onsdag, maj 14

Dagens petitess

Jag älskar skor.
Har jag möjligtvis nämnt det?
Jag har en speciell förkärlek till högklackade sommarskor. Sandaler. Du vet, den där sorten med remmar och ett spänne som man måste pilla remmen igenom och sedan sticka in en liten vass grej i ett hål. Det heter säkert något som inte ingår i min vokabulär.

Det där lilla hålet… och den där vassa saken som ska igenom hålet… Det är inte helt lätt att få ihop dem båda kan jag meddela. Faktiskt fullständigt omöjligt och fruktansvärt irriterande. På gamla och väl använda skor, där det hål jag använder för jämnan blivit lite större går det riktigt bra. Men nya skor, eller mindre välanvända skor kan ge mig utbrott av den stora sorten och de ord jag använder är inte speciellt vackra.

Jag försöker verkligen leva efter mottot att allt går, bara jag anstränger mig lite extra eller har lite mer tålamod än vad andra behöver ha. Frågan är bara var jag kan köpa tålamod för den håller på att tryta emellanåt. Vissa problem verkar så väldigt världsliga och ändå är det just dem jag blir mest irriterad på. Undrar varför det är så?

Det kanske just är tanken på att erkänna att jag inte alltid längre klarar något så grundläggande som att sätta på mig ett par skor som gör mig deppig, eller möjligen den där gnagande misstanken att min mamma kanske har rätt och att jag borde använda mer förnuftiga skor…

Petitesser…

4 kommentarer:

Lady Stalker sa...

Klart du ska unna dig lyxen av högklackade sandaletter, om du nu älskar det! Men förstår din frustration över att inte alltid fixa knappen ...

Njut av årstiden och skorna!

Kramar!

Dubbelörnen sa...

Den där löjliga lilla piggen i det där pytteyttehålet... Ja det finns fler som använder ett vokabulär som inte bör sättas på pränt.

För att inte tala om halsband...

Här är den enda ursäkten "kärringsyn" *j*drans*

KRam

Titti sa...

Hej Ella! Klart att du ska fortsätta gå i själsriktiga skor.... fattas bara annat. Ta en syl och töj ut hålet direkt, så går det lätt som en plätt sen, Heja heja....

Hälsar Titti

Anna sa...

Jag som har knepiga fötter och är lång nog som jag är tycker att den verkliga utmaningen är att hitta skor som tillfredsställer både kropp och själ. Snyggt men obekvämt är ju bara halvvägs!