söndag, januari 20

Solsken

Idag skiner solen hos oss! Och jag kan se det. För första gången på två månader!!!

Igår… sken solen inte alls och dagen var ganska grå både mentalt och vädermässigt. Stormen som drog över landet hälsade även på oss och det hördes. Väldigt kusligt tycker jag.

Idag när jag vaknade var det fortfarande kolsvart och jag hade god lust att inte vakna alls… någonsin. Det var så humöret kändes så det var ganska skönt att krypa intill C och somna om och skjuta uppvaknandet på framtiden… liksom alla känslor. Nästa gång jag slog upp ögonen var det ljust ute och i rummet.

Och…

Jag såg att solen sken. Det första som slog mig var att den där dimman som omgett mig sedan i fredags liksom ändrat färg. Att jag var tokig för nu såg den ut att ha samma varmbeiga färg som våra sovrumsväggar. Men sedan… såg jag något blått… och så de röda rosorna som C hade köpt till mig och som doftade så gott… Och när jag vände mig om… Såg jag hans ansikte…

Eller… snarare en del av den, för mitt lilla hål mot omvärlden är precis lika litet som det var för två månader sedan, och precis lika otydligt… Men det är ett hål!!! Och omvärlden finns där utanför! Och jag kan se den!!! Och jag måste hela tiden nypa mig i armen, eller fråga C om jag är vaken så jag inte sitter och drömmer, eller att fantasin spelar mig ett av sina vanliga spratt.

Han har till och med fått förhöra mig, visa mig saker och kolla så att jag verkligen ser dem och inte bara inbillar mig, för så otroligt är detta för oss båda.

Men... Visst har C rätt, jag hade föreställt mig att det skulle vara större, och tydligare, och förändra hela tillvaron, vilket det inte är och inte gör… men det gör just nu ingenting… även om jag säkert snart kommer att klaga lika mycket som förr… Om jag mot förmodan får behålla detta tillräckligt länge.

Fast just nu spelar inget av det där roll. Just nu är det idag, här och nu, och jag tror jag inte att jag någonsin varit lyckligare! Jo… en gång…


Och så måste jag säga att jag har lite dåligt samvete, för alla underbara kommentarer, alla era tankar, uppmuntran, tröst och medkänsla. Tusen tack för att jag funnits i era tankar, för alla de vackra orden och tankarna som fått mig att både gråta och le. Snart, så snart jag kommit ner på jorden och kan sitta still en längre stund, ska jag hälsa på hos alla. Jag skulle så gärna vilja ge igen lite av all den värme jag fått den här tiden, försöka förklara hur mycket alla kommentarer har betytt för mig… men jag tror inte jag kan det. Jag hoppas att ni i alla fall förstår lite hur mycket jag uppskattar att ni funnits här… och kanske finns även i framtiden.


Men nu... idag... ska jag ägna dagen åt att SE. Min man. Se mig mätt på hans nöjda min. Bara se, och fortsätta att nypa mig i armen för jag kan knappt tro att det är sannt och jag vet ju att det kan försvinna, vilken sekund som helst så det är bäst att passa på.


Kram till er alla, både kända och okända. Idag skulle jag kunna krama hela världen!!!

13 kommentarer:

monica sa...

gud vilken härlig känska!
Är så glad fördin skuld, och ha inte dårlig samvete för att du inte svarar , vi vet , herregudsluta!
Njut nu av C och stäng datan;)
bara titta på honom ha en skön dag
*kram*

Annika sa...

Åh, idag är det du som får mina ögon att tåras, av glädje! Njut av "utsikten C"!

Isabelle sa...

Vilket Halleluja Moment det var att få läsa din blogg idag Ella! Jag blir tokglad!!!
Och jag håller till 100% med Monica. Strunta i datorn och eventuella kommentarer till oss. NJUT av detta lilla kikhål du fått. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får behålla det länge, länge. Stor kram!!

Christina sa...

Det här var det bästa på hela min dag!! Jag ryser och gläds med dig Ella. UT I SOLEN!!! Och du - glöm inte att lyssna också. Jag hörde fåglar imorse. Som kvittrade. Och det lät som vår.

Magalös sa...

LYCKA!

Gnällspikar och livsflanörer sa...

En STOR KRAM till, vännen!!! Det finns nog inga ord:)))

En liten tant sa...

Så enastående underbart!
Nu saknar jag ord åt andra hållet liksom.
Som flera andra skrivit så ska du sluta med det där dåliga-samvetet-prylen gentemot oss. Vi är här av eget val. Använd tid och syn till bättre saker än att trassla med olika spamfilter i våra kommnetarsfält.
Jag VILL inte att du kommenterar hos mig! Ha! :-)

P I F F L A N sa...

Vad glad jag blir!!
Kram!

Dubbelörnen sa...

Jag är så otroligt glad för din skull!! Får tårar av glädje när jag läser!

Underbart Ella! Njut o gläds...

Bubblande glada kramar

Anna sa...

Och att läsa vad du skriver är som att få en stor kram från hela världen! Vilken solskensdag!

Tindra sa...

Vad härligt Ella!
Så glad för dig.=) Tycker det var ett förträffligt bra val att ta din tid till att bara se till att njuta av allt du kan se nu.
Kram

Majsan & Malla sa...

Ella...

Vilken härlig nyhet.. Hoppas du kan njuta av stunden 500%... Å "här och nu" å lite till! ;-)

Dåligt samvete!?!?! För vad!??! Det vore väl skam på torra land om du skulle ägna oss den fysiska tiden nu!

Njut och var lika glad som vi "bloggänglar" är för din skull!

Kramar

Malla

bollebygdsbo sa...

Jag blev så otroligt glad över det du skrivit här.

Du finns med i tankarna alltid - det ska du veta.

Kramar från Bollebygdsbo