måndag, december 8

Giv mig tålamod

Ibland skulle jag mycket väl kunna tänka mig att strypa läkarna jag har. I torsdags till exempel… när hon på fullaste allvar var nöjd med operationen. Patienten dog, men operationen gick över förväntan… undrar just vad som händer om operationen går under förväntan?

Hon sa att jag borde vara van vid det här laget och ha lite tålamod innan jag deppar ihop helt. Jag tycker jag har haft tålamod. Ganska länge nu. Utan att det hänt något alls. För det har inte precis blivit bättre på något sätt. Men tålamod… tycktes vara hennes favoritord i torsdags… Så jag ska försöka ha tålamod till nästa vecka då jag får träffa henne igen. Blä… jag vill inte dit igen. Å andra sidan så kan jag ju inte låta bli att hoppas lite. Lite mer än jag försökt att låta bli att göra hittills. För tänk om?

Jag vågar knappt tänka tanken, än mindre uttala den för då försvinner väl alla chanser… men ändå, tänk om hon har rätt? Tänk om… Det är nästan så jag knappt vågar andas när jag tänker tanken, som jag inte borde tänka, eller hoppas på. Och ändå…

Just nu skulle jag förmodligen slå kullerbyttor för minsta förändring. I alla fall en liten stund. Jag hatar detta ogenomträngliga mörker. Men det har jag förstås redan sagt…

Så jag får väl vänta… undrar egentligen varför jag aldrig lär mig?

5 kommentarer:

annannan sa...

Tålamod har du, fast du inte tror det, tror jag.

Vad du tänker spelar absolut ingen roll för hur dina ögon mår, det kan du vara alldeles säker på. Oavsett om du hoppas eller ger upp så återhämtar de sig så mycket de kan efter operationen. Det tror jag visserligen att du vet, men det skadar inte att påminna.

(För din själ spelar det förstås roll hur du tänker.)

Och din läkare och du tillsammans är de som bäst vet hur det går för dina ögon. Om hon säger att du ska ha tålamod, och att operationen har gått bra, så gör hon det för att hon tror det, inte för att göra dig glad.

Men att det är lång och gräslig väntetid förstår jag.

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker du är modig. Det ordet har två innebörder på engelska, vilket är mitt andra språk. Det står för modig som på svenska men också för en person med kämparandans djärvhet. Du har bägge, tack för att du kämpar. Jag känner dig inte, men känner med dig! Jag hoppas allt går som du drömmer om.
// Johannes

Ella sa...

Annanan
Hm... jag antar att jag är tvungen att ha tålamod. Det finns liksom inget alternativ.
Och ja, jag tror nog att hon på fullaste allvar tror att det gått bra, frågan är bara vad det kommer ge för resultat... om något.
*ler*, jag försöker bara att inte hoppas så mycket här och sedan bli besviken en gång till... hanman på ruta ett igen.Johannes
Tack för dina ord.
Jag tror egentligen inte jag är modig, för jag har inget val. Jag måste tyvärr gå vidare vad som än händer... Kämpar däremot, det gör jag. Just nu kämpar jag kanske mest emot. Och för att orka gå vidare... Om det är med djärvhet... vet jag inte.
Tack för att du skrev.

Mona sa...

" undrar egentligen varför jag aldrig lär mig?"

För att du hoppas Ella. För att du hoppas.

För övrigt tycker jag hon verkar synnerligen opedagogisk.

Ella sa...

Mona
Opedagogisk är väl bara förnamnet. Finns en mängd andra ord som börjar på o som jag skulle kunna använda.