måndag, april 2

Skillnader och teknikens under

Idag har jag arbetat från 8 till 16!!! Med två timmars lunch visserligen men det är faktiskt sex timmar. Och jag lever… Nätt och jämt men jag lever. Jag vaknade med huvudvärk idag med men skam den som ger sig, jag hade bestämt mig för att prova att jobba fler timmar och det gjorde jag också. Det är inte utan att jag känner mig lite stolt över min egen envishet… även om huvudet kanske inte är lika stolt över värken men det går väl över?

En sisådär dag har det varit annars. Ansträngande och med flera…. obehagliga insikter, men dem ska jag inte gå in på här.

Det har varit en sådan där dag då jag inte kunnat låta bli att hela tiden förvirra mig bort i gamla minnen, eller snarare jämförelser mellan förr och nu. Skillnader till exempel. Det finns många sådana som bekant. En sak som slog mig som kanske inte har så mycket med mina egna skillnader utan världen som sådan är att jag ska nog vara ganska tacksam över att detta med mina ögon händer nu och inte för 15-20 år sedan. Inte bara för att jag hunnit uppleva så mycket mer, se så mycket mer utan kanske ännu mer för att det finns så mycket teknik som gör det betydligt lättare att vara synskadad idag än då. I alla fall är jag övertygad om att det är så även om jag inte har någon personlig erfarenhet och egentlig möjlighet att jämföra.

Ta bara en så enkel och självklar sak som tidningarna på jobbet. Vi har DN och Svd. Vid fikat sitter alla och läser tidningarna och de är visserligen snälla för det händer titt som tätt att artiklar och rubriker läses högt men det är ju inte riktigt samma sak som att läsa själv. Och läst själv har jag inte gjort på den senaste tiden för det krävs en alldeles för stor ansträngning för att jag riktigt ska orka. Men tack vare Internet och tidningarnas ofta generösa nätupplaga kan jag faktiskt hänga med själv och läsa det som intresserar mig, när jag själv vill… Okej, tack vare Nisse också ska väl tilläggas. Det är rätt fantastiskt egentligen… Dessutom är det gratis. Naturligtvis är nätupplagan sällan lika omfattande och djup som den vanliga tidningen men vem är jag att klaga?

Skillnaden mellan tidningarnas nyhetsrapportering är också ganska fantastisk om man tänker efter. Jag menar, ställ Expressen och Aftonbladet mot DN och Svd. Oseriös kontra seriös. I alla fall enligt min mening. Men gissa vilka av dessa som hade en artikel om sälungarna som drunknar för att isflaken smälter på grund av klimatförändringen?

Är det skandaljournalistik eller seriös journalistik tro?

Hm… hur kom jag in på det ämnet tro?

Jag kanske börjar bli seriös???

Hemska tanke.

Jag är inte bra på att vara seriös men visst är bilderna gripande, det ser till och med jag...

6 kommentarer:

mintid sa...

Ja det blommar vitsippor lite här o där har jag upptäckt idag. Förra torsdagen var det inte någon framme. Nu står dom där så fräscha o fina!

Visst är dom vackra!

Anonym sa...

Hallojsan tjejen.
Bortsett från att jag inte har såna problem med mina ögon som du har så är vi rätt lika tror jag.

Dom typiska *kan själv* tjejerna.
Hoppas du slipper huvudvärk idag.
Själv drar jag iväg o tränar strax.
Stor kram
Cinapina

Dubbelörnen sa...

Dina jämförelser kommer pågå under lång tid o det är heller inget som du behöver "be om ursäkt för". Det här är livet för dig idag, här o nu. Det kommer en annan tid längre fram o då skulle din ev blogg definitivt inte se likadan ut.

Min vän som jag berättat om är också så tacksam över tekniken. Hon arb också (deltid) med administration o är så glad för Herr Nisse!

Kramar o ta hand om er o njut av en skön påskhelg

Annelie sa...

Det var duktigt av dig. Så länge du känner själv hur det fungerar är det väl rätt.Men ta väl hand om dig och glöm inte bortatt vila ibland:-)
Kram

Anki sa...

Jag brukar faktiskt påstå att de där två kvällstidningarna är lika skvalleraktiga av sig som veckotidningar, med den skillnaden att de, tyvärr, ges ut dagligen.
Kram på dig!

Ella sa...

Mintid
Det finns väl inget vackrare än våren?

Cinapina
Jag har allt märkt det :)

Dubbelörnen
Det känns som jag ofta "ber om ursäkt" numera...
Du har säkert rätt för det är svårt att bara glömma hur det varit eller hur det borde vara och bara acceptera som det är. Men en dag så...

Annelie
Nej, jag försöker att inte glömma. Blir ju faktiskt påmind ganska snabbt ;(

Anki
Jag kan bara instämma!