fredag, januari 25

Onyttig idag

Idag har jag nog inte gjort något nyttigt alls. Däremot raka motsatsen, gjort av med en himla massa pengar som jag egentligen inte har.

Jag har inte varit på jobbet, det är inte meningen att jag ska jobba förrän efter återbesöket i nästa vecka, jag har inte varit på vårdcentralen eller syncentralen, inte för att jag brukar gå dit dagligen men ganska ofta. Jag har faktiskt inte ens lagat mat till min älskling och hans barn. Visst är jag hemsk?

Istället roade jag mig med att shoppa hela förmiddagen tillsammans med en väninna (och sova halva eftermiddagen av ren utmattning). Det kanske är onödigt att skriva att jag köpte en hel del mer än vad jag borde köpt? Och för betydligt mer pengar… men, när jag stod där och skulle betala och funderade på vilka plagg jag skulle hänga tillbaka så kom jag att tänka på sist när jag var ute och shoppade. När jag bara hade haft C:s beskrivning att gå på, och då tänkte jag att jag faktiskt gjort mig förtjänt av att äntligen få välja själv. Sedan att man egentligen inte förtjänar något när man inte har några pengar är väl en annan femma… Hm… tur att jag har en man.

Att välja själv är kanske en överdrift. Jag hade en hel del hjälp av min väninna. Mitt färgsinne är inte vad det varit och inte heller är det speciellt lätt att urskilja mönster. Eller se om det ser bra ut på som helhet och passar min kropp. Men det var ändå nästan och jag får vara nöjd med nästan.

Det är egentigen konstigt hur man kan känna två känslor, samtidigt, som är varandras raka motsats, inför en och samma sak. På ett sätt var jag helt salig idag, att få gå och handla, välja själv, se färgerna, se det jag KAN se… Det var helt underbar och jag har verkligen saknat det. Sist, med C före jul… var ju ingen höjdare direkt.

Och samtidigt kändes det så vemodigt, ledsamt, sorgligt. För jag var ju inte själv, och det fanns så mycket som jag inte kunde se, som jag sett tidigare… Förr i världen älskade jag att handla kläder. Själv. Bara att gå in i en butik, ta i kläderna, titta på dem, prova dem… det var helt underbart. Jag kunde njuta nästan lika mycket av att bara fönstershoppa som av att faktiskt handla kläderna. Att prova hur de såg ut på mig var något jag aldrig tröttnade på. Och nu… nu är jag beroende av andra för att vara något så när säker på att det jag tror jag ser stämmer överens med verkligheten. Det känns… bittert. Orättvist.

Fast livet är ju inte rättvist. Och jag hade faktiskt jättekul idag. Inte bara med shoppingen utan med min väninna. Massa fniss och skitsnack. Och C hade inte det minsta emot att jag gjort slut på hans pengar…

Och nu ska jag önska alla en trevlig helg. Den här helgen är barnen här vilket med största sannolikhet innebär att den kommer att bli trevlig och krävande.

10 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Ibland så gör vissa inlägg en så himla glad!! Det här var en av dem....;)

Bamsekram o ha en skön helg

Annika sa...

Att kunna vara onyttig är en egenskap som kan vara nyttig att ha! :)

Monas Universum sa...

Ella-Bella. Vet du, du ser det inte men vi andra gör det: det går framåt.

För några månader sen så skulle du inte ens tänkt tanken på att gå och shoppa kläder med en kompis.

Eller?!

Och förresten; om det nu är på bekostnad av C's stålingar så what the heck. Han är nog villig att spendera mer, bara du har roligt.

Och vem vet, nästa gång kanske du inte behöver ta en tupplur efteråt.

Som sagt. Det går framåt bruden! Det kanske är dags att komma till storstan och få käppen blingad snart!

mig sa...

HejHej, var längesedan jag var här, men nu såhär en tyst lördagmorgon så passar jag på och tar igen tiden :) Hoppas att du får fler lyckade shopping turer :)

//Ayla

Lotta sa...

Hejsan Ella!
Det var ett tag sedan jag var här och hälsade på. Har haft strul med min dator så det blev att hålla igen. Har inte kunnat följa dig och kommenterat förrän idag igen, hoppas nu det fungerar. Ha de gott Kram Lifetime/Lotta

lina sa...

åhh underbart med färger. o ja, shopping är dig väl unt

mintid sa...

Hoppas din helg är bra!
Tråkigt blåsigt väder är det men man kan antingen bestämma sig för att gilla det och må lite bra för det eller ogilla det och må dåligt...
Har inte bestämt mig för vilket...

Kramis

Elisabeth sa...

Ville bara titta in och säga godnatt!
Måste ha varit härligt, ljuvligt.. och helt fantastist underbart med en sådan "onyttig dag"!! Du är värd minst 7 sådana dagar i veckan!

Sov gott, min vän...

Tindra sa...

Härligt att höra!

Man måste inte alltid vara nyttig, utan behöver också unna sig att bara vara och göra saker man bara känner för. För sin egen skull.

Kram

Ella sa...

Dubbelörnen
Kramar tillbaka.


Annika
Tihi... ja du har kanske rätt!


Mona
Hm... du kanske har rätt, det kanske går framåt. I alla fall sedan förra veckan ,)Ayla
Vad trevligt att se dig igen!Lotta
JAg har saknat dig. Undrade just vad som hänt. Hoppas att datorn inte strular så mycket mer nu.


Lina
Ja det är kul med färger men nu verkar det mesta vara svart och grått...Mintid
man behöver inte gilla regnrusk tycker jag. VI hade en del av den varan vi med ,)
Kramar


Eliabeth
Nje, inte sju men ett par i alla fall.

Kramar till dig min vän!Tindra
Jo, så är det väl, gäller bara att komma ihåg det då och då.