söndag, april 15

Latmask är mitt andra namn

Vi har varit lata nästan hela dagen. Solen har strålat från en klarblå himmel och i vår trädgård var det högsommar. C konstaterade att det behöver göras vår i trädgården men han rörde inte ett finger för att börja göra vår… hur man nu gör det. Undrar lite om han tror att jag vet? Är det något man vet per automatik bara för att man är kvinna och tycker om blommor?

Herregud, jag har inte ens haft en egen balkonglåda... ingen som överlevt en hel sommar i alla fall!

Jag misstänker att om våren måste göras i trädgården så lär den inte bli gjord hos oss. Inte om jag ska bidra med något annat än att följa order. Undrar om det finns någon snabbkurs... en som passar mig... Eller om asfalt är en bra lösning... eller naturmark eller vad det heter...

Men hur det än ser ut så är det rätt trevligt att ligga där och lata sig. Jag börjar faktiskt få lite färg sägs det. Lite svagt rosa är väl rätta benämningen skulle jag tippa på. C däremot ser ut som han just kommit från en fyra veckors semester i medelhavet. Kanske tar all sol på honom så det är därför jag bara rodnar lite…

Men som sagt, vi har bara nästan varit lata hela dagen. C åkte och veckohandlade i förmiddags. Ensam. Jag vet inte om det beror på att han börjar förstå att jag hyser en stark motvilja mot matvaruaffärer, eller på att jag bara är besvärlig att ha med. Jo då, jag vet att jag är besvärlig, sedan kan jag ju också erkänna att jag inte direkt gör mig till för att ställa till med mindre besvär när vi handlar för jag tycker verkligen inte om att handla. Har aldrig tyckt om det kommer aldrig att göra det heller. Jag föredrar att städa istället, om man nu nödvändigtvis ska välja mellan pest och kolera, vilket jag gjorde medan han var borta, städade alltså. Sedan fick jag i och för sig även packa upp maten han hade köpt men det är väl en ganska pedagogiskt riktig detalj. Dels vet jag vad han köpt och vart det ligger.

Ja städa och städa förresten…
Ibland är det bra att vara lite…hm... ”annorlunda”… man har alltid en bra ursäkt till varför saker och ting går långsamt. Ska jag vara helt ärlig så dammsög jag så fort jag kunde och sedan satt jag en god stund framför datorn medan C var ute och handlade. När C kom hem nämnde jag givetvis inte att jag sölat bort tiden med att skriva och läsa istället för att städa… så nu är det både odammat och omoppat på golvet. Himmel, vilken tur att ingen av våra föräldrar läser för de skulle nog tycka att jag är en riktig latmask (ännu ett minus för mig). Men vem vill städa när solen skiner ute?

Vad C säger när han läser detta? Jag skulle tro att han redan sett att dammet ligger kvar…
Wow.. .där hittade jag visst dagens andra fördel, jag slipper se det.


Jo då… jag är fortfarande deppig och nervös och allt det där men jag ska inte gå in på det nu. Imorgon ska jag på ny kontroll, så det blir gott om tid i natt att hetsa upp sig.

11 kommentarer:

Magalös sa...

Det finns fint ogräs som blommar också! Jag vet!
Lata dagar behövs också, själv har jag inte haft en sån idag. Behöver förbereda inför veckan. Tar mannen med så jag inte behöver bära allt själv...
Håller tummarna inför måndagsbesöket!
KRAM!

Anonym sa...

Hej där ute, vad menas med "livet efter"? Vad har hänt som är så omvälvande att det delar din livsuppfattning i två halvor?

Köp Flitiga Lisor (dubbla är finast) om du inte känner för att vara så aktiv själv i rabatten, de blommar glatt hela sommaren och behöver inte vattnas fullt så ofta heller! Annars brukar liljor också vara tacksamma. Ett litet tips bara.

Hälsning från Bess

Ella sa...

Magalös
Å du menar maskrosor å sådant?
Ja det är väl typiskt, de är så stora så dem skulle jag säkert se också ,)

Bra att mannen följer med, ta hand om dig så du inte sliter ut dig totalt!

Bess
Tack för att du tittade in, välkommen ,)
Flitigalisor? Det är de där blåa va? Som ser ut som klockor? Hm... kanske något att satsa på då.

Livet efter = efter jag fick en ögonsjukdom diagnostiserad som visade sig vara allvarligare än jag trodde.

Filifjonkan sa...

Godmorgon på dig.
Sol idag med och varmt, Skönt att slippa hetsa i butikerna jag "hetsar" runt med rullator där och det är då inte kul. Skulle gärna slippa och hellre data. Lite "änglatofflor" på golvet gör väl ingenting,,,
Hoppas ditt läkarbesök gick så bra det kunde. Håller alla tummar.Men inte hetsa upp dig ingen ide...bättre samla sig och uppbåda kraften du har.
Du skrev om trädgård grön asfalt har jag varit inne på en längre tid men det är 1400m2 så jag har nog inte råd,,fnissar..Men krukor är bra och ihopspikade lådor i tryckt virke.Så kommer de upp lite grejorna,Vet du inte vad du vill ha så ta med krukan o be dem plantera den åt dig kostar några kronor men sen har du den hela sommaren.

Anonym sa...

Ibland måste man få vara lite lat.
själv har jag ju varit sjuk ett tag o nu kom krafterna tillbaka igår så vi var faktiskt ute i trädgården hela dagen.
Räfsade, rensade, fixade gångplattor och dylikt.
Känns lite bättre när man är två.
För igår VAR vi två. Aldrig förr har mannen varit så hjälpsam där..
Det är bara att glädjas.
Sen har ju inte alla samma intresse.
Man får ju inte trädgårdskänsla och kunnande bara för att man råkar få en trädgård.. Men vem vet. Om du lyssnar på C så kanske han hjälper dig att *se* vad du kan göra där ute. Och vem vet.. Kanske du, liksom min man, plötsligt tycker att det var ju rätt mysigt att dona där ute..

Nåja det blir som det blir.
Tänker på dig o skickar en massa
Positiva känslor till dig..
Tar ett tag o lyfter upp din haka en bit.. UPP med hakan vännen..
Inte lätt alla gånger jag vet..

Jag hade ett konstigt telefonsamtal idag med kommunen här. Kolla min blogg om du har tid o lust
Kram
Cinapina

Ella sa...

Filifjonkan
Aha! gröööön asfalt! Varför tänkte inte jag på det??? ;)

Jo, jag har bestämt mig för att förmå mig till att köpa ett antal krukor och plantera lite. Sedan ska jag se över om det finns något i trädgårdslandet, om inte så får det bli jordgummar och smultron där. Och lite potatis... Kanske. Om lusten infinner sig.

Cinapina
Ja det blir inget ensamarbete här, jag behöver både hans kunskap och syn. Dessutom så tycker jag inte det är så kul med trädgård att jag har lust att fixa och dona själv... inte alls som du som har det så fint.

Ska absolut läsa hos dig.

Ha en bra dag vännen!

Micke sa...

Städa ja, äh, ibland tror jag att man faktiskt behöver "skita" i sånt och bara rå sig själv... kram på dig!

Anne-Maj sa...

Du och jag har samma symptom. Jag drar mig nu för att städa men när det ser kaos ut så blir det sån fart på mig. Sitter här nu och tar "lunch" till klockan ett.

Ella sa...

Micke
Bra sagt. Skönt att du håller med mig ,)

AnneMaj
nej, kaos får det inte bli, det blir jobbigt, men lite skit i hörnen stör ju inte precis ,(

Magalös sa...

För några år sen fick min mamma en bukett maskrosor till mors dag. Den blev otroligt fin, lyste verkligen upp! Plocka några av bladen och sätt som en stor krans runt om.
Jag ska göra en senare i vår/sommar och lägga ut på bloggen, hoppas du kommer att kunna se den. KRAM!

Ella sa...

Magalös
Hrm... maskrosor? hm... Inget jag gärna plockar men jag kan riktigt se buketten framför mig. Jag älskar gult, inte som på kläder eller inredning men som färg för den gör mig så glad.