fredag, juli 27

Halvbra torsdag

Igår var nog delvis en sådan där dag som man bara egentligen ska glömma, fast bara fläckvis. Den började illa, blev bättre och slutade sisådär.

Igår morse gick jag upp ganska tidigt och satte på en kopp kaffe till mig. Jag kan ju meddela att varken C eller jag fick någon morgonkaffe för kaffekokaren... den är ett minne blott.

Den har stått på samma plats så länge jag känt C, den har skött sitt jobb bra och kokat gott kaffe till oss men på något märkligt sätt slutade den sitt liv genom att plötsligt ligga på golvet, omgiven av en kaffepöl och en massa glaskross. Det hela skedde med ett väldigt brak, så stort att den stackars sovande mannen vaknade med ett ryck, rusade upp och undrade om jag hade slagit ihjäl mig själv... "nej älskling, det är värre än så, det är kaffekokaren jag slagit ihjäl".

Därefter var inte älsklingen på gott humör på ett bra tag. Inte så att han sörjde den gamla kaffekokaren utan mer som så att han inte är en trevlig människa på morgonen och i synnerhet inte när han inte får sitt morgonkaffe i samma ögonblick som han öppnar ögonen.

Till frukost dukade jag fram, bland annat, ett helt nytt paket Tropicana apelsinjuice. Den är också ett minne blott och inte mycket av innehållet hamnade i våra magar. Och du kan säkert lista ut att även här heter orsaken ELLA.

Som om inte det hade varit nog så gav jag mig givetvis på den stackars oskyldiga tvätten och tvättmaskinen. Närmare bestämt min vittvätt mestadels bestående av underkläder och vita toppar och någon enstaka vit skjorta tillhörande maken. I alla fall var jag övertygad om att det var så det var och ägnade inte den (vad jag trodde var) färdigsorterade tvätten någon större tanke. Slängde in den i maskinen bara och startade den. Blir du förvånad om jag talar om att den färdigtvättade tvätten som jag plockade ur maskinen var betydligt mer motbjudande än den smutsiga? I alla fall sett till färgen... C:s enda kommentar till detta var "vad bra då kan vi åka och handla underkläder till dig idag", och han lät ungefär som barn låter inför utsikten att åka till en godisaffär.

Efter de missödena insåg vi nog att det var dags att åka hemifrån. Picknick och badkläder packades (utan fler missöden) och så åkte vi till den där sjön som jag tycker så mycket om, som jag berättat om tidigare. Där stannade vi tills molnen kom och sedan åkte vi och handlade. Underkläder, kaffebryggare och så en sväng till IKEA när vi ändå var i farten. Ganska så trevligt men ganska så jobbigt trots att det inte var så värst mycket folk någonstans. Vi var hemma vid niotiden och då var jag som sagt ganska slut.

Nu önskar jag alla en riktigt bra dag!

BloggRegistret.se

8 kommentarer:

Anki sa...

Jaså, du slog ihjäl kaffebryggaren!
Om C inte är nöjd med din insats i hemmet kan han väl anställa någon annan hemhjälp:)
Hoppas din fredag blir bättre!
Kram!

Gisan sa...

Stackars kaffebryggaren som tjänat så troget ;-)

annika sa...

Brutalt sätt att väcka sin make på!
Men effektivt förmodar jag, han klev ju upp! Gnäller han så påtala för honom att han ska vara glad åt att du tappade kaffet på golvet och inte över honom i sängen!

maria sa...

Ja, jag tycker ju förstås att man måste slå ihjäl dessa kaffebryggare med jämna mellanrum för annars blir de till inventarier och det är så svårt att hitta likadana som gör likadant kaffe om man låter kaffebryggarna självdö av ålder...

Vad det gäller vittvätten så är jag övertygad av din beskrivning av c:s glädje, över att ha skäl att åka till godisbutiken, att det var en fälla, c hade själv förorenat tvätten och visste att du skulle trilla dit på det. Så fick han skäl nog att dig och sig till godisbutiken... Smart C, mycket smart....*ler busigt*

Dagen verkade ju bli bra ändå så stor kram på dig och du, låt kaffebryggen leva i ett par månader nu i alla fall sen är det fritt fram att slå ihjäl den igen, när du har lust....

Annelie sa...

Jag hoppas denna dagen blir bättre för dig....Man kan inte alltid ligga på topp;-)
Kramen till dig

Elisabeth sa...

Jag såg bara den ihjälslagna kaffebryggaren.. jag kunde faktiskt inte låta bli att skratta! Situationen blev till en mystisk rolig rubrik: "Den ihjälslagna kaffebryggaren..ett mord är begånget..av Ella ? "

Förlåt, jag förstår ju också att du kanske känner det som ett eländes elände, och när allting bara blir en "feldag" då blir man lätt både lite ledsen och frustrerad..!

Ha det gott.. och dina tankar om min mamma tror jag nått fram! Hon är just nu kvar på HIA, men hon är smärtfri.. och hjärtat är bra! Från MITT hjärta: Tack min vän

Smeden Bengt sa...

FILLIFJONKAN SKRIVER MED STORA BOKSTÄVER. äR DET BÄTTRE OM MAN GÖR DET HOS DIG?
OM JAG FATTAT RÄTT OM TAGEN SÅ ÄR JAG OCKSÅ DET!
HAR DU BADAT? dET ÄR JU BARA REGN JÄMT SÅ VATTNET ÄR VÄL MYCKET KALLT? dETTA ÅR HAR JAG INTE BADAT UTE ÄNNU! KRAM PÅ DIG!

Ella sa...

Anki
Ja eller hur?
Tack det samma, en skön fredag önskar jag dig...Gisan
Ja visst är det synd om den stackaren. Den nya är snyggare ,)Annika
Ja det gäller ju att göra allt för att få hans uppmärksamhet så dags på dagen...Maria
Ja jag håller med. Man måste förnya sig.

Vitvätten.. du kan ha en viss sanning i det du säger ,)

Ska försöka att inte mörda kaffebryggaren på ett tag.Annelie
Nej men kan väl inte det men det kommer ju nya dagar ,)Elisabeth
Vad skönt att höra att din mamma mår bättre men jag fortsätter att tänka på dig och henne.Smeden Bengt
Egentigen är det bättre att skriva helt vanligt för ska jag läsa själv så är det lättare. Man är ju liksom mer van vid text så. Nu läser jag sällan själv, jag har en NIsse (en talsyntes) som gör det.

Näpp, badat tårna men det är allt. Iskallt var bara förnamnet.