onsdag, april 4

Beordrad

Ibland blir jag osäker på om saker och ting verkligen händer om de bara är något slags märkligt påhitt av min hjärna.

Idag, mötet med KD:n är typiskt en sådan händelse så jag är bara tvungen att sätta mig ned och nypa mig. Fundera på om jag ska skratta eller gråta. Eller bara lägga mig ned, sova en stund och vakna för att märka att jag drömt allt för helt ärligt, vore det lika gott.

Vi kom dit i alla fall, jag och C. Lika oförstående båda två. Lite som när man kommer till rektorn och ska få utskällning kändes det som med skillnaden att han hade bokat ett litet mötesrum och vi satt mitt emot varandra. Det är faktiskt ganska stor skillnad att sitta i hans kontor mitt emot när han sitter bakom skrivbordet. Ett enormt skrivbord i mahogny som riktigt skriker MAKT. Nu var vi liksom på samma nivå. Typ. Fast det var skenet som bedrog för det delades ut order till höger och vänster utan uppehåll känns det som såhär efteråt.

Han gick rakt på sak. Meddelade att nu är det verkligen hög tid att dra igång det där projektet han diskuterade med mig innan min operation och att vi härmed är utsedda att ingå i projektets styrgrupp. Ska jag vara absolut ärlig har jag aldrig varit med i en styrgrupp och har ingen exakt uppfattning om vad en sådan gör men det talade jag inte om då för jag kände mig tillräckligt korkad ändå.

Jaha, sa vi och tackade och tog emot. Det var ju inte som att vi hade något val för han frågade inte precis utan meddelade sitt beslut.

”Vem ska bli projektledare” dristade jag mig till att fråga för jag tyckte väl kanske att det vore lämpligt om den personen vore med under mötet. Men se, det skulle jag aldrig frågat för han blängde på mig (jo, jag kunde faktiskt se det) och sa; ”du”.

Japp…
Jag försökte förklara på en himla massa sätt att det inte går, att jag inte kan, att jag bara jobbar deltid, att jag inte vet hur länge jag kan göra det, att det inte funkar så bra med alla möten som det skulle bli nödvändigt att gå på men den gubben hade svar på precis allt. Och C var inte till någon större hjälp för han tyckte bara att det var mitt beslut. Men egentligen är det ju redan beslutat. KD:n har bestämt sig och vägrar jag (eller vi, eftersom C också berörs när jag inte kan jobba med mina vanliga arbetsuppgifter) så kommer det inte bli kul. Visserligen är han inte min närmaste chef, men han kan nog allt ställa till det för mig ändå. Och C.

Han har bokat in en tid med oss på tisdag morgon och då vill han ha en exakt plan av mig om vad jag behöver i form av resurser, tid och annat och en plan från C hur han ska ersätta mig under tiden jag arbetar med projektet. Och det är ju självklart hur enkelt som helst att lista ut när jag knappt vet vad som förväntas av mig eller hur snabbt han räknar med att se resultat. Jag måste göra en detaljerad projektplan utifrån det begränsade material jag fått…

Som sagt… jag vet inte om jag ska skratta eller gråta… eller säga upp mig kanske.

Jag menar, för ett halvår sedan hade jag hoppat högt av glädje över en ny utmaning men just nu är det en utmaning att gå till och från jobbet. Jag behöver inte fler utmaningar, livet är alldeles tillräckligt utmanande just nu.

Å andra sidan… det kanske inte behöver bli så stort. Eller… jag menar, jag kanske kan ägna mig åt att sätta andra i arbete och inte göra något själv… mer än att samordna och tänka.
Helt klart är att jag absolut inte har några sysselsättningsproblem i påsk.

19 kommentarer:

Micke sa...

Det är väl bara att köra igång och se om det håller, tror att ditt självförtroende behöver detta.
men du.. kör på, tveka inte bara för att det känns som en omöjlighet, inget är omöjligt i världen.. ha de gött tjejen.

Christina sa...

Phuuuuu..
Det lät jobbigt.
Blev rent trött bara av att läsa.
Men nu är ju du envisare än en gammal get *ta inte illa upp FNISS*
så på ngt sätt klarar du säkert detta också.
Men kunde förståss varit mkt skönare med en LUGN påsk utan jobb tankar.
Önskar dig all lycka till.
Och du.. TACK tror du gav mig komentar 1500 Kramiz
Cinapina

Cinapina sa...

haha det funka ju inte.. ÄR ju inte en blogger ju... *skrattar*
Cinapina

Ella sa...

Micke
Bra om jag fixar det :) Annars lär jag inte ha mycket självförtroende kvar. Men jag tänker inte tänka på detta mer idag. Så det så.

Tack för uppmuntran :)
Ha de gött du mé!

Cinapina
Jo då, det funkar, jag blev bara totalförvirrad när jag läste att det var Christina som skrivit o du som undertecknat *skrattar*.
Du kan väl bara lägga upp en blogg som pekar till din o skriva lite i presentationen så blir det perfekt.

Jo, jag o geten har en viss likhet.

Emma sa...

Oj, det låter som tuffa pix.
Du kan ju "leka" litet, testa och se hur det funkar.
Kram Emma

P.S. Jag kom på att jag inte gett dig någon rolig historia på länge. De saknas på min egen blogg också. Får nog ta och ta tag i det snart :-)

anita sa...

Du är inte korkad som du påpekar vartannat, du är en klipsk tjej som klarar mer än du anar. Jag tror på dig du klarar de.

Gla påsk och stor kram till dig.
Anita

lina sa...

det där kommer du att klara galant. utan tvekan. skönt att få något annat att tänka på kanske..?

så, nu måste jag hugga in igen, så påskledigheten kan bli verkligehet.

annika sa...

VILL du åta dig projektet så gör det - kräv en projektbeskrivning innan du bestämmer dig. TROR du bara att du vill så strunta i det!
Kram!

Anne-Maj sa...

Va? Sättet han gör på, vill bara visa sin pondus. löjligt! Du kan säga att du tar projektet, men att det tar dubbelt långt tid, för du jobbar halvtid och han som ville ha det på tisdag, säg att du bheöver extra dagar eftersom du jobbar halvtid så ska han få det på torsdag istället.. Men.. ja.... skickar mera ris till dig.

Christina sa...

Kanske att du får något att bita i som gtar tankarna från sån´t som kan kännas tungt. Du får ngt konkret och påtagligt liksom. Utgå nu från att KD (vad betyder det ... hmmm ... *undrar*) ger dig detta uppdrag för att du är bra och kompetent!! Inte F ger ngn ett sån´t jobb till någon bara för att det inte finns ngn annan. Icke. Inte gör han (hon?) heller det av ngn illvilja.
SOm projektledare kan du (bör du) ju heller inte vara så involverad i själva arbetet/genomförandet? Mest tid åt förarbete och uppföljning? Och kanske att du kan lägga upp det som så att han får betala dig xtra för det som behövs utöver din halvtid och att du gör DET arbetet hemma ...?
Go for it. Du vet att du kan :)

Annelie sa...

Ahhhhhhhhhh jag tycker det är jättekul. Du skulle inte få det om du inte var rätt "man" för jobbet.
Ha det fint nu/kram kram

Ella sa...

Emma
Nej, jag saknar dina roliga historier.
Men iof, att "leka" lite är ju lite kul sagt :)

Anita
Å tack *rodnar*

Glad påsk själv!

Lina
Det är inte nyttigt att ha så många måsten inför en helg. Du kommer inte orka vara ledig sedan.
Jo... jag kommer definitivt ha att göra om jag gör som jag blev tillsagd :)

Annika
Ja men du är så smart!
Och ja, det är just det som är frågan... vill jag? Nja... jo... kanske... förmodligen...

Anne-Maj
Ja tack, kan du skicka det med expressutdelning???

Christina
Hihi... KD = Kommundirektören. Flott va?
Jo, du har rätt, det är inte projektledaren som ska genomföra projektet så...
Arbeta hemma kan jag när som helst, det är vi ganska liberala med här, i alla fall är C det. Men sen är det ju så att jag är sjukskriven resten av tiden och det är ju inte det att jag inte vill jobba heltid, för det vill jag :)
Och vad gäller att jag kan... jo, det tror jag nog att jag kan... eller jag skulle ha kunnat för ett halvår sedan ;(

Annelie
Vi får väl se hur kul det blir... ;)

~M~ sa...

Men Ella! Det är väl super nyheter!!
Fatta vilken chans!
Visst kommer det bli jobbigt men tänk vad nöjd du kommer vara sen när du klarat av det.
Jag hejjar på dig!

Stor kram!

Ella sa...

M
Visst är det en fantastiskt chans... men samtidigt måste man ju väga fördelar mot nackdelar har jag lärt mig. Karriär är inte allt numera :)

en liten tant sa...

Projektledaren (P) samordnar och tänker.P gör inte allt själv.
P ska begära en projektbeskrivning, resurser (grejor, folk och befogenheter) och tid.

Anne-Maj har formulerat en bra kravlista.

KD:ar ska bromsas när det gäller tidspress.

Men... poäng till honom att han försökte sig på "möte-på-jämtälld-nivå" även om han förföll till ordergivning.

Och... poäng till honom att han fortfarande vill ha dig som projektledare. Han ser ju uppenbarligen inte något hinder. Han ser bara den mest lämpade medarbetaren!!!

Formulera dina villkor. Ta den tid du behöver.

Ella sa...

En liten tant
Du har helt rätt.
Det är bara det att det är jag som ska tala om både tidsplan och övriga "begära" resurser. Det är ju ett bra sätt att slippa göra något.

Men visst, jag är ganska imponerad och mycket förvånad över att han fortfarande vill ha mig.

~M~ sa...

Nej det har du helt rätt i. Men det var väl inte enbart det jag tänkte på. För att utvecklas själv som människa så bör man göra stora saker som man själv finner jobbiga. Och personlig utvecklig är alltid bra! :D

Magalös sa...

Han tror på dig, det är väl bra. Glöm inte att lägga till lite extra tid, lika som andra gör med tolkbeställningen. Reservtid för oförutsedda händelser, det behöver alla tänka på egentligen.
Jag hoppas det finns någon som kan hjälpa dig att ta fram det material du behöver och sen delegera så mycket som möjligt. Tror att du fixar detta bra. Stort lycka till!
Glöm inte att njuta av helgen också!
Kram och god natt!

Ella sa...

M
Du har helt rätt. Personlig utveckling är jätteviktigt. Få rman inte det på jobbet så tror inte jag att jag skulle trivas.

Magalös
Tack snälla.
Jag blir alltid lika glad när folk tror på mig :)
Jag kommer garanterat att lägga till extra tid, man ska ju göra det i alla projekt men i synnerhet i detta. Dessutom så kommer jag ha en kravlista på vad jag vill ha, jag börjar komma fram till vissa detlajer nu...

Ha en skön påsk du med.