av dessa platser..! Kanske kommer jag aldrig att göra det heller... eller så kanske jag får möjlighet att besöka dem alla en dag! (Det är så tråkigt att alltid vara realist - så då fantiserar jag lite istället.. och man vet ju faktiskt aldrig..!)

Ha det gott.. Kram..

Ella sa...

Nej det är klart, allt är möjligt... I alla fall i fantasin.

Annelie sa...

Jag håller med dig om att det är fel att säga att mänskligheten fått säga sitt.ALLA har verkligen inte ens en aning om att man faktiskt kan vara med och rösta.Ha en fin dag/kram

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
annika sa...

Jag har sett Eiffeltornet - från backen, vågae inte åka upp pga min höjdrädsla. Å jag har sett Taj Mahal och det var en fascinerande byggnad och även historien runt byggandet etc. Att se den är inte bara synintryck utan också dofter, värme, minnet av svala golv, en liten bris som sökte sig in igenom någon öppning. Jag har inte tänkt på den resan på länge, det är bra med bloggvänner som får igång minneskontoret!

Ella sa...

Annika
Å... har du varit och sett Taj Mahal? Wow... ja, jag har läst en skönlitterär bok spm handlade om prinsen som byggde Taj Mahal åt sin fru. Om deras kärlek. Vet inte hur mycket sanning det var i den men en vacker historia var det.