onsdag, juni 18

Sommar, sommar, sommar...

Det blir långt mellan gångerna nu. Kanske är det sommaren som gör sitt, kanske är det bara orken, jag vet inte. Fullt upp är det på jobbet nu och på kvällarna hamnar jag i soffan i en utmattad hög. Inte blir det bättre av att det verkar som om allt man skjutit upp under året ska göras under sommarens två till tre månader. Träffa vänner, umgås med familjen, fixa trädgården, åka på utflykter…

Man ska ju absolut inte klaga men ibland är det nästan så jag inte hinner dra efter andan ens.

En vecka kvar till semestern.

Eftersom vi inte hann få tummen ur har vi inte bokat något för den. Det lutar åt en bilsemester åt det håll som bilen just vill åka. Egentligen skulle jag föredra en annan typ av semester, för mitt bidrag till bilåkandet är som bekant just att åka med och när man åker långt känns det inte bra att C får köra hela vägen. Han säger förstås att det inte spelar någon roll. Men jag tycker det. Som alltid blir jag frustrerad över att inte kunna bidra med något. Undrar när jag vänjer mig vid det?

Nå ja, det kan ju hända att vi hittar en restresa för inte är väl hoppet ute för det än?

Barnen ska vara hos oss två veckor, de vill helst åka till Spanien som i fjol men huset vi hade då är förstås uthyrt. Jag kan inte förstå varför vi för andra året i rad blir överraskade av sommaren och semestern. Visst borde man ha bättre framförhållning än så här va?

Midsommarhelgen är här snart. Som alltid är vi bjudna på fest. Dels hos C:s syster och dels hos mina vänner. Jag känner inte speciellt mycket för någon av festerna vilket egentligen är märkligt. Jag älskade att festa förr. Undrar om det beror på att jag då jagade efter den rätte och inte längre har det behovet eller på att det faktiskt är ganska jobbigt med fester, folksamlingar, fulla människor och allt sådant som gör mig än mer begränsad än jag är i vanliga fall.

Hur det än är så tänkte jag passa på att önska alla kära bloggvänner en trevlig midsommar och en underbara sommar.

9 kommentarer:

Anonym sa...

trevlig midsommar till er med kramar Monica ;)

Dubbelörnen sa...

Lugna sköna midsomrar är allra bäst! För mig är det som allra bäst att vara hemma över midsommar med några få goda vänner...

Restresor hittar ni alltid. Vi var för en gångs skull ute i god tid o bokade vår semestervecka till Turkiet. Resten tar vi som det kommer o det brukar bli som allra bäst så.

Varma kramar till dig

Isabelle sa...

Jag kör aldrig när vi åker på bilsemester. Det gör mannen mycket bättre. Jag är bättre på att sitta bredvid och kommentera, haha.

Hoppas din midsommar blir precis som du önskar den. Och resten av sommaren också! Stor kram.

en liten tant sa...

Jag är här och läser men har varit dålig på att kommentera. Bloggandet har varit lågprioriterat pga jpbb och vattenskada hemma.

Det är väl jättebra om C gillar att köra. Den som åker med har en viktig uppgift i att hålla koncentrationen uppe hos den som kör, hålla den vaken och alert, se till att det tas fikapauser och ben-sträckar-pauser. Att åka med är inte en passiv syssla. Så du bidrar visst!
Ha en skön midsommar!

Magalös sa...

Länge sedan sist, men tittar in och önskar dig en härlig midsommar!
Många kramar K!

Anna sa...

Här är en till som tycker att fester är ett överspelat kapitel. Till skillnad från middagar med ett litet sällskap goda vänner, där man kan tala till punkt och lyssna på varandra. Där man vet var man har varandra, rumsligen, men kan förvåna varandra själsligen. Där det finns utrymme för sådana samtal.

I år ser det ut att bli ett sådant är då en bilsemester i Sverige kan vara det allra bästa sättet att semestra, tror du inte det?

Tindra sa...

Detsamma! Hoppas ni hade en trevlig midsommar, trots allt festande ;).

Kram / Tindra

Gisan sa...

Jag förstår din frustration över att inte kunna dela bilkörningen om jag sätter mig i din "sits", samtidigt förstår jag C om jag sätter mig i hans. Jag hoppas att ni hittar medelvägen. Du är ju hans trevliga resesällskap. Det är nog så viktigt. Tänk så många som inte vill köra fast de kan. Du bidrar med så mycket. Försök se till de bitarna istället. (Tro nu inte att jag tror att det är lätt. Vill bara hjälpa.) Stora kramar...

Jessi sa...

det är jobbigt när man känner sig så stressad..
Hoppas du får en bra sommar, kram!