tisdag, oktober 30

Dagens klipp

Förr i världen fanns det små öglor av sidenband vid varje axel på en tröja eller top. Dem kunde man liksom haka fast i galgarna så att inte toppen gled ner… om man nu till äventyrs förvarade sina tröjor och toppar på galgar och tyckte det var snyggt att gå omkring med tröjor vars axlar blivit uttöjda av galgen… Kommer någon ihåg öglorna? Vart tog de vägen? Numera är det ett enda band, som går från ena axeln till andra axeln på varenda plagg jag köper.

Jag har inget emot effektiviseringar men när jag för tredje morgonen i rad kör huvudet igenom bandet på en ny topp med resultat att jag känner sig som någon försökte strypa mig med pianotråd så kan jag tappa tålamodet för mindre. Inte på bandet, för det hade jag ju kunnat klippa bort för länge sedan. I synnerhet som jag förvarar sina toppar hopvikta i garderoben. Nej, jag blev mest förbannad på mig själv för att jag behövde köra mitt nysminkade ansikte rakt igenom bandet en gång till och få hela nya vita tröjan nedkletad med rouge (jag antar i alla fall att det är så) innan jag fick tummen ur.

Så jag tog fram stora saxen, du vet den där man har bland alla köksredskap och använder för att klippa riktigt stora och grova saker. Sedan tog jag fram resten av mina nya toppar och klippte till… Jag kan ju meddela att det kan vara en fördel att se var man klipper. Allra helst om man klipper med en sax som är större än man ser. Och ser man inte så bör man avhålla sig från att klippa på känn eller åtminstone inte ta i för kung och fosterland… Å andra sidan så är rött ganska snyggt mot vitt… och rosa… och ljusblått… och syns inte alls på svart…

7 kommentarer:

Gnällspikar och livsflanörer sa...

Fniss, jag känner igen det där, den där jätteöglan har jag hållt på att strypa mig i ett antal gånger... Som sagt, allt kanske inte måste effektiviseras:))

Hoppas att det gick ganska så bra i alla fall och att inga toppar gick sönder men fast å andra sidan om de gick sönder så får du en anledning att shoppa och förstöra lite pengar:)))

Ella sa...

Maria
Tydigen tyckte någon att det var en jättesmart idé.

Inga toppar gick sönder, bara en fingertopp... som ajg så väl behöäver till annat ,(

Monica sa...

det där känner jag också igen, ;)
hur man fastnar hahaha,,,

Sen ang bloggstat, så tycker jag ni är vinnare båda två, på olika sätt tror du vet hur jag menar,jag röstar på dig varje dag på denna dator + jobbets *fusk* ? ja kanske men det är nu värda!!

kram

Monas Universum sa...

Förlåt, men det här var det roligaste jag har läst på länge!

Nästan lika roligt som grillkryddan!

Ella sa...

Mona
Ditt liv måste vara fattigt på roligheter ;)

Monas Universum sa...

Så sant. Å andra sidan är det ett nöje att läsa den här typen av inlägg från dig! Även om det är på bekostnad av din sjukdom. Fast, som du tidigare har sagt; man måste försöka se humorn i det hela ibland.

Kram på're

Ella sa...

Mona, jag bjöd ju på det ,)