onsdag, april 18

Några frågor söker svar

Här ska ni få höra, jag har just gjort världens upptäckt. Ja det ska till en blondin för att upptäcka detta det lovar jag för jag gissar att detta inte är något nytt för dagen.

Så här är det.
Jag har så ofta retat mig på att när man ska kommentera på en blogger-blogg så försvinner inlägget man kommenterar. Jag är så senil att jag ibland vill gå tillbaka och läsa igen när jag skriver. Är det bara jag som vill det förresten?
Men det går ju inte… trodde jag!
Det går ju!
Det har säkert (?) gått hela tiden men jag har väl aldrig läst innantill. (Jag erkänner, jag läser aldrig instruktioner, jag är helt övertygad om att det finns två typer av människor, de som läser instruktioner och de som inte gör det. Jag är av INTE typen. )
Funktionen i fråga finns alltså överst på kommentarssidan: "Visa ursprungligt inlägg" - stort och fett och skarpt!

Tyvärr funkar det inte när kommentarrutan öppnas i nytt fönster, det är väl en inställning man gör i bloggen som ägare antar jag.
(Tillägg ett antal timmar senare: snilleblixten allan slog mig, har man kommentarerna i nytt fönster så ser man ju inlägget bakom. Att jag missat det beror inte på att jag är blond, detta skyller jag på Nisse o hans vänner).

Så nu till min första fråga.


  • Har alla upptäckt detta och det är jag som är hopplöst dum eller ÄR det en ny funktion

Nästa fråga är lite av klagomål faktiskt, som jag redan framfört till Dubbelörnen men bara för att vara rättvis tänker jag låta även er andra få ta del av det.

  • Har ni hemskt mycket spam på era bloggar???

För alltså, detta med spamfilter är ett himla otyg, i alla fall om vi pratar om Blogger. De där bilderna går inte att läsa och ska man använda sig av rullstolsfunktionen (varför är symbolen en rullstol när det handlar om att lyssna?) funkar det bara hälften av gångerna för mig. Jag kan inte påminna mig om att de där bilderna varit speciellt svårlästa förr så det beror självfallet på mig men ändå... Lite nyfiken är jag… Om ni har mycket spam alltså för jag har aldrig fått något (tar i trä).

Nu ska jag iof inte bara vara elak mot blogger för då har jag inte ens börjat reta mig på Blogsome, där finns det ju inte ens en lyssnafunktion vad jag upptäckt och hittills har jag visserligen lyckats gissa rätt på första försöket men… tja…

15 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Dubbelörnen calling... Har plockat bort bokstavsspärren!! Märker väl om det blir spam, är den knepig så ska den självklart bort!

Nästa grej med Visa urspr inlägg förstår jag dig helt o fullt. Jag är likadan o vill se för att komma ihåg. ;) Men jag gillar när kommentaren är i nytt fönster för det är enkelt att klicka mellan fönstren o läsa ursprunget i eget fönster o se kommentarererna i det andra fönster.

Det där är nog en smaksak om man vill ha allt samlat el om man vill ha det i separata fönster o klicka emellan...

annika sa...

Nämen så käckt, precis det som jag retat mig på - att jag inte kan se inlägget jag ska kommentera! Nu kan jag det!

Ella sa...

Men men men...
Okej, det lät väl så, men jag menade absolut inte att du skulle ta bort det för min skull!!!
Jag kan ju alltid ropa på min lyssnafunktion så kommer han.

Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig reflekterat över att det finns två sätt, ett med nytt fönster o ett med helsida eller vad man ska kalla det. Inte förrän nu. ,) Man lär sig varje dag. Jag är bara så förvånad över att jag missat att det ens går.

Ella sa...

Annika
Å så skönt att det finns fler än jag som missat det ,)

Ella sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ella sa...

förresten så insåg jag just att har men kommentarerna som en egen ruta så ser man ju inlägget bakom...

Dubbelörnen sa...

Ella du ser helt bakom flötet är vi ändå inte *fniss*.
OK för mig att plocka bort krånglet med bokstäverna, mycket enklare!

Isabelle sa...

Jag hade också missat att det gick och klicka fram inlägget. Jag har enkelt gjort så att jag öppnat en ny flik och haft inlägget där. Men nu behöver jag ju inte det. Tack för upplysningen :)

Angående spam så tog det mindre än två veckor från start tills min blogg började fyllas med detta otyg. Det var dessutom riktigt otrevliga länkar. Därav min sifferkombination. Hoppas den inte ger dig problem.

Ha en bra dag!

Isabelle sa...

Glömde att tillägga att jag är brunett :)

Ella sa...

Dubbelörnen
Hihi, nej tydligen inte.

Tack snälla. Nu kommer du få massor med kommentarer från mig. Nästan som spam ,)

Isabelle
Vad trist att få otrevliga länkar. Under den tid jag bloggat har jag bara fått två gånger, någon tyckte att jag behövde plastikkirurgi och någon annan tyckte jag behövde lära mig läsa. Det var ganska harmlöst men skulle det bli massor sådant skulle jag nog också ha spamfilter.
Jag har inga större problem med ditt än så länge. Så du blir inte av med mina kommentarer än. Men du har ingen lyssnafunktion heller.

Jaha, då är det inte bara jag som inte är uppmärksam ,) Jag har däremot aldrig tänkt på att öppna två fönster fast jag ibland kör med två webb-läsare... ,)

Christina sa...

Men jag får ju ALDRIG spam? Varför inte??
När ni kommenterar hos mig ... måste ni fylla i ngn kod då? Om inte - varför får jag inte spam? (Nu låter det som att jag vill HA spam och det vill jag ju inte :P )
Bara undrar ...

Ella: Tack för tipset om den där länken här högst upp t vä. Den hade jag inte sett!

Ella sa...

Christina
Näpp, man behöver inte fylla i hos dig. Jag har en teori om att det beror lite på var man har sin blogg, men det är en väääldigt vag teori...

Ella sa...

Förresten, vill du ha spam kanjag säkert ställa upp o spamma dig... ,)

Isabelle sa...

Nu är det gjort en liten justering på min blogg just angående spamfiltret. Jag ska se om jag kan få till fler förbättringar. Kom gärna med förslag. Kram.

Ella sa...

Isabelle
Jaha ja... då du har ändrat mig till spam? ,)

Ska kolla genast vad du gjort.