tisdag, december 4

Märkligt

Blogg.se är ett av de svenska bloggverktygen som diskriminerar mig genom sitt spamskydd som inte kan läsas av mitt skärmläsningsprogram. Bland annat därför flyttade jag min blogg till blogspot, men mina tidigare inlägg finns ju kvar där och när någon gör en kommentar så kommer det till min mail.

Blogg.se har gjort stor möda för att stänga mig ute från både min egen blogg och mina bloggvänners bloggar. Nu är det i och för sig lätt att stänga sådana som mig ute, överallt i samhället men det är en helt annan sak. Vad som däremot är märkligt är att jag de senaste dagarna fått flera spam-kommentarer i min blogg på blogg.se, på engelska, i stil med: ” Great site. Keep doing.”

Jag funderar bara på vad som är så bra med min site, speciellt när personen i fråga inte ens kan läsa innehållet och förstå det. Och vad är meningen att jag göra? Vad förväntar de sig att uppnå??? Jag är totalförvirrad på detta. Någon som kan förklara vitsen med dessa inlägg?

Sedan kan jag också, i ett anfall av bitterhet, konstatera att jag tydligen har lägre status än ett spam, i alla fall hos de svenska bloggverktygen. Om jag börjar fundera på det så blir jag riktigt förbannad... för jag vet ju att jag faktiskt inte är ensam om att bli diskriminerad. Undrar om det finns en diskrimineringsombudsman?

12 kommentarer:

Bloggoholic sa...

ja en bloggdiskrimineringsombudsman
borde finnas ;)

Tierra sa...

Hej Ella !

Inte för att jag är säker... men har läst hos andra med bloggar på blogg.se... att någon tycks ha "kidnappat" deras bloggar... eller rättare sagt att man lagt till en bokstav... bokstaven s efter ordet blogg... och sedan länkat dessa adresser till porrsajter...

Vet inte om det kan vara därför du fått så konstiga mail...på engelska...

Jag hoppas du i sådana fall kan ta bort din gamla blogg eller åtminstone att Blogg.se rättar till detta... för egen del föredrar jag Blogspot.com... och det är ju lättare för dig att titta förbi där också...

Tyvärr har jag mest bilder i dagens lilla inlägg... och jag vet att det är svårt för dig... *skäms*

Sköt om dig och ha en bra dag !

Varma hälsningar, Tierra

Lotta sa...

Hej Ella!
Jag hågen med de två föregående skrivarna en "bloggdiskriminerings man/kvinna borde alla blogg siter ha. Kram Lifetime

Lotta sa...

ELLA!
Alla mina ord föll bort det ska vara.
Jag håller med de två föregående...
Kram Lifetime

Bloggoholic sa...

tittade inn ;)

http://treflickor.squarespace.com sa...

Men jag håller med dig! Det blir mer och mer "problem" med att kommentera och komma igenom. Även här. Numera - på din blogg och på andra som ligger på blogger ... kan jag inte skriva in min url. Jag måste ha ett konto på Google för att kunna ange en korrekt avsändare.
Men du ... visst kan du forrtf läsa och kommentera hos mig? Säg till annars!! Stor kram / Christina

http://treflickor.squarespace.com sa...

och det som tierra skriver stämmer. Kollas Annika Bryn - länk hos mig.

Anonym sa...

Hej Ella,

Diskrimineringsombudsmannen har att göra med diskriminering på grund av etnisk eller annan tillhörighet. Men frågor om tillgänglighet hanteras av Handikappsombudsmannen. Jag citerar från http://www.ho.se/Tpl/NormalPage____706.aspx

"Under de drygt 10 år som HO funnits har en stor del av anmälningarna handlat om bristande tillgänglighet.
Anmälningarna rör alltifrån affärer och restauranger som det inte går att komma in i till oframkomliga gatumiljöer och otillgängliga kontorslokaler
Idag täcks inte bristande tillgänglighet av diskrimineringsskyddet. HO har därför drivit på i den kommitté som sett över diskrimineringslagstiftningen för att lagarna ska skärpas så att även bristande tillgänglighet omfattas.

Diskrimineringskommittén har nu föreslagit att bristande tillgänglighet ska vara grund för diskriminering."

Tillgänglighet till digital information är ju lika viktigt som att kunna komma in i en affär eller inte trilla över vägarbeten. Om du inte orkar bråka mer med portalerna så kanske det ändå är värt besväret att skicka ett mejl till HO och peka på problemet!

Hälsningar
Anna

Ella sa...

Bloggoholic
Det gör det ju också men det är visst bara etnisk tillhörighet som han sysslar med ,(


Tierra
Ja det där har jag hört talas om men jag trodde inte det förekom numer? Jag har i alla fall skrivit igen till blogg.se

Kram vännen.Lotta
Jag tror faktiskt att det är mycket bättre i USA, de amerikanska siterna är betydligt mer tillgängliga.Christina
JAg har också hört att Blogger strulat. Jag har slutat få kommentarerna i mailen, väldigt skumt.

Kramar
Anna
AHA!!! Ja visst ja! JAg har nog till och med hört talas om det du skriver. Ska nog ta en sväng förbi HO:s hemsida nu.
Tack snälla!

Anonym sa...

Ella, du har inte problem att läsa på Blogger va? Hoppas inte för då fortsätter jag att ha min "speciell for you, mam" där!
Kontakta HO, det verkar vara en bra idé.
Å jag fattar ju lite segt, jag tycker det är mycket man ska skriva i även när man kommenterar på Blogger numera. Idag står det bara på engelska!

Anonym sa...

haha, nu vart det knas, det var jag som skrev!
Annika

Ella sa...

Annika
Gulle dig, nej, jag har inga problem att läsa och kommetera på blogger. Tur det, annars skulle jag nog fått utbrott.