onsdag, juli 18

Spanienrapport 2

Tiden bara försvann och nu är snart semestern slut i detta heta, soldränkta paradis. Det känns lite vemodigt. På fredag åker vi hem och det återstår egentligen bara en endaste liten heldag kvar att njuta av. Hittills har vi fyllt våra dagar med sol, bad, salt och sand blandat med utflykter och andra äventyr. Barnen har stupat i säng och slocknat utan någon som helst övertalning för så fulla har våra dagar varit. Vi ska inte prata om mig för jag kommer säkert att behöva ett antal veckor innan jag slutar känna mig totalt utmattad.

Tänk att jag trodde jag förstod varför man behöver vila upp sig efter sin semester, men pyttsan, den sortens trötthet man känner efter en vecka med party på nätterna och sandstrand på dagarna är inget emot den trötthet som kommer efter hela dagar med bad, utflykter och shopping. Fast jag ska inte klaga, missuppfatta mig inte för vi har haft det underbart och åtminstone varannan dag har vi tillbringat i lugn på stranden eller vid poolen så att vi hunnit ta igen oss. Eller ja… snarare jag då… för det är som vanligt bara jag som behöver mer lugn än jag tror att jag behöver, eller vill kännas vid att jag behöver.

Jag hade faktiskt ingen aning om att man kan göra så mycket häromkring. Att det finns så mycket vackert att se och så mycket kul att göra, speciellt för barnen (tack Monika för tipsen). Här i stan finns det till exempel en liten vattenpark eller vad man ska kalla det, ett sommarland i miniatyr (som jag faktiskt fick slippa att åka med till). I Benidorm som ligger ungefär en timme med bil härifrån finns ett enormt theme-park som heter Terra Mitica med massor med vattenåkattraktioner och floomride som heter duga. Där finns också ett större vattenland och längre bort, norr om Benidorm ligger Valencia med ett helt otroligt akvarium där alla värdens hav finns representerade. Behöver jag säga att barnen älskade allt det där? För att inte tala om kustvägen till Valencia! Wow säger till och med jag som säkert inte hade hälften så stor behållning av utsikten som alla andra.

För egen del, om jag ska vara helt ärlig, så föredrog jag nog dagarna på stranden eller vid poolen, eller igår, när vi var i La Manga som betyder Armen. La Manga del mar menor, är armen som sticker ut i lilla havet (om jag översätter rätt) och bildar en underbar lagun med varmt, stilla vatten. Så stilla att till och med jag vågade bada. Äntligen! Till min stora sorg har jag nämligen inte vågat mig på att bada i havet på vår vanliga sandstrand för trots att det är långgrunt och helt underbart så är det också ständigt dränkt av halvmeter till meterhöga vågor och ska man ge sig in så bör man vara stabilare på benen än jag och jag har helt enkelt inte vågat ta risken. Inte för att C ens hade tillåtit mig tror jag… Så mitt havsbadande har inskränkt sig till att doppa tårna och längta… Men som sagt, igår tog jag mitt första bad i Medelhavet och tro mig, den här gången var det mig de fick tjata på för att jag skulle komma upp och inte barnen…

Tänk om vi ändå hade nappat på det tipset lite tidigare, då hade vi åkt dit ett antal gånger till. Men imorgon bär det iväg dit igen, trots att det är en bit att åka. För sista gången. Det känns lite tråkigt… eller snarare mycket tråkigt.

Jag har faktiskt hunnit tänka en hel del också. Och skriva ner en stor del av tankarna med, fast i min egen dator då. Kanske kommer en del av allt svammel och alla tankar hamna här så småningom.

I vanliga fall… eller, nej, fel… detta är ju vanliga fall nu även om jag inte gillar läget när det gäller en viss detalj. Men… i livet före skulle jag kanske skriva, så var jag aldrig så kreativ som på somrarna, och under semestrarna. Det var då jag kom på tusen idéer till tusen projekt varav åtminstone några genomfördes på hösten. Det kunde vara målning, foto… ja allt möjligt mer eller mindre tokigt. Förra sommaren bestämde jag mig visst för att börja med scrapbooking… se så bra det gick… Men vad jag skulle skriva var egentligen att märkligt nog är min hjärna fortfarande överaktiv när det gäller att tänka ut kreativa projekt just på sommaren och idéerna har formligen studsat upp ur huvudet även i nu. De flesta är förstås inte riktigt realistiska eller genomförbara men så har det ju alltid varit, däremot kom jag på några som jag kommer att testa när jag kommer hem. Några som har med bloggen att göra. Det känns faktiskt riktigt bra.

Även knäet börjar kännas bättre och bättre. Jag har till och med börjat lämna kryckan hemma helt ibland. Vattengymnastiken och värmen gjorde nog sitt till skulle jag tro. Fast jag misstänker att min solbränna ser aningens knepig ut men det får väl bli byxor eller långa kjolar ett tag framöver sedan…

Nej, nu ska jag sluta svamla. Om inte förr så på lördag lär jag vara tillbaka här, och då SKA jag läsa hos alla och svara på kommentarer och göra allt det där som jag skanat. Till dess önskar jag dig riktigt varma och sköna dagar.

(Nu ber jag C att publicera, förlåt att jag inte kan läsa hos er eller svara på kommentarerna men det får bli när jag kommer hem)

8 kommentarer:

annika sa...

Åh, härligt Ella! Vilka sköna dagar ni verkar ha haft! Hoppas "knäskrället" fortsätter läka bra. Å välkommen hem igen!

Magalös sa...

Här har det varit oktoberlikt idag, så jag blir glad av att läsa om din solsemester. *kram*

en liten tant sa...

Välkommen hem efter denna sköna semester!

Anonym sa...

va härligt det låter !
kramis monica

Anki sa...

Åh! Det låter som ni har det bra allihop! Härligt!

maria sa...

Så skönt ni verkar ha haft det och det är verkligen dags för er att ta er hem igen nu*skrattar*...

Minns du när du sa att jag fick inte vara borta ifrån bloggen i en vecka???

Stora kramar på dig!!!

Christina sa...

Så glad för ditt inlägg! Och välkommen hem :) Vi missar nog varandra för jag blir avkopplad from lördag och två veckor framåt ;)

Annelie sa...

Härligt att ni haft det bra=)