söndag, oktober 14

Mitt i natten…

…och jag kan inte sova.

Det är inget ovanligt. Oftast ligger jag kvar och snurrar, låter tankarna snurra runt. I natt blev tankarna för snurriga och jag kände att jag tvungen att gå upp i mörkret. Vissa nätter blir jag rädd för mörkret. Det är helt ogenomträngligt nu och tankarna det väcker skrämmer mig. Då ligger jag kvar och kryper intill C.

I natt… jo då, mörkret är lika skrämmande och bordslampan lyser bara upp här, där jag sitter. Men mina snurriga tankar som kretsade kring min egen tillvaro nyss har ersatts av andra snurriga tankar.

Tankar på mina bloggvänner.
Jag har fått denna stora gåva, att få så många vänner vars liv jag får dela via bloggen. Jag har fått lära mig, genom era ord, att livet, för så många, varken är lätt eller rättvist trots att sorgerna, oron, smärtan och bekymren har olika orsaker.

Jag känner mig ödmjuk när jag tänker på att alla dessa människor som så frikostligt delar med sig av sitt liv, sina ord och sitt stöd till mig, gör det trots att de själva behöver all stöd och styrka de kan få. Jag blir så ödmjuk inför livet, människan och mänskligheten när jag inser att det finns så många vackra och omtänksamma människor, och jag blir framför allt så oerhört tacksam över att jag funnit ett sätt att få lära känna så många av dessa människor.

I natt har jag faktiskt bara en enda önskan. Att jag hade det där trollspöet som jag så ofta önskat mig så jag kunde vifta med den och sprida lite glädje, ljus, tröst och trygghet hos alla dem som behöver det. Eller att jag finge en önskan för varje bloggvän som kunde besannas. Tänk vilken lycka…

BloggRegistret.se

9 kommentarer:

Annika sa...

Hej Ella!
Vi är minst två som är vaken i natten. Tankarna snurrar här också och jag kan inte sova fast jag är trött. Ute öser regnet ner, häromdagen snöade det.

Jag är glad för att jag en gång hittade in på din blogg. Egentligen var det nog du som hittade in på min först och lämnade ett avtryck som jag kunde följa till din blogg.

Om jag hittar trollspöet före dig så skulle du absolut vara en av dem jag svingade det över!
Annars är min önskan i natt bara den att få sova lite lagomt många timmar med ostörd sömn.

Skön söndag på dig!

maria sa...

Ja, ett trollspö som man kunda sprida lite stoft över alla och envar som kommer i ens väg:) Det är rätt skönt att tänka såna tankar ändå!

Fast ibland kan jag tänka att det är väl någon förbaskad mening med eländet oxå men .... Det är så svårt att se den... Jag har så svårt att se någon mening med att förlora sina funktioner att se någon som lever med ständig smärta och ja, allt... Då önskar man sig det där magiska trollspöt att svinga lite lätt med:))

En skön tanke!!!

Ha en fin söndag nu, vännen min! Kram

Anki sa...

Hej Ella! Det var länge sedan jag var in och läste här. Jag har läst bakåt i tiden och förstår att du har det tungt nu. Många kramar till dig, min vän!

Monica sa...

Jag skulle också användt mitt trollspö till dig ,min venn!
*kram på dig*

jag har röstat som vanligt :)

Christina sa...

Bloggen är märklig. För mig har den blivit en livlina. Och jag är glad att jag fått "lära känna" dig Ella. I din blogg lär jag mig vad stryka är. Styrka som blandas med mänsklig eftertanke och varje dags tvivel. Men vi klarar allt. Det vet du också. Innerst inne.

Gisan sa...

Din önskan visar vilken fin själ du har. Du har en förmåga att lysa upp i mörkret! Kramar...

Lillasyster sa...

Ella, du sprider ljus och glädje bara genom din önskan .
Stor kram på dig vännen

Ella sa...

Annika
Hoppas att du fått två nätter med lagom mycket sömn!
Jag är glad att jag hittade till din blogg jag med.
Kramar


Maria
Ja det är skönt att veta vad man skulle vilja göra ,)

Och nej, jag ser ingen mening heller med sjukdomar och annat skit som vissa får till överdrft

Kramar!Anki
Kramar till dig med vännen, jag har saknat dig.Monica
Tack Gulle dig!

Kramar!

Christina
Det är så för mig med, bloggen och alla vänner är livlinan.
Styrka? nä... det har jag inte. Men visst klarar vi allt. Tror jag ,)

Kram!Gisan
*rodnar* när det kommer från dig... tack.Lillasyster
Tack vännen, det gjurde du med just nu ,)

Kram

Smeden Bengt sa...

Har inte varit inne på några bloggar lördag söndag så det är mycket att läsa. Ibland tycker jag det blir förmånga att kommentera men de bloggvänner jag nu har vill jag ju ha kvar.Tråkigt med din mamma.
Vill varken säga det ena eller andra om det.
Vi är rätt lika om känlighet! Angående om drömmar i förra inslaget så har jag smidet om mina drömmar i dag! Kram och ha en bra fortsättning på dan min vän!