tisdag, april 17

Växer och syns


Den här underbara tulipanen växer faktiskt i vår trädgård. Och, hör och häpna, jag har tagit kortet på den!

Jag har aldrig varit fantastiskt förtjust i tulipaner, i synnerhet inte i den här sorten och färgen men saker och ting förändras som bekant.

Den här är tillräckligt stor för att synas men inte för stor för att inte rymmas i mitt synfält när jag ser den så tydligt jag kan (hoppas den är tydlig på bilden). Färgen är tillräckligt skarp för att jag ska kunna skilja den från bakgrunden.

Tulipaner doftar. Den här gör det med. När man tar på dess kronblad så är det som att stryka fingret mot siden... fast mycket skörare.

Hur är det förresten man gör "alt" texter till bilder? Det där som man ser när man för pekaren över bilden så man vet vad bilden föreställer även om man inte ser den?

Hm... det var kul att fota! Och att PS:a... Riktigt kul. Synd bara att jag inte är säker på hur resultatet blev...

Tillägg
Maria, det var ditt jazzande på köksgolvet som inspirerade mig.

Tillägg två
Det finns en mening med de mörka kanterna runt blomman, det är ungefär så jag ser den fast förmodligen betydligt mer oskarpt förstås. Ifall du undrar...

Tillägg tre
Innan C kom hem hann jag leka lite till. Jag skrev bara dit tre små ord på snedden över alltiohopa och sedan printade jag ut det lilla fotoexperimentet. Jag lade det på köksbordet bland resten av breven (räkningarna). Han tog upp det, tittade, vände på det...
"det ser ut som tulipanerna i bak"
"kanske för att det är en av dem"
"vem har fotat?"
"om det inte var du så måste det varit jag"

Tystnad. Och efter det en stor kram och ett litet mummel - "äntligen".

Jag älskade att fota förr, men det är länge sedan sist nu Om man bortser från när vi var i Prag så är det över ett halvår. Kameran skrämmer mig men egentligen borde jag använda den jämt för ofta är det lättare att se bilderna än verkligehetn. C har sagt, många gånger, att jag inte borde ge upp förrän jag verkligen måste. Jag har svarat, många gånger, att jag inte vill kasta bort tid och känslor på att fotografera när jag inte kan avgöra om resultatet duger eller inte.

Att ta det här fotot, öppna det i PS, redigera det och lägga ut det var stort. Större än jag kan förklara. Det är inte helt enkelt att släppa kontrollen i det här fallet och lita på att bilden är okej, det är definitivt inte helt enkelt att visa upp något jag inte vet om det är perfekt ( säg nu inte att bilden är så perfekt så, för det kommer jag inte tro på).

16 kommentarer:

maria sa...

Ella!

Den är perfekt!

Till skillnad från dig så är det min absoluta favoritfärg och jag blev så glad av att se den men oxå vemodig över att jag ska flytta ifrån min trädgård som jag slitit så med.

Kram på dig

Isabelle sa...

Vilken vacker tulpan!
Vad duktig du är, det ser helproffsigt ut.

Ella sa...

Maria
Inte suddig då? ,)

JAg förstår ditt vemod, vart man än flyttar så lämnar man något bakom sig. Även om det bara är ett avslutat kapitel.

Med din energi kommer du snart ha en lika fin trädgård igen.

Isabelle
*rodnar* Jag har en pålitlig kamera, annars hade jag aldrig vågat lägga ut bilden.

maria sa...

Nej, inte suddig. Färgerna är helt enorma, pålitlig kamera, ha, du måste ha en verkligt bra kamera och vara enormt duktig!!!!

Kram på dig

Anonym sa...

Den var mycket fin. Den fångade mig. Fortsätt experimentera och fota... Men ibland blir bilder suddiga:-) Mina också *s*

Ella sa...

Maria
Äh... smicker...

Anne-Maj
Inte mina bilder ,) Inte förr...
Inte såvida jag inte själv ville ha dem så... men jag får nog arbeta en del på det där med sänkta krav.
,)

annika sa...

Jag gillar tulpaner och den här var verkligen vacker!
Det finns så mycket skiftningar i blombladen på dem och det finns så många härliga färger!
Fortsätt fota - det kanske finns mer att upptäcka i trädgården!? Å dessutom så behöver du ju då inte påta i den, bara fota!

Annelie sa...

Hej Ella!
Kortet var jättefint:) Jag gillar tulpaner, fick alltid det av mamma när jag fyllde år.
Du låter lite gladare igen, det var kul att "läsa".
Ha det fint och fortsätt sätta bild på trädgården/kram

Ella sa...

Annika
Hihi... du skulle skrivit att jag inte behöver påta, bara plåta...
Vi får se om jag hittar något mer, det finns fler blommor men som sagt, det är både kul och ledsamt att fota.

Annelie
Jag tror att kamerans ljud gjorde mig glad... och att jag fick till den där bilden, det kändes liksom lite som förr...

Dubbelörnen sa...

Blomman ÄR perfekt, älskar närbilder på just blommor. Speciellt sensuella blommor som tulpan, pion m fl. Jag försöker fota närbilder men det blir bara pannkaka!! Sonen är fenomenal på detta men jag...näää

Ella sa...

dubbelörnen
Naturbilder och närbilder har alltid varit mina favoriter men nu när jag inte ser detaljerna är det inte fullt så roligt. Jag skulle säkert inte vara helt nöjd med den där bilden om jag visste exakt hur den ser ut ,)
Jag är perfektionist som sagt.
Närbilder kan man bara ta om man har en riktigt bra kamera annars är det svårt.

Magalös sa...

Bilden var helt underbar!

För ca 8 år hade jag målningsterapi. Jag fick ett vått papper, en pensel som var ca 12 mm bred och akvarellfärg. Drömmen för mig hade varit: ett torrt papper, en pensel med ETT STRÅ (för att kunna göra alla detaljer) och akvarellfärger!
Jag har då och då fortsatt att måla vått-i-vått. Det är otroligt nyttigt och numer även ganska kul.
Fortsätt att plåta, perfekt skärpa behöver inte alltid vara perfekt har jag insett. (Efter mycket tvekan!)
Jag ser gärna fler bilder av dig på bloggen. KRAM!

Ella sa...

Magalös
Jag har provat att måla vått i vått men det är en teknik jag aldrig begripit. Jag är nog som du, vill kunna måla detaljerna. Det har säkert att göra med mitt kontrollbehov och att jag är som sagt perfektionist när det gäller sådant...
Ändå tycker jag att målningar i den tekniken är helt underbara!

lina sa...

ella, foto är jättefint. tycker inte att du ska tveka så, även om jag förstår att du gör det :) o så har ju c givetvis rätt. foto så länge du kan, du kommer inte att ångra dig!

Ella sa...

Lina
Tack. Jag får försöka lyssna på er ,) Även om jag är fullständigt övertygad om att alla skulle skriva att fotot är hur bra som helst även om det vore supersuddigt ,)

Emma sa...

Jag läser inläggen i omvänd ordning idag. Nu ser jag tulpanen som du talade om i förra (nästa inlägg blir det ju egentligen). JÄttefin! Verkligen proffsigt.