måndag, april 23

Stulna bloggar

Ja ni har väl hört hur folk får sina bloggar stulna, kopierade rakt av och utlagda i syfte att förvilla och locka till diverse porrsiter? Det är många som skriver om det, bland annat bloggvärldsbloggen.

Det verkar som om ni som har bloggar på blogg.se är mer utsatta för hittills har jag bara sett och hört att sådana bloggar blivit kapade (vilket får mig vara ännu mer glad över att jag bytt till blogger fast ingen kan gå säker misstänker jag).

Anledningen till att jag skriver detta är att jag de senaste dagarna fått två spam-kommentarer där avsändaren bara lagt in en länk till en stulen blogg. Båda dessa bloggar har en adress med originalbloggens namn - blogg.blogspot.com.

I första fallet, när jag klickade på avsändaren kom jag till en blogger-profilsida och den användaren hade flera bloggar registrerade som liknade bloggar jag känner till med skillnaden att adressen var blogspot.com istället för blogg.se. Det där lilla bindesträcket fanns med i alla fall.

Har du en blogg på blogg.se kan det alltså vara idé att söka efter den genom att ange adressen så här:
http://dinblogg-blogg.blogspot.com/

Nu tycker jag det är lite otrevligt med dessa spaminlägg. Det är nästan så jag är orolig för att någon gör spaminlägg i mitt namn med konstiga sidhänvisningar.

Jag hoppas att ni som läser den här bloggen tar för vana att kolla adressen, finns det ett bindesträck på ovanstående sätt i den med både blogg och blogspot som adress så hoppas jag att ni kollar en extra gång så att ni hamnat rätt.

Ett tips om ni i likhet med mig får dessa spammar är att dels ta bort dem, dels meddela den verkliga bloggens ägare och sist men inte minst "flagga" blogspotbloggen så att blogger förhoppningsvis kan vidta åtgärder (flaggar gör man i översta fältet ovanför bloggen).

5 kommentarer:

Pialotta sa...

Bra du oxså tar upp det här..
Det är en hel del som är drabbade.
Ha de.. tjingeling

Annelie sa...

Läste det först hos PiaLotta,ska faktiskt söka p ådet nu.Ha en fin kväll/kram

Ella sa...

Ja det är lite otrevligt, speciellt när de även går ut och gör reklam för de fejkade bloggarna. Jag fattar inte riktigt meningen med det hela...

Emma ::emmas designblogg:: sa...

Hej hej!

Tack för informationen, jag har kontaktat blogg.se nu så får de gå vidare med det hela. Men jag tar bort din kommentar från min blogg, för att inte ge kaparna mer uppmärksamhet, bara så du vet.

Ha det så bra!

Anonym sa...

Hi, Found a cool news widget for our blogs at www.widgetmate.com. Now I can show the latest news on my blog. Worked like a breeze.